22 de novembre del 2007

LA VEU DE L'OCTUBRE


Avui ha sortit la Veu de Flix del mes d'octubre, número 331. A la mateixa hi participo amb l'escrit següent:

"L’activitat municipal del passat mes d’octubre s’ha vist enriquida per un seguit d’activitats, trobades, visites i acords de govern prou importants pel poble de Flix. Abans d’entrar al detall cal recordar que per primer cop la població del nostre poble s’ha vist incrementada per la població nouvinguda, superant la xifra del deu per cent de la població. Població nouvinguda provinent de 30 països i on l’originaria de la Gran Bretanya és la més nombrosa, gairebé el 40 per cent del total.
Des del punt de vista del futur industrial del nostre municipi esmentar un cop més amb satisfacció i alhora prudència de l’anunci per part del grup italià Vallombrosa d’una importantíssima inversió al nostre municipi, el mitjans de comunicació econòmics de tot el país se n’han fet ressò. A hores d’ara estem treballar per signar un contracte entre l’ajuntament i el grup inversor, qui ja ha encarregat els estudis pertinents per iniciar les obres a principis de l’any que ve.
Tot coincidint amb la pràctica finalització de les obres de Parc Solar Ramon Escriche, una inversió que contribuirà a situar el nostre poble en el mapa de les energies renovables, en comptar amb la central solar més gran de Catalunya.
El dinamisme econòmic que s’està constatant al nostre poble visualitzat amb el Centre d’empreses la Ribera, qui es troba a punt de posar-se en funcionament, ha donat motius més que suficients per que s’hagi reunit al nostre poble el nou consell d’admininistració de REDESSA (Reus Desenvolupament Econòmic S.A.), entitat econòmica on el nostre poble és membre de ple dret.
Una altra excel·lent notícia, aquest cop per la nostra agricultura ha estat l’anunci del Govern de la Generalitat confirmant que REGSA ha aprovat l’adjudicació de les obres del reg de suport a la zona de Monredons-Valls, al terme municipal de Flix-Riba-roja d'Ebre per 5.567.694,85 euros a Cisteró, SA & J.F. Riegos, SL. El termini d’execució és de 12 mesos. Inversió al que s’ha de sumar al recentment aprovat del reg dels Vingalis.
Ha estat un mes farcit de records històrics al voltant del nostre riu, tot coincidint amb l’inici de les obres de restauració del meandre, amb un pressupost que supera els 7 milions d’euros, i la visita del Comissari d’Aigües de l’Ebre sr. Rafael Romeo. Records de la gran riuada del 1907 i de la plantada de la Freixa (o freixe) a la Plaça de l’Església, esdeveniment històrics durant el proper any seran el centre d’interès de les activitats culturals del nostre poble. Restauració del meandre amb la façana fluvial inclosa que anirà acompanyat l’any proper per la restauració i consolidació arqueològica del Castell de Flix, amb importants aportacions del 1 per cent cultural de la Generalitat i del ministeri de Foment, amb un total que s’acosta al 508.000 euros.
I mentrestant des de l’equip de govern municipal estem consensuant els pressupost pel 2008 i planificant les inversions a presentar al Pla Únic d’obres i Serveis de la Generalitat (PUOSC) i al PAM (Pla d’obres de la Diputació) per als propers cinc anys, on entre d’altres els dos dèficits més importants que tenim intentarem que en siguin els protagonistes, em refereixo al servei d’enllumenat públic, on s’haurà de fer importants inversions en tots els àmbits, si pot ser ja l’any 2008, i el servei de neteja i recollida d’escombraries. (Pere Muñoz Hernández - Batlle de Flix ).