10 de juliol del 2007

E. BÜRGIN: DE FLIX AL JUDICI DE NUREMBERG

"GUSTAV PISTOR, retired I.G.Farben director, takes the witness stand at a commission hearing at Nurnberg on April 20, 1948 in defense of Farben director Ernst Buergin, on trial as a war criminal. Buergin, who directed Farben's production of light metals, was indicted on war crimes charges along with 23 other leading Farben officials. Pistor stated that in 1934 he supervised the construction of factories to produce magnesium to be used mainly in the automotive industry..."

L'amic Tantost al seu blog ha fet una interessant troballa a internet en referència a un directiu alemany d'IG Farben: Ernest Bürgin, qui precisament va visitar amb tots els honors dues vegades la Fàbrica i el poble de Flix, la primera amb E. Weber-Andreae i Georg von Schnitzler l'11 de juny del 1942, i la segona vegada del 24 al 30 de juny de 1944, aquest cop per donar llum verda a la filial química Inquiresa. E. Bürgin com a directiu alemany d'IG Farben, la gran empresa química col.laboradora del règim nazi, seria després processat a Nuremberg el 1948, tres anys després d'haver finalitzat la segona guerra mundial, essent condemnat a dos anys de presó. Recordar que amb motiu de la seva primera estada del 1942 va tenir el privilegi de ser el primer en signar al primer full del llibre d'honor de visitants il.lustres de la Fabrica, una veriable joia de la petita i gran història de la Sociedad Electroquímica de Flix, avui Ercros Flix.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Em deixes d'una peça, però alguna cosa em feia pensar en alguna relació de Bürgin o Krauch amb la fàbrica de Flix aquells anys i al cercar per la xarxa i trobar unes dades increïbles.

De totes formes, penso que internet és una eina molt important i que molts cops hi ha unes dades que no tenim controlades de coses que ens són molt properes.

Ens veiem directa o indirectament xafardejant els blocs Pere.

JA

PS Però no sé qui era Byshara i la relació que tinguès o no amb Flix, segurament cap, aquest home de color no importa, ara vull saber qui era.

Anònim ha dit...

Més coses:

“Von Schnitzler, Georg: Born 28 October 1884, Cologne. Lawyer. 1926-1945 member of Vorstand; 1926-1938 member of Working Committee; 1930-1945 member of Central Committee; 1929-1945 guest attendant of Technical Committee; 1937-1945 chairman of Commercial Committee; 1930-1945 chief of Dyestuffs Sales Combine; various periods between 1926 and 1945, member of other Farben committees, etc

Això està a la web http://www.mazal.org/archive/nmt/07/NMT07-T1498.htm i aquest home suposo que era el que va acompanyar a Bürgin, no ho sé

Un altra web: http://www.mazal.org/archive/nmt/07/NMT07-C001.htm

I si vas a la web arrel pots trobar moltes coses de Nuremberg

De Flix es parla a: http://www.mazal.org/archive/nmt/07/NMT07-T0063.htm

I perdona la tabarra

Hi ha més coses del tal Von Schnitzler, però tampoc les vull posar que t'ompliria això de bytes o bits.

Marià Hierro ha dit...

http://www.nizkor.org/hweb/imt/tgmwc/tgmwc-01/tgmwc-01-04-04-sp.html

Marià Hierro ha dit...

Sembla ser que George von Schnitzler que anomenes com un dels altres visitants que acompanyaven a Bürgin va ser comdemnat al judici contra la IG Farben de 1948 a 5 anys de presó. (Caldria confirmar si és la meteixa persona, però sembla que sigui així)

Aquest mateix personatge ja havia declarat al judici de Nürenberg que es va fer contra els principals dirigents nazis al novembre de 1945. (http://www.nizkor.org/hweb/imt/tgmwc/tgmwc-01/tgmwc-01-04-04-sp.html)

En aquesta declaració, George von Schnitzler, admet que va assistir al febrer de 1933 a una reunió amb uns 20 empresaris més del Ruhr (entre ells Krupp) i a la que va participar inesperadament Hitler. La reunió tenia com a objectiu recollir diners per a les properes eleccions que s’havien de celebrar.

Josep Carbonell ha dit...

Sr. Pere Muñoz, soy de Mequinenza y estoy siguiendo el rastro a una colonia alemana que hubo en t.m. de Mequinenza y relacionada con la E.Q.F.me interesaría contactar con Ud. Gracias

Josep Carbonell ha dit...

Sr. Muñoz mi e-mail es josepcv56@hotmail.com
gracias
Josep carbonell