5 de maig de 2011

A FLIX, SÍ AL FUTUR.


Presentació de la candidatura d'ERC per part de Neus Guiu el passat 14 d'abril:

 "(…) La llista que us presentem està formada per 16 persones, homes i dones lluitadores, treballadores, amb compromís, vitalitat, en definitiva, defensors i supervivents d’un model de poble que és lo nostre i en el que cal continuar treballant.
 Obrim la presentació, primer,  amb la nostra llista de suplents. Els que ara són suplents han estat els titulars d’esquerra durant aquestes vuit anys que esquerra porta a l’ajuntament de Flix. Són los que des de l’ajuntament i des d’altres institucions han treballat perquè Flix sigui cada dia un lloc millor i que avui i en el futur continuaran treballant per aquest objectiu que tots compartim.
 Són els nostres actuals regidors: jo mateixa, Neus Guiu Cervelló, que m’he encarregat de les àrees de joventut i dona i de festes també durant quatre anys. 
-Xavier Vega i Castellví, que els últims anys ha liderat el departament de cultura a l’Ebre, reforçant la nostra identitat com a poble i com a país,
-Joan Treig Sanchez, que ha continuat amb la política de sanejament de l’economia de l’ajuntament iniciada durant la primera legislatura,
-Carolina Rofes Cases, que ha estat capaç d’apropar l’ajuntament al poble, difonent i donant aire i suport als moviments i les associacions culturals de Flix, i
-Jaume Massip Llop, que li ha donat valor a Flix rentant-li  la cara al nostre patrimoni, i l’ha convertit en un gran lloc per viure.
 Treballar al vostre costat ha estat una gran experiència i un plaer enorme. Gràcies a tots per la vostra feina passada, de la que esperem fer-nos dignes continuadors i gràcies per endavant per la feina futura que segur continuareu des d’associacions, clubs i entitats.

I tancant la llista, el número 11, el nostre alcalde i senador, Pere Muñoz HernándezLa persona que ha encapçalat el nostre projecte durant 8 anys i que ha sabut donar a Flix la dignitat que es mereix. Que serveixi avui també com a reconeixement a la feina feta i la implicació demostrada per treballar pel nostre poble. Guardonat dissabte passat amb la medalla “Francesc Macià” a la trajectòria municipalista. Pere passarà a la història de Flix com a l’home de consens , implicat fins al màxim en la història del nostre poble, i gran defensor del que representa viure i treballar a Flix.

(...)

Seguint...  un jove amb gran empenta i implicació, és el portaveu de Solidaritat Catalana a Flix. Representa al jovent compromès que treballa perquè la independència de Catalunya es converteixi en realitat. Amb el número 10, David Larrosa i Munuera.

Treballadora infatigable, amant de la pintura i les arts, ha influït positivament en la formació artística dels seus fills, amb qui organitza el Festival Flix Jazz, que enguany prepara ja la tercera edició. Amb el número 9, Araceli Rubí Belinchón.

 President del comitè de fàbrica, implicat en temes laborals i socials del poble sempre a punt quan se'l necessita. Amb el número 8, Jaume Prunera Vidal.

 Amant de la natura, i defensora de les causes justes, lluita cada dia per fer de Flix un lloc bonic per viure-hi. Al número 7, Montse Valls Serón.

Hi ha gent qui no necessita presentació. Amant de la cultura, ha estat secretària del Club Patinatge Artístic, de l’Handbol i de l’Hoquei, i és sòcia fundadora de La Cana i Flexus Teatre, entitat de la que forma part des de fa més de 19 anys. el seu esperit inconformista i participatiu ens aporta valors claus en els temps que corren. Al número 6, Conxita Domènech Gómez.

 Gran coneixedor i amant de la muntanya, té una forta vinculació a l’empresa que ens ha fet ser com som: la fàbrica de Fix. També sap què vol dir viure lluny de Flix i lluitar per aconseguir tornar-hi. Un exemple que volem que més gent pugui seguir. Al número 5, Robert Zarranz Armora.

És la il·lusió, la vitalitat, la força i l’empenta de la joventut.  Té una llarga experiència en el treball en nens i nenes i el voluntariat i tots la coneixeu per la seva activitat en diverses associacions de Flix. No se m’acut ningú millor per a vetllar per la gent de Flix. Amb el número 4, Abigail Bertrán López de los Mozos.

Creure en Flix no són només bones paraules. Esportista d’elit, ha portat el nom de Flix arreu del món, i ja fa 5 anys va crear una empresa d'activitats a la natura amb seu social al nostre poble demostrant amb fets què vol dir creure en lo riu, en lo futur i en Flix. Amb el número 3, Raül Sabaté Cervelló.

President del club  d'escacs, representa la força adquirida durant la seva experiència municipal. Els seus coneixements sobre economia i el funcionament de l’Ajuntament el converteixen en un dels grans pilars de la nostra llista. Amb el número 2, Francesc Barbero Escrivà.

 I finalment, la persona que encapçala la nostra llista: Fina Carranza i Larrosa Mare de 4 fills, lluitadora, empresària, dona. És capaç de protagonitzar tots els papers de l’auca, i a més, fer-ho bé. No va dubtar en abandonar el seu estil de vida a Barcelona i tornar cap a Flix, on va creure que era el millor lloc per pujar una família. En només dos anys ha aconseguit ser a tothora a tot arreu. Historiadora de formació,  pastissera de professió, i exemple de voluntat i força per aconseguir els seus objectius.

Fina és, en definitiva,  l’esperit que volem per Flix. La nostra futura alcaldessa."