18 de febrer del 2017

LLIURAMENT SIRGA D'OR 2016


Ahir al teatre la Llanterna de Móra d'Ebre vaig assistir al lliurament del guardó més emblemàtic de la Ribera d'Ebre, la SIRGA D'OR. Un reconeixement biannual que organitza el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre amb el suport del Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre (CERE) .

La votació realitzada entre els associats del CERE ha decidit que la Sirga d'Or a títol individual hagin estat ex aequo l'historiador de Flix, Josep Sánchez Cervelló, i el morenc Joan Launes; i pel que fa a entitats, el guardonat ha estat el Premi de Narrativa Ribera d'Ebre, recollit per l'alcaldesa de Viebre, Gemma Carim, i per tots els ex-alcaldes i ex-regidors de cultura des de l'any 1983.

Els finalistes proposats pel CERE han estat Joan Launes, Josep Casadó, Josep Sánchez Cervelló i Sònia Franquet, en l’apartat de persones; i pel que fa a entitats les associacions culturals de La Cana de Flix i La Riuada de Móra d’Ebre, així com Vídeo Ascó Televisió i el Premi de Narrativa Ribera d’Ebre impulsat per l’Ajuntament de Vinebre.

El premis han estat lliurats pel conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Santi Vila, la presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim, Joan Piñol, alcalde de Móra d'Ebre i el president del Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre (CERE), Joan Josep Duran.