19 de gener del 2008

PRIMERS CONTACTES AMB JOAN RIDAO

Divendres, 18 de gener de 2008

Ahir divendres el portaveu parlamentari d’Esquerra i candidat per Barcelona a les eleccions al Congrés dels Diputats, Joan Ridao visità l’Aldea, el Perelló i Amposta, celebrant un dinar amb una vuitantena d’empresaris de l’Aldea, després assistint a la Festa del “calmant” del Perelló i al vespre un sopar amb la militància a Amposta. L'hem acompanyat entre d'altres en Lluís Aragonès, cap de llista de la candidatura d’Esquerra al Congrés de Diputats per la demarcació de Tarragona, Carme Pelejà i Dani Andreu, membres de la mateixa candidatura, i jo mateix candidat d’Esquerra al Senat per l’Esquerra dins l’Entesa Catalana de Progrés. Ridao ha exposat el posicionament d’Esquerra de cara les properes eleccions Generals, recordà que Esquerra a les passades eleccions de 2004 va fer uns resultats 'espectacultars' a les Terres de l’Ebre gràcies al lideratge en la lluita contra el transvasament, esdevenint la segona força: 'Esquerra aspira a consolidar-se com la segona força política al territori. Som la garantia per evitar possibles transvasaments, i així ho vam demostrar quan vam posar com a primera condició la derogació del PHN per donar el nostre suport inicial a Zapatero' afirmà. 'Esquerra cal que torni a ser decisiva i tingui la suficient força per fer possible per part de l’Estat el compliment dels cabals ambientals de l’Ebre i la nova cultura de l’aigua'. També afirmà que 'Esquerra treballarà per a que el govern de l’Estat apliqui, d’una vegada per totes, mesures per aturar la regressió del Delta i compleixi els terminis en la regeneració de l’embassament de Flix'. D’altra banda, Ridao denuncià la 'desinversió històrica dels successius governs espanyols amb les Terres de l’Ebre, sobretot en infraestructures. Un autèntic forat negre pel que fa a les inversions del Ministeri de Fomento'. Així Ridao fou molt crític amb l’execució d’infraestructures cabdals i estratègiques per part del govern espanyol a les Terres de l’Ebre com ara l’estació de tren de l’Aldea, la millora de la xarxa ferroviària de l’eix mediterrani i de la Ribera d’Ebre, així com l’autovia de l’interior o l’estació transformadora per dotar de millor i més energia el polígon Catalunya-Sud.
Per la nit i a Amposta es trobà amb un centenar de militants i simpatitzants d’Esquerra on he realitzat el meu primer discurs de campaya, previ a un magnífic discurs de Joan Ridao on exposà entre d’altres els eixos exposats anteriorment..
Dissabte, 19 de gener de 2008
Aquest matí, després d’una Convenció del Programa 2008 a la seu nacional d’Esquerra de Calàbria, on ens hem reunit els caps de llista al Congrés i al Senat amb les presidències sectorials, secretaries nacionals i secretaries tècniques, entre d’altres, coordinats per Anna Simó. Joan Ridao, ha presentat les línies generals del programa d’Esquerra que s’ha acabat de perfilar i que dilluns ha de ser ratificat per l’executiva. Ridao ha explicat les directrius ‘del contracte d’Esquerra amb Catalunya, el nostre programa electoral, per aconseguir convertir-la en un país de primera’, que incorpora el programa de mínims per qualsevol eventual acord i ‘les condicions que demostren que serem l’esquerra independent i exigent, capaç de complicar la vida als que no volen canviar res, com correspon a l’únic interlocutor visible i útil de l’esquerra catalanista’.