24 de març del 2014

JOAQUIM NADAL: "ALCALDES QUE ESCRIUEN".


És bo que retem un homenatge a tots aquells que escriuen sobre el seu país i el seu territori, mantenen un ofici, i governen exemplarment pobles i ciutats.”

Dissabte, 22 de març, el diari El Punt AVUI , pàgina 20, apartat "Punt de Vista", en oferí un article de Joaquim Nadal i Farreras titulat "Alcaldes que escriuen". Un article que comença fent un reconeixement al primer alcalde de la democràcia de Tarragona, el recordat Josep Maria Recasens i Comes, tot esmentant acte seguit al segon paràgraf el meu nom com alcalde de Flix com un exemple al sud del país. Un reconeixement i record als meus anys d'alcalde que, no cal dir, ajuden a omplir els records, el proper 3 d'abril farà 35 anys de les primeres eleccions municipals,  amb dosis de satisfacció i orgull per tots els anys dedicats al país i al teu poble des del municipalisme.

“Que un alcalde escrigui em sembla un exercici saludable, i si a més es tracta d'alcaldes amb ofici, amb una feina que ve d'abans i seguirà després del seu mandat democràtic, em sembla una qüestió necessària i positiva per remarcar la transitorietat del càrrec públic. Trobaríem molts casos de polítics que escriuen i en la nostra història recent hi ha exemples d'alcaldes historiadors. N'esmento un de cada punta del país, només a títol d'exemple. D'una banda, Pere Muñoz, que ha estat alcalde de Flix i que ha escrit i publicat llibres sobre les Terres de l'Ebre, el riu, l'economia i la història i el seu municipi; de l'altra, Rosa Maria Moret, mestra, que ha escrit diversos llibres sobre municipis i realitats històriques de l'Alt Empordà i que ha estat alcaldessa de Rabós d'Empordà.”

Des del bloc, la meua gratitud i reconeixement,  pels vells i bons records, a Joaquim Nadal i Farreras, el primer alcalde de Girona, ex-conseller, avui professor d'Història a la Universitat de Girona.