17 de maig del 2011

ESQUERRA DE LA RIBERA D'EBRE


Les candidatures d’Esquerra i d’Acord Municipal són la millor garantia per seguir lluitant contra la instal·lació del cementiri nuclear a Ascó

 
La comarcal d’Esquerra de la Ribera Ebre confia a recuperar el cinquè conseller comarcal, i així evitar la majoria absoluta de CiU al Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre. El secretari de política municipal i alcalde de Rasquera, Bernat Pellisa, ha manifestat que ‘des dels ajuntaments amb candidatures d’Esquerra i d’Acord Municipal (Esquerra, Entesa, Fem Poble o Ara Tivissa) s’ha fet una gran feina pels municipis i des del mateix Consell Comarcal també en temes dedicats a l'atenció a les persones, la millora de la seva qualitat de vida i benestar. Tenim confiança que la gent ho sabrà valorar’.

Els caps de llista de les diferents formacions que es presenten sota la sigles d’Esquerra i d’Acord Municipal han adquirit els compromisos de ‘continuar treballant per un model de comarca competitiu, obert, que compagini els diversos sectors (agricultura, indústria, comerç, serveis, infraestructures, etc.) sense que uns perjudiquin els altres, i de treballar al costat de la gent, escoltant els seus problemes, des de la proximitat, per millorar el benestar de tots els riberencs i riberenques’.

Pellisa ha explicat que els consellers comarcals del grup Esquerra-Acord Municipal que sortiran escollits a les eleccions del 22 de maig ‘posaran la defensa del territori, i, especialment, mantenir l'oposició del Consell Comarcal contra l'MTC com a condicions per a possibles pactes de govern’. Ha reblat nosaltres tenim un model propi i ambiciós per afrontar els reptes dels propers anys, centrats amb les persones i el desenvolupament de la nostra comarca”.


Candidatures de la Ribera d’Ebre i candidats a l’alcaldia:

Toni Borrell, Entesa per Miravet - Acord Municipal
Bernat Pellisa, Esquerra - Acord Municipal per Rasquera
Josep Anton Moreno, Esquerra - Acord Municipal per Móra d'Ebre
Fina Carranza, Esquerra - Acord Municipal per Flix
Xavier Arbó, Entesa per Benissanet - Acord Municipal
Jesús Álvarez, Esquerra - Acord Municipal per Móra la Nova
Joaquim Jornet, Fem poble - Acord Municipal per la Torre de l'Espanyol
Montserrat Perelló, Ara Tivissa - Acord Municipal

1 comentari:

Manel ha dit...

Hola Pere. Primer que tot felicitar al grup d’esquerra per la gran feina feta durant els últims vuit anys.
Ha estat esquerra la que ha modificat les estructures del poble desprès de quasi setze anys d’apatia ,d’amiguisme i de incompetència . Ha estat esquerra - sobre tot tu - els que us heu barallat amb la Generalitat i amb qui convingués per aconseguir ajuts econòmics per al poble. Ha estat esquerra qui ha fet del centre del poble un lloc digne i del qual els flixancos es senten orgullosos – feina que l’anterior ajuntament va ser incapaç de fer per por de perdre vots. Ha estat esquerra la que ha portat la residència d’avis al poble – després d’anys de promeses incomplertes per part de l’antic ajuntament. Ha estat esquerra – sobre tot Jaume Masip – qui ha rescatat la memòria del poble aconseguint matar dos moixons d’un tret ; la recuperació del castell, l’obertura d’antics refugis , fer transitable l’antic camí de sirga i com no la remodelació del passeig de l’Ebre, i al mateix temps aconseguir una xarxa de turisme al poble mai vista abans.
Però – ai amic sempre hi ha algun però – al vostre mandat haig trobat algunes mancances. He trobat ha faltar una política realment d’esquerres. Sabeu que hi ha empresaris locals que paguen a quatre € l’hora sense dret a vacances ni a pagues extres, empresaris que han treballat per l’ajuntament fent obres mal fetes les quals han estat al poc temps remodelades.
Sabeu que a les obres de descontaminació del riu hi ha empreses que demanen als treballadors que portin els cursets de seguretat i la revisió mèdica ja feta per ha donar-los feina ( lògicament pagant els cursets i la revisió els mateixos treballadors)
Sabeu que per l’ajuntament han treballat xinesos en regim d’esclavitud – obligats a pagar a les màfies els suposats costos del viatge a la península – gent que viu amuntegada a qualsevol pis i menjant un grapat d’arròs per a passar el dia.
Sabeu que ...... .. Se’n poden contar moltes més però crec que amb això n’hi ha prou.
Pere , l’ajuntament és el primer representant de l’estat i com a tal te l’obligació de fer complir la llei i els convenis. No es pot acceptar que empresaris locals se’n aprofitin de la necessitat dels emigrants per enriquís i al mateix temps crea atur entre la població autòctona – tots tenim el dret de treballar, però amb les mateixes condicions i els mateixos drets.
Pere, hi ha malestar al poble. Els aturats i el joves comencen a estar cansats de no trobar feina i quan la troben són feines que es passen la legalitat pel forro, un ajuntament d’esquerres te l’obligació d’actuar , de no donar feina a l’empresa que no compleixi els convenis i sobretot de comprovar que els diners públics són utilitzats de forma correcta en les obres i no deixar que quatre pirates facin l’agost en els diners de tothom.
Perdona la extensió del missatge i espero que ho publiquis.
Salut i república.

Manel Rodes Falcó.