28 de març del 2009

DIVENDRES 27 DE MARÇ

Comença la primavera i curiosament a molts pobles augmenten les activitats culturals, en el cas de Flix ahir divendres es presentà un nou llibre a la biblioteca "Artur Bladé" de la Francesca Aliern i per la nit s'iniciaren els concerts de la ja tradicional Primavera Musical.

L'escriptor Albert Guiu feu la presentació de l'obra "Aigües Fondes" de Francesca Aliern, una de les autores ebrenques més reconegudes, autora que fou presentada com una novel.lista compromesa. Albert Guiu qui realitzà una excel.lent retrat del contingut de l'obra ens sorprengué amb una sorpresa al final amb la lectura d'un poema-retrat-literari dedicat a l'autora: "Tarannà tranquil de riu de calmada presència, ploma valenta en combat contra les xacres socials, armada d'una prosa de corrent ebrenc: ferma i cabalosa..."

A les deu de la nit i a l'esgésia de l'Assumpció s'inicià la 20a "Primavera Musical", enguany amb un concert de "Camera Musicae Orquestra" que ens oferí sota la direcció de Tomàs Grau el concert "Del barroc al classicisme", amb un primra part dedicada a Haendel i Bach i la segona a Haydn. Esmentar els violins solistes Ivan Launes i Susana Uruen.

1 comentari:

Albert Guiu ha dit...

Les nostres bibliotecàries:

A Dolors i a Montse.

Amb cura de cirurgià,
amb professionalitat sinònima de treball,
amb estima per asseure la cultura
en seients còmodes i plaents,
amb neguit total i predisposició absoluta per al proïsme,
amb fets i amb més fets
les nostres bibliotecàries
ens van servir la presentació
en safata d'humanitat argentada.