10 de juliol del 2020

Xerrada online als alumnes d'Història i Arqueologia de la UB sobre els alemanys a Flix.


Enguany el maleït Covid19 amb el confinament ha canviat tots els aspectes de la normalitat acadèmica universitària. Així, com que els alumnes d'Història i Arqueologia de la UB no han pogut desplaçar-se a Flix per excavar a la Cloratita com varen fer el curs passat, aquest migdia i  convidat per la professora Queralt Solé, els hi he realitzat una xerrada online sobre: La incidència dels alemanys a Flix a través de la Fàbrica.
Recordar que l'any passat, tutoritzats per la Dra Queralt Solé i i la direcció arqueològica a càrrec de Jordi Ramos, es va fer una primera intervenció arqueològica a les antigues instal·lacions d'explosius de la Cloratita, situades als bell mig de la Reserva Natural de Sebes,  amb la participació d’un equip de 9 estudiants del Grau d’Arqueologia de la Facultat d’Història i Geografia de la Universitat de Barcelona. Activitats en les que col·laborà l’Ajuntament de Flix i l’Associació Cultural de la Cana.
Cal dir que aquesta xerrada online m'ha servit per recuperar i replantejar alguns aspectes del treball Alemanys a l'Ebre. La colònia química alemanya de Flix (1897-1994), editat per edicions el Mèdol, avui malauradament exhaurit.