20 de juliol del 2007

70 anys dels 50 cèntims de Flix

El 19 de juliol del 1937 l'ajuntament de Flix va fer una emissió de moneda local de 5000 bitllets de 50 cèntims i 10.000 de 25 cèntims, tots dos bitllets estaven il.lustrats amb un dibuix de la barca de pas com un veritable símbol del municipi. Previament el 12 de maig havia emès moneda de 2 pessetes i 1 pesseta per un import de 15.000 pessetes. Al mes d'octubre és procediria a emetre moneda de 5 cèntims per un valor de 15.000 pessetes. En total s'emetria a Flix moneda per valor de 47.500 pessetes. Parlant del 19 de juliol, data prou significativa aleshores, l'ajuntament de Flix tenia a Josep Ferrús Rodes, de la CNT, com alcalde, i la resta de components del consistori eren: Antoni Bagés Ribera (ERC), Joan Treig Lozano (Unio de Rabassaires), Joan Castellví Ceró (ERC), Josep Montagut Estopá (ERC), Benito Blanch Salamé (CNT) i Josep Cervelló Sunyé (CNT).

1 comentari:

Anònim ha dit...

Molt interessant! M'hagués agradat tant que quan estava a Flix s'hagués fet algun crèdit variable d'història del poble i la ribera! Hi han moltíssimes coses que lo 90% de la gent no sap, però que entre tots fariem lo 100%.

La part de l'economia en l'història contemporania m'agrada bastant, més que res la part de la moneda que perd valor, moneda local, etc. que van ser bastant importants a llocs com Espanya i/o a zones d'Alemanya(on va ser bastant important fins que la van voler erradicar)

Salut!