"La temàtica de les fotografies és diversa, predominant les relacionades amb la fàbrica electroquímica i la colònia, amb un apartat especial el dedicat a les destruccions produïdes durant la Guerra Civil de 1936-1939, tant a les a les instal·lacions de la fàbrica com als habitatges de la colònia. També hi ha dos reportatges, un dedicat a la inauguració del camp de futbol de La Ventonella el 18 de juliol de 1942, i la inauguració del Monument als Caiguts el 16 d’agost de 1942, amb l’assistència del cònsol general d’Alemanya a Barcelona. Si bé en molt bona part són imatges preses a Flix, també en trobem d’altres poblacions (del centre urbà o del terme municipal), com Mequinensa, Riba-roja d’Ebre, Ascó, Miravet o Saragossa".
Tot plegat es pot consultar a la xarxa, a través del cercador Arxius en línia, del Departament de Cultura.
Oscar Kurz Hobert ( 1887 - 1959 )
Cedit per IG Farben industrie AG, ingressà a la Fàbrica de Flix l' 1 de novembre de l'any 1923 per treballar a la secció de colorants, essent amb els anys el responsable tècnic del Taller Mecànic.
Després de la Guerra Civil va ser el primer directiu alemany en retornar a Flix per fer-se càrrec de la reconstrucció. Mort sobtadament, exercint el càrrec de co-director de la Fàbrica, el 4 de gener de l'any 1959.
Casat amb Minna Scheneider, morta pocs mesos abans que el seu marit, tots dos entan enterrats al cementiri de Flix. Tingueren dos filles: Cristina i Dorotea, les dues nascudes a Berlín.
- Entre 1954 i 1959 fou director de la Fàbrica Electro-Química de Flix, càrrec que compartiria amb Carlos Müller Benedix i Fernando Gimeno Muntadas. El gener de 1959 morí repentinament.
- Fotografies del meu llibre "Alemanys a l'Ebre. La Colònia química alemanya de Flix (1897-1994)" (ed. el Mèdol, 1994):
- La segona fotografia el veiem al centre mirant la camera acompanyat del doctor J. Michel, l'arquitecte tècnic J. Aliaga i el químic J. Juny.
- La tercera fotografia és del trasllat del féretre d'Oscar Kurz per part del treballadors del taller mecànic des de la Colònia fins el cementiri de Flix.
- La quarta imatge és del fons Imprempta Fauquer.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada