22 de juny del 2011

GESTIÓ AEROPORTS - LLEI DE RESIDUS I SOLS CONTAMINANTS

Aquest matí he intervingut dues vegades al ple de Senat, la primera ha estat a primera hora com a portaveu de Foment devant una moció del PP per la que s’instava al Govern a adoptar determinades mesures en relació amb el model de gestió aeroportuaria. Ha estat un debat on el PP posava en qüestió els acords del Congrés dels Diputats del passat 8 de febrer a partir d’una moció d’ERC.

Els serveis de premsa de l’Entesa han fet el següent comunicat:

MUÑOZ RECORDA AL PP QUE EL MODEL DE GESTIÓ D'AEROPORTS JA S'HA DISSENYAT 

El senador intervé en el debat d'una moció del PP que ha estat rebutjada
 

El senador per Tarragona, Pere Muñoz, portaveu de l’Entesa en la Comissió de Foment, ha intervingut en el debat de la moció del Grup Popular sobre la gestió aeroportuària. L’Entesa ha votat en contra i la moció ha estat finalment rebutjada. 

Muñoz ha dit que no té raó de ser un model centralitzat en lloc de radial, d'una aeroport principal i d’altres secundaris. Muñoz ha afegit que el que funciona en el món són els aeroports amb gestió individualitzada i circular que competeixen entre ells en el qual l'administració territorial té un paper determinant. 

Ha recordat el senador que el full de ruta cap al nou model va quedar marcat el 8 de febrer de 2011 quan es va aprovar una moció en el Congrés que va contar amb el suport de tots a excepció del PP.

La moció del PP ha estat rebutjada pels 127 vots de l’Entesa, CiU, PSOE, Nacionalistes i part del grup Mixt.”

La segona intervenció ha estat a darrera hora del matí i ha estat en relació al Projecte de Llei de Residus i Sols contaminants. Defensant 28 esmenes pròpiament d’ERC de les 224 esmenes presentades. Projecte de Llei que s’ha tramitat per la via d’urgència al Senat i que és la transposició de la Directiva del Parlament Europeu 2008/98/CE i del Consell de 19 de novembre de 2008, una directiva que aspeira a transformar la Unió Europea en una societat del reciclatge. Aquesta llei sera votada a final de la tarda.