8 d’octubre de 2009

LO SINDICAT FA 100 ANYSEl 8 d’octubre del 1909 trenta-dues famílies pageses acordaren la constitució del Sindicat Agrícola de Flix. Joan Torres Masip seria el primer gerent i Joan Forcades Masot el primer secretari. La resta del membres de la primera junta foren: Joan Pujol Armora, Josep Sánchez Masip, Miquel Torres Montané, Antoni Torres Mata i Josep Forcades Masot. Per 500 pta (3 euros) s’acordà comprar un solar de 405 m2 al terratinent Antoni d’Oriol i de Castellví.
Amb els anys passaria a denominar-se Cooperativa, amb tot per molts sempre serà lo Sindicat. Des del primer Gerent, Joan Torres Masip fins l'actual president Josep Ma Forcades ha tingut quoranta "gerents", "jefes" o "presidents", denominacions que han variat segons el moment històric. Per saber-ne més cal recordar l'estudi "90 anys del Sindicat de Flix" de l'ex-administrador de l'entitat Josep Ma Recha.2 comentaris:

Reyes ha dit...

No es pot dir que 500pts de l'any 1909 són 3€ tan fàcilment, el valor ha canviat moltíssim en 100 anys. Les 500pts d'aquell moment eren una fortuna i ara equivaldrien a un valor en euros molt més elevat. Si no m'equivoco els dos bitllets de més valor que existien per aquella època eren el de 500pts i el de 1000pts, moltíssims calers en aquella època.

Reyes ha dit...

Ja no acceptem ni comentaris menys corrosius?