9 d’agost del 2012

FLEXUS TEATRE: "GENTE BIEN".



Un dels actes més esperats per les Festes Majors de Flix és la representació que any rere any ens ofereix Flexus Teatre. Enguany té la novetat, si es pot dir així, que ha programat el retorn de Santiago Rusiñol amb la "Gente Bien" al poble, retorn després de 18 anys de la seua representació al Casino, un 19 de febrer de 1994, en dues sessions de tarda i nit com diu el cartell. Un cartell on recorda que l'obra és un sainet estrenat el 1917 i que és una crítica de la societat barcelonina de l'època, amb  el detall força curiós de la recatalanització del cognom de l'autor en "Rossinyol".

El programa de mà que s'oferí   recordava  que la presentació anava a càrrec d'Ingrid Sabaté, l'escenografia, so i llums de Flexus Teatre, la sots-direcció de Victòria Gotos i la Direcció de Joan B. Vizcarro Com és pot llegir en el programa, a part del paper protagonista del "conde" a càrrec de Josep Ma Barbero, alguns dels papers protagonistes variaren segons l'actuació fou per la tarda o la nit. 

Per molts podrà sobtar que l'autor de "l'auca del senyor Esteve" o "el pati blau", per esmentar algunes de les obres del polifacètic  Santiago Rusiñol,  tingui un un títol en castellà, el programa de mà ja ho advertia, la crítica de societat barcelonina de l'època es basava en que aquesta parlava en castellà per assolir un bon lloc en la societat, fet que malauradament encara es dona en alguns cercles i espais de la societat catalana d'avui.

La Contxita Doménech amb l'esdeveniment creat al facebook ens anima amb textos com aquest:



"-D’aquí endavant en aquesta casa s’han de guardar unes altres formes de les que s’havien guardat fins ara. Vos suposo enterats de la distinció amb què han sigut pagats els meus... esforços.

- Sí, senyor conde.

-"Això és, conde..."