30 de març de 2008

FESTA DE LES CIGONYES I PLANTADA D'ARBRES
Avui hem celebrat la tradicional Festa de les Cigonyes i la Plantada general d'arbres organitzat per arreu del país per Catalunya Radio i la Fundacio Territori i Paisatge. Dos activitats simultànees que han tingut lloc al bell mig del bosc de Ribera de Sebes de Flix. Per una banda més de dos-cents nens i nenes nasts l'any 2007 a la Ribera i pobles veïns d'Ascó han recollit el diploma de record de les cigonyes que de mica en mica van repoblant l'Ebre català. Paralel.lament a la zona del Mas de Pitoia s'ha fet la plantada d'un miler d'arbres de bosc de ribera. Les dues activitats han estat possible gràcies al voluntariat del grup de natura Freixe.
El meu parlament a l'acte de lliurament dels diplomes han tingut una obligada referència al riu que dóna sentit a totes dues activitats. La preintroducció de les cigonyes i el bosc de ribera, actiu més important que té la Reserva de Fauna Salvatge de Sebes. He recordat la importància que té el nostre riu per a Flix, el sentit que ha donat i dona al nostre poble, i que aquests darrers dies ens ofereix noticies positives i negatives. Positives com la festa que estavem celebrant i per l'adjudicació demà per part d'Acuamed de les obres de neteja dels residus químics de l'embassament. I negatives, i més que preocupants, com les noticies contradictòries que rebem en relació a un possible transvassament del riu, ja sigui de l'Ebre ja sigui des del seu afluent principal. Tot recordant les mobilitzacions del passat en contra del transvassament que segurament haurem de tornar-ho a fer.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

See please here

Anònim ha dit...

Hello I just entered before I have to leave to the airport, it's been very nice to meet you, if you want here is the site I told you about where I type some stuff and make good money (I work from home): here it is