15 d’octubre del 2008

68 ANYS DE LA MORT DE COMPANYS

Aquest matí amb motiu de la meua intervenció al ple del Senat per defensar la postura de l'Entesa davant una moció que insta al Govern a l'adopció de mesures per a la protecció dels usuaris de les línees aèries, exactament demanant la creació d'una finestreta única on ès puguin presentar les reclamacions, he aprofitat per a recordar amb motiu de ser 15 d'octubre la figura del President Lluís Companys:
"Siguin les meues primeres paraules, ´antes de entrar al detalle de la moción que se ha consensuado por todos los grupos de la cámara alta`, per a expressar el meu record per la figura del President de la Generalitat Lluís Companys, condemnat i afusellat avui fa 68 anys per la dictadura franquista. Amb l’esperança que s’anuli d’una vegada per totes la sentència per la que se’l condemnà injustament a mort".

Sentència que fou objecte ahir d'una excel.lent intervenció del senador republicà Miquel Bofill arran d'una pregunta al ministre de Justícia. Intervenció que alguns mitjans entre d'altres que: "Quan el senador Bofill li ha demanat quina serà la posició del fiscal quan es presenti el recurs –ja que fins ara sempre s'ha oposat a les revisions– i si hi ha possibilitats que la mateixa fiscalia insti la revisió, Bermejo ha tirat pilotes fora. S'ha limitat a assegurar que el govern és "sensible" a aquest cas tan "especial" de "l'assassinat ignominiós" del 123è president de la Generalitat de Catalunya i que ho demostrarà quan arribi el moment."