22 de setembre del 2009

NOVA PREGUNTA SENSE RESPOSTA


Nota de premsa després de la pregunta realitzada aquesta tarda a la ministra Elena Espinosa al plenari del Senat:

"És la tercera vegada que des del grup de l’Entesa se li formulen preguntes sobre el calendari d’execució de les obres i la Ministra no concreta.

Decebut”, així és com s’ha sentit aquesta tarda el senador republicà de l’Entesa Catalana de Progrés, Pere Muñoz, quan ha escoltat la resposta de la Ministra de Medi Ambient, Elena Espinosa, a la seva pregunta sobre el calendari d’execució de les obres per l’extracció dels llots tòxics de l’embassament de Flix. Muñoz ha explicat al Ple del Senat com es va donar a conèixer la notícia, i com els mitjans de comunicació van arribar a comparar els fets amb Aznalcóllar o el Prestige. El senador ha recordat com la llavors Ministra Narbona es va comprometre en una ràpida reacció del Govern de l’Estat i com es van implicar les universitats i els investigadors.
Muñoz ha fet memòria de que ja fa cinc anys que es coneix l’ informe on es confirmava que entre 200.000 i 360.000 de tones de residus tòxics contaminaven el riu Ebre a l’embassament de Flix. Per això, una vegada més, el senador Pere Muñoz ha denunciat els continus retards i la manca d’un calendari d’execució real de les obres de neteja. La Ministra i el seu Ministeri de Medi Ambient, també, una vegada més; en la seva resposta “no ha concretat cap tipus de calendari ni d’actuació”, segons el senador. “És la tercera vegada que des del grup de l’Entesa preguntem al Ministeri per aquestes obres, les altres dos vegades van ser el passat març i novembre de l’any passat; i el Ministeri no concreta. Simplement és limita a tirar pilotes fóra. Mentre expressa bones voluntats a les Terres de l’Ebre creix l’incertesa i la incredulitat”. Ha expressat Muñoz.

Resposta de la Ministra Elena Espinosa.
La Ministra Elena Espinosa, ha afirmat que el Govern té la voluntat de agilitzar les obres de descontaminació de l’embassament de Flix. Una contaminació que ha qualificat de problema històric. La Ministra també ha explicat que ja estan adjudicades i contractades les obres,. Però i del calendari d’execució dels treballs com li havia demanat el senador Muñoz? Res de res, només bones paraules.
Per últim Pere Muñoz destacava que “per ser que l’any 2004 es van declarar per part del Govern de l’Estat com a prioritàries, urgents i “d’interès nacional”, i porten des del mes d’abril de l’any 2008 adjudicades, a hores d’ara no han començat i desconeixem quan ho pensen fer”.

1 comentari:

FOTOS VACANCES ha dit...

Pere, soc l'Ernest Blanch de Móra la Nova, he creat un nou bloc personal, i he possat el teu bloc a la meva llista,
Adreça del meu bloc:
http://blocs.tinet.cat/blog/el-regne-de-logres
Salutacions