26 de febrer del 2012

"L'ENUNCIAT" DE JOSEP-RAMON BACH

El passat divendres i a la biblioteca Artur Bladé i Desumvila de Flix tingúe lloc la presentació del darrer llibre del poeta Josep-Ramon Bach. La presentació anà a càrrec del professor Xavier Vega, qui feu un acurat exercici d'interpretació del compendi poètic que ens ofereix "l'enunciat". Després d'unes breus paraules d'agraïment de l'autor, el nombrós auditori vàrem poder gaudir escoltant una magnífic recital a dues veus entre l'auttor Josep-Ramon Bach i l'actor Jaume Comas, una de les veus actual més reconegudes del món del teatre i del doblatge. Com va dir l'amiga Aïna : "Tot un exercici d'hermenèutica acompanyat d'un magnífic recital poètico-dramàtic".

"L'enunciat", publicat per labreu edicions dins la seva col.lecció de poesia ALABATRE, com diu el mateix autor és un compendi de la vida quotidiana d'un escriptor de poesia: amb les seves inquietuds, fòbies, alegries, excessos, descobriments vitals, crítiques, i "per damunt de tot, el desig de mirar-se la vida amb els ulls oberts a la creació literària". Amb la ironia i la tendresa marca de la casa, Josep-Ramon vol convertir els lectors en còmplices d'una aventura delirant i creativa:

"39
S'ofereixen poemes de somni, bells i preciosos, discrets i elegants, escrits en llengua frisona, estoniana, sarda, maltesa, bretona i retoromànica per fer intercanvis íntims amb altres poemes d'idiomes exòtics i llunyans. Es garanteix discreció total."

"107
Mentre el poema flirtejava amb una famosa actriu de cinema, sense adonar-se'n, li van crèixer tres punts suspensius... I un signe d'admiració !."

"306
Com una fletxa quan vola, el poema no tornarà mai més al secreter imaginari del poeta."