3 de juny del 2010

MARTA CID


Avui és d'aquells dies que fet estada a les quatre comarques de l'Ebre, entre d'altres he assistit a Gandesa a la Junta General del Consorci Memorial dels Espais de la Batalla de l'Ebre (COMEBE) que presideix Ma Jesús Bono. A les set del vespre i a la Cambra de Comerç i Navegació de Tortosa he escoltat a la magnífica conferència pronunciada per Federico Mayor Zaragoza, ex-secretari general de la UNESCO i fill il.lustre de la ciutat, sobre "Terres de l'Ebre, Reserva de la Biosfera ". I entre Gandesa i Tortosa, a quarts de cinc, he assistit a la conferència de premsa que ha convocat Marta Cid a la seu d'Esquerra d'Amposta per anunciar la seua voluntat de no tornar-se a presentar a les eleccions del Parlament de la tardor. Així després d'onze anys de dedicació exclusiva a la política, després de ser escollida senadora l'any 2000 i diputada al Parlament dues vegades consecutives (eleccions del 2003 i 2006), haver estat Consellera d'Ensenyament al Govern de Pasqual Maragall, amb 32 anys de militància a ERC... Marta ha deixat ben clara la seua decisió. No cal dir que seran inevitables les lectures polítiques ja sigui a l'Ebre o a Barcelona, totes les lectures, però, coincidiran en que durant molts anys la Marta ha estat la referent de l'Esquerra ebrenca per excel.lència i nacionalment la consellera del "Pacte Nacional per a l'Educació".

2 comentaris:

Cucafera ha dit...

Ho dic de debò, sense d'acritud però amb tota cordialitat. De tots els llocs on diu que ha assistit, Sr. Muñoz, no crec que n'hi hagi cap que estigui directament relacionat amb el seu càrrec ni obligacions de Senador, llavors, que vol dir que els senadors nomes treballen de dilluns a dimecres? Perquè demà no anirà al Senat, oi?
Vet aquí el mal del mon. De la política, vull dir.

P ha dit...

Cucafera agraeixo el seu comentari. Aquesta entrada l'he feta precisament per les tres activitats realitzades a tres capitals de comarca, la de Gandesa (COMEBE) coma primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Flix, l'assistència a la conferencia de Mayaor Zaragoza com a senador del territori, i a la conferència de premsa de Marta Cid com a company de partit i com comprendrà per donar-li el meu suport. Entenc l'apostilla final. Ser senador no vol dir fer la jornada complerta al Senat i a Madrid, anar al Senat es la part més important, però també ho és atendre les demandes dels ciutadans, alcaldes i regidors a les oficines parlamentàries com és la seu d'Esquerra d'Amposta, on vaig ser aquesta tarda,(seu que comparteixo amb estades a les altres seus com la de Tortosa, Reus o Tarragona), preparar mocions, interpel.lacions, esmenes o preguntes, coordinar-te amb els companys del partit a siguia nivel de territori com nacional o de l'Entesa Catalana, etc, etc.
Atentament.