23 d’abril del 2012

30 ANYS DE RADIO FLIX


Sembla mentida, ja han passat 30 anys d'aquell 23 d’abril, quan les veus de Vidal Vidal i Aleandra Guerrero s'estrenaren a les ones radiofòniques flixanques, aquell dia seria començà a emetre en període de proves  la nostra Ràdio FlixLa Veu de la Comarca”, emissora municipal. Amb més bona voluntat que professió, amb visites prèvies a emissores com Radio Amposta o Radio Ponent de les Garrigues. Amb uns mitjans molt precvaris i ajustats ubicats al pis superior de l'antic ajuntament de Flix i amb bona part de la discografia de prèstec.

L'endemà 24 d'abril, el diari Avui deia: "Ahir, Diada de Sant Jordi, va començar a emetre les seves emissions la ràdio municipal Emissora Lliure de la Ribera d'Ebre. Les emissions són de caire progressista i totalment en català..." El Diari Español de Tarragona també en faria notícia, recordant "la freqüència 102 MH... emissora catalana, popular, independent, comarcalista i cultural"

El 5 de maig seria nomenat per l'ajuntament el primer Consell directiu format per Xavier Vega Castellví com a director, i quatre sots-directors responsables dels diferents apartats: Joan Ribera Sànchez (administració), Josep Antoni Guiu Rius (musica), Sebastià Gironés Garcia (tècnica) i Josep Mª Sabaté Guasch(informació), un equip que funcionà i feu possible la realitat de convertir aquest mitjà en un element de comunicació al servei del poble de Flix.

Des del bloc la meva felicitació a tots i totes les que han fet possible aquest somni radiofònic amb 30 anys d'història flixanca.