9 de gener de 2012

ÚLTIM CAPÍTOL: VILLAR DE CAÑAS
·        Des de la primera entrada al BLOC un 10 de gener de 2007 : MAGATZEM TEMPORAL CENTRALITZAT, on esmentava les mocions de rebuig al cementiri nuclear (MTC) per part del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre i de l’Ajuntament de Flix,  fins avui han passat exactament CINC ANYS, i amb aquesta he escrit 30 entrades etiquetades sota les sigles  “MTC (29)”  al BLOC.
·        La segona entrada seria el 29 de desembre de 2009, dia de la publicació de la “Resolución” o convocatòria pública a tots els ajuntaments interessats a ser candidats a tenir la “grossa” del cementiri nuclear al seu terme. JA HI SOM!!!! .... PER A MÉS INFORMACIÓ LLEGIU "EXPANSIÓN :    ¿QUIERE BASURA NUCLEAR EN SU PUEBLO POR 700 MILLONES? Amb set comentaris, el primer escrit aquell mateix dia força expressiu:”Molt probablement, la tindrem a Ascó, és a dir,  tindrem la pilota dins l'escudella.”     
·        Des d’aquest dia i especialment l’any 2010 i intermitentment l’any 2011, ha estat motiu de manifestacions i concentracions de tota mena, amb un protagonisme clau de les mobilitzacions de la societat civil, ha estat a l’odre del dia als mitjans de comunicació, a les reunions d’executives dels partits polítics, a les associacions veïnals, als ajuntaments i consells comarcals, a les institucions de tota mena com al Senat, el Congrés o al mateix Parlament de Catalunya, lloc on activa i per passiva es pronuncià contrari a la ubicació d’aquesta polèmica instal·lació a casa nostra.
·        Les principals entrades han estat per ordre cronològic: CEMENTIRI NUCLEAR ? NO, GRÀCIES!!!,  EL MTC AL SENAT, EL CONGRÉS I LA COMISSIÓ EUROPEA , MTC o "BENVINGUT MR MARSHALL", DEL CABRIL A ASCÓ, PASSANT PER HORNACHUELOS, Milers de persones es manifesten a Móra d'Ebre contra el cementiri nuclear (7 de març 2010) , EL PARLAMENT NO VOL L'MTC A CATALUNYA, 25 d’abril: MILERS DE PERSONES CONTRA EL CEMENTIRI NUCLEAR A ASCÓ, 14 de març: AVUI: "TOTHOM CONTRA EL CEMENTIRI NUCLEAR". MTC: ACORDS, DUBTES I ACLARIMENTS. 16 de juliol: INTERPEL·LACIÓ AL MINISTRE D'INDÚSTRIA. MOCIÓ CONSEQÜÈNCIA INTERPEL·LACIÓ SOBRE EL MTC, després de la interpel·lació meua al ministre d’Industria Sebastián el 21 de juliol. BON TITULAR: ASCÓ, D'ENTRADA NO  i  ELS EMBOLICS DEL CEMENTIRI NUCLEAR (18 de setembre),  moment en que es parla més de la població valenciana de ZARRA.
·        FESTA ANTICEMENTIRI NUCLEAR A MARÇÀ (31 d’octubre), ASCÓ, 7 DE NOVEMBRE, 11 HORES., AMB LA CANC A MADRID el 17 de novembre, "CLAR I CATALÀ": "CEMENTIRI NUCLEAR, NO GRÀCIES", ho deien els nous consellers de CIU el gener del 2011. I el 6 d’abril:  MTC... JA SÓN TRES LES RESOLUCIONS DEL PARLAMENT. EL CADS, ARTUR MAS, EL SENAT I EL CEMENTIRI NUCLEAR., al mes de maig… Després noves eleccions municipals, eleccions als Congrés i Senat espanyol, majoria absoluta del PP, Rajoy president, primer Consell de ministres, primers acords: decidir la seu del Cementiri Nuclear.

·        Després d’anys i anys de dubtes, de marejar la perdiu, de contradiccions internes per part dels governs socialistes de ZP, va i el Partit Popular,  a les primeres de canvi decideix davant la sorpresa general: Ni Zarra, ni Ascó, VILLAR DE CAÑAS.

 

 

Cap comentari: