5 d’agost del 2008

PROGRAMA FESTA MAJOR 2008

Tot és a punt per tornar a viure i reviure la Festa Major, ja ha sortit editat el programa, amb una portada realitzada per l'Eila Blasi, s'ha donat a conèixer el pregoner, Joan Enric Castellví de cal raton i de cal pelut, i les pubilles, tres de les quals han estat alumnes meues d'història. Com alcalde i seguint la tradició he escrit la salutació que li correspon a l'any 2008:

SALUTACIÓ

Amigues i amics la Festa Major torna a ser la protagonista de les nostres vides. El dimecres 14 d’agost la Marina Ballesteros, la Carla Català, la Marina Llurba i la Marta Munté seran proclamades pubilles, Joan Enric Castellví ens farà el Pregó, la Festa Major serà una realitat. Ens esperen cinc nits i quatre dies de festa en tots els seus seus sentits. Per uns dies trencarem el ritme de la quotidianitat i ens retrobarem un cop més amb els elements festius per naturalesa, els gegants i capgrossos, els balls a la Plaça i la Pista, els Xofars, la festa del riu, el Carnaval d’estiu, les exposicions, els concerts, les competicions esportives, el teatre, els actes religiosos, els focs…elements festius que cadascú acull segons li plau. Una veritable amanida d’estiu a la flixanca on el retrobament de les famílies i dels amics, les sobretaules, els records, presents i futurs li posen l’oli i la sal.

Enguany els ingre
dients que ens ha preparat la regidoria i la Comissió de Festes té unes connotacions que per a molts en portaran als records del 3i2 Fansin, de les “nits de Sant Joan” i “Glups” d’inicis dels vuitanta, amb el musical “Grease”, un retorn al passat amb els Beatles, Rollings o Queen. I per a mi, com a alcalde un seguit de sentiments de catorze festes majors, distribuïts en dos períodes, dels anys vuitanta i de la primera dècada del nou segle, fent salutacions del programa de la nostra Festa Major. Així vull aprofitar l’oportunitat d’aquesta darrera salutació als flixancos i flixanques, i us vull donar les més expressives gràcies pel vostre suport i consideració, sempre he dit que el càrrec d’alcalde és el més gran honor que es pot oferir a un fill del poble.

Així mateix, no vull deixar d’expressar el meu agraïment a totes aquelles persones que fan possible la realitat del nostre poble, d’aquelles que des de la comissió de festes i des de les entitats fan possible la Festa Major. Com diu el nostre poeta Albert Guiu, “algú sap que el teu cor té música, que els ball
s dels teus somnis són lents i profunds... que, quan somrius, la lluna rima mar amb estimar, que, quan balles, l’aire es vesteix de gala...”
Tothom ho sap, les millors gales del nostre poble són a punt, en nom de tots els meus companys de consistori i en el meu propi, els millors desitjos d’una molt bona Festa Major.

BONA FESTA MAJOR