24 de novembre del 2017

DESCONTAMINACIÓ DESPRÉS DE LA CORRUPCIÓ D'ACUAMED.



Dos anys després de l'engany de l'empresa pública ACUAMED anunciant que s'havien descontaminat el gairebé milió de tones de residus de l'embassament de Flix, i després de l'escàndol de la corrupció (cas Acuamed - operació Frontino), ja tenim un nou pressupost (44,6 milions), una nova empresa (TRAGSA) i uns nous terminis (18 mesos).


  • "La corrupció d’Acuamed li costarà a l’Estat 54 milions més per netejar els llots tòxics de Flix

La idea, segons investiga l’Audiència Nacional, era repartir-se presumptes suborns a canvi de contractes públics que es complien només a mig fer, i la víctima va acabar essent l’embassament, que mai va arribar a netejar-se íntegrament. Ara, el major treball de descontaminació hídrica de la història d’Espanya li costarà a l’Estat, previ pas per la corrupció del Cas Acuamed, 54 milions d’euros més, a sumar als 138 ja invertits -tot això diner, recordem, públic, gran part d’ell europeu-.(...) " (El Mundo, 22-11-17)


  • "La societat estatal Acuamed encarrega a l’empresa pública Tragsa l’extracció pendent de 79.300 metres cúbics de contaminants.


Sense fer soroll, la societat estatal Acuamed ha adjudicat per 44,6 milions d’euros la neteja dels 79.300 metres cúbics de llots tòxics que encara romanen sepultats al fons del llit del riu Ebre, al costat del complex químic ara d’Ercros. El volum suposa prop d’un 10 per cent de tots els llots que s’havien abocat al pantà. (...) El tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Flix, Francesc Barbero, ha rebut la notícia, filtrada ahir a un mitjà d’àmbit estatal, amb prudència i satisfacció. (...) (Diari de Tarragona,  23-11-17)


  • " Caldran 45 milions d’euros i 18 mesos més per acabar de netejar el pantà de Flix.

Estos són els diners i el temps que costarà acabar les obres de descontaminació del pantà de Flix. La societat estatal Acuamed ha adjudicat a l’empresa pública Tragsa les tasques de neteja per extraure els 79.300 m3 de llots tòxics que Ecros ha anat acumulant al llit del riu en el seu pas per Flix. (...) (Aguaita, 23-11-17)