4 d’octubre del 2024

Camins dels Catars a Ascó

 

El proper 12 d'octubre a Ascó, en el marc de la XV Jornada d'Estudis Locals i Territorials Carmel Biarnés, participaré en el taula rodona "Els càtars a Catalunya, heretges o bons cristians", al costat dels historiadors Miquel Berga i Felip Fucho, taula que serà moderada per Biel Pubill.

"Camins dels Càtars, un itinerari cultural europeu", és el centre d'interès de la Jornada, una iniciativa turística cultural per les Terres de l'Ebre i la seva implicació per Ascó, que presentarà Josep Lluís Soler, coordinador del projecte.

A destacar la conferència "Referències historiogràfiques del pas del càtars per les Terres de l'Ebre" a càrrec d'Eduard Berga, investigador i divulgador del catarisme a Europa.

En record d'una profecia a les 13 hores es realitzarà la plantada d'un llorer en memòria del pas del càtars per Ascó. Clourà la Jornada la lectura d'un poema dedicatori per Conxita Jiménez i cantada popular a càrrec de "Lo Boier" dirigida per Lourdes Llauger, i una cançó de cloenda a càrrec d'Aurora Serrano.