14 de novembre del 2017

FLIX, RECREACIÓ DEL FINAL DE LA BATALLA DE L'EBRE.



Flix, el proper cap de setmana, tornarà a reviure la recreació del final de la Batalla  de l'Ebre. 

Divendres 17 de novembre i a Ca Don Ventura tindrem la projecció del documental "Entre Pandols i Montsant" i la xerrada sobre la identificació dels desapareguts a càrrec de Roger Heredia. Dissabte 18 i a el saló de cinema de la Unió Social es projectarà "Incerta Glòria" d'Agustí Villaronga, adaptació cinematogràfica de la gran novel·la de Joan Sales. I el diumenge 19 pel matí, a partir de les 11 hores al riu de baix i al Passeig de l'Ebre, reviurem un any més la recreació del final de la Batalla.  

Recordar que concretament el 16 de novembre de l'any 1938 a les 4,45 hores el tinent coronel Manuel Tagüena acompanyat pel conseller soviètic Soroka i el comisari del XV cos de l'exèrcit de la República, José Fusimaña, un cop tots els seus soldats s’havien retirat a la riba dreta del riu, feia volar el pont de ferro de Flix. Era el final de la Batalla de l'Ebre. 

La quarta recreació història del final de la Batalla de l’Ebre ha estat organitzada per l’Ajuntament de Flix, l’Associació cultural La Cana, el grup de recreació "Voluntarios de Fayón" i Flexus Teatre.