16 de novembre del 2017

EN SUPORT A JOAN FERRÚS I "EL JUEVES".

"El flixanco Joan Ferrús declararà com investigat per un pressumpte delicte d'injúries, arran d'un article publicat a "el Jueves". Així era el titular de la notícia que ahir donava oferia Radio Móra d'Ebre, tot recordant que Joan Ferrús és el subdirector de la revista i director de l'apartat web.

Si realitzèssim una llista d'exalumnes excel·lents a tots els sentits que han estudiat l'ESO i el Batxillerat a l'Institut de Flix Joan segurament estaria entre els primers llocs. Tot i que si cerquem informació seua per les xarxes trobarem que Joan fa temps va assegurar que Kobe Bryan i Pablo Iglesias el van criar a un poble de la província de Càceres. Un Joan que es definí al "Racó Català" com hereu de casa seva, guionista i escriptor per obligació, esclavista de felins i justicier emmascarat per vocació que li agraden els adjectius i les coses amb gust de coco.

"Radio Móra d'Ebre" va desvetllar un dels grans misteris de les xarxes en dir que Joan és de Flix. Avui, tot coincidint amb dues dates de vergonya, un mes de la presó del dels Jordis i una setmana de la presó de mig govern de la Generalitat amb Oriol Junqueras al capdavant, tot just avui, Joan Ferrús ha comparegut davant el jutjat d'instrucció 20 de Barcelona i ha estat imputat per injúries.

Segons "eldiario.es" Joan ha defensat davant la magistrada que el seu article sobre la cocaïna i els antidisturbis no cercava injuriar ja que forma part d'una secció de notícies falses, de fet la notícia dels antidisturbis anava acompanyat per una altra informació sobre l'afiliació al PP del president Carles Puigdemont.

A part de diaris digitals com "eldiario.es", també podem ampliar la notícia a "Vilaweb" on , "Directe.cat", "La Vanguardia" o "ARA" entre d'altres digitals, en tots els mitjans es destaca: "Joan ha lamentat haver de fer didàctica de l'humor davant la justícia".

"És quan tusso que hi veig clar". De moment més d'un centenar de dibuixants, còmics i guionistes han signat un manifest en defensa de la llibertat d'expressió i contra la persecució i amenaces que, diuen, pateix l'humor a l'Estat espanyol. Joan adherit al manifest destaca que l'humor s'està judicialitzat amb l'únic objectiu de buscar l'autocensura, ho diu quan fa ben poc s'ha celebrat els 40 anys d'història de la revista "El Jueves".