4 de març del 2008

AMB ELS SENADORS PER L'EBRE

Avui he rebut a Flix als ex-senadors i candidats al senat d'Esquerra, Miquel Bofill per Girona i Josep Ma Esquerda per lleida i el senador Carles Bonet, ens hem reunit per posar en comú imputs territorials, després de visitar el casc antic ens hem desplaçat a Móra d'Ebre, hem dinat a Rasquera i ja per la tarda hem fet una roda de premsa a Tortosa. Ens ha acompanyat a la trobada Carme Pelejà i Dani Andreu. Per la meua part a les 7 del vespre he tornat a Móra d'Ebre per a fer un acte electoral a la Llanterna acompanyat per Lluís Aragonés i Ernest Benach. a presentat l'acte l'alcalde Juanjo Duran. Després, hem anat a la Llar dels Jubilats per veure el Barça-Cèltic. Destacar lamabilitat i les atencions de la seua junta. De tot plegat us acompanyo una nota de premsa de la roda de premsa a Tortosa:

"Esquerra aposta per impulsar la Taula de l’Aiguabarreig

Carles Bonet critica el suport de CiU a la llista més votada perquè pot suposar que donin suport al transvasament.

Aquest matí els candidats a senadors d’Esquerra, Pere Muñoz per Tarragona, Miquel Bofill per Girona, Josep Maria Esquerda per Lleida, acompanyats pel senador d’Esquerra designat pel Parlament, Carles Bonet, han celebrat una trobada a les Terres de l’Ebre. La trobada ha servit per intercanviar experiències i propostes que vol impulsar Esquerra per tal de millorar els territoris cruïlla entre demarcacions. Així el candidat Muñoz ha apostat per activar una taula de municipis dels territoris cruïlla que aplegaria la Ribera d’Ebre Nord, el sud del Segrià, la Franja de Ponent i la part oriental de la Terra Alta. Aquesta taula que encara no te nom i que simbolitza el pont de Riba roja, permetria coordinar accions per tal d’aconseguir necessitats comunes i millorar diversos aspectes en camps com les infraestructures, el turisme, el tractament de la mosca negra, la cultura o el dinamisme econòmic. Aquesta iniciativa segons Muñoz “Ha de nàixer del municipalisme, pel damunt dels colors polítics, perquè tenim problemàtiques i necessitats comunes que cal que afrontem plegats”. El candidat ha posat com a exemple el funcionament actual de la Taula del Sénia, que tants bons resultats ha donat als municipis del nord de Castelló i el Sud del Principat de Catalunya. Josep Maria Esquerda, candidat per Lleida, ha fet referència a l’eix viari i ferroviari que ha de connectar les Terres de l’Ebre, amb Lleida i Tolosa; mentre que Miquel Bofill, candidat per Girona ha rebutjat la visió centralista de Madrid pel que fa a les infraestructures ferroviàries reivindicat l’eix mediterrani des de València fins França. Muñoz ha destacat la potencialitat de l’eix de l’Ebre o eix occidental, tan viari com ferroviari. Així ha reflexionat sobre la potencialitat de crear una xarxa ferroviària paral·lela a l’eix de l’Ebre, tal com ja va demanar la Federació d’Esquerra en l’elaboració del Pla d’Infraestructures de la Generalitat. “Cal activar i potenciar la connexió de les Terres de l’Ebre amb Lleida i França” ha sentenciat Muñoz.

Carles Bonet, portaveu de l’Entesa Catalana de Progrés durant aquesta legislatura, ha destacat que han estat el primer grup català al Senat i el tercer de la Cambra. Esquerra que té 4 senadors, defensa la coalició perquè expressa el govern de Catalunya i perquè li permet actuar en llibertat; per això de vegades els partits integrants voten diferent. Bonet ha recordat que durant la primera legislatura van viure la batalla de l’Ebre, i que “tota l’Entesa vam votar en contra el transvasament i en canvi CiU va fer d’escolanet del PP votant-hi a favor”. Pel senador republicà, després de les declaracions del Rajoy a favor d’executar el transvasament, la batalla no s’ha acabat; i per tant, és molt important el votar Esquerra. D’una banda perquè “ Els tres diputats que pot aconseguir de més a Catalunya el PP en lluita directa amb Esquerra vol dir tres diputats més a favor o en contra del transvasament”, ha afirmat el senador Bonet. I d’altra banda s’ha preguntat que “Si Duran i CiU donen suport a la llista més votada, tal com han dit, i aquesta és la del PP, això vol dir que també donaran suport al transvasament?”. “La millor garantia som Esquerra perquè nosaltres mai votarem a un president del PP, tingui els vots que tingui”, s’ha respost el senador. Per finalitzar Carles Bonet ha enumerat com a punts prioritaris de l’Entesa per la propera legislatura el reconeixement al Senat de totes les llengües oficials de l’Estat a tots els efectes, les infraestructures i el nou sistema de finançament, perquè Catalunya es juga el seu benestar social i la seva condició de país industrial
."