22 de gener del 2016

ERCROS, COMPTE ENRERE ( 1 )


L'anunci d'ERCROS davant la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) del tancament de la planta de producció de clor a Flix a finals del 2017 és el començament d'un compte enrere molt especial per al poble de Flix. Després de gairebé 120 anys d'activitat industrial el poble de Flix viurà un dels moments més decisius de la seua història. D'aquí que periòdicament aniré realitzant entrades al bloc amb les notícies que es vagin produint amb l'etiqueta "compte enrere".


Aquesta primera entrada comença amb l'anunci d'Ercros, la primera reacció dels representants dels treballadors i de l'ajuntament de Flix, així com la primeres declaracions per part del sindicats i els partits polítics, CCOO i la CUP.
  • ·       22 de gener. El secretari general de Comissions Obreres a les Terres de l’Ebre,Josep Casadó, ha lamentat aquest divendres que Ercros haja confirmat el tancament de la planta de producció de clor de la seua fàbrica de Flix.(...) Segons Casadó, Ercros “mai ha tingut intenció d’invertir a Flix”, i per això va fer el seu comunicat més pensant en els accionistes que en els treballadors i la resta de la societat. (...) Però ha recordat que si Ercros tanca del tot la seua fàbrica de Flix, inclosa la planta de fosfat bicàlcic, estarà obligada a descontaminar la zona...