2 de febrer del 2017

MARIA ARNAL I MARCEL BAGÉS, PREMI CIUTAT DE BARCELONA 2016




Els premis Ciutat de Barcelona 2016 han posat a l’aparador diferents cares de la cultura de Barcelona. El lliurament se celebrarà el 16 de febrer al Saló de Cent.
Jordi Savall, el curtmetratge TIMECODE, Miquel Desclot, Andreu Missé, Joan Fontcuberta, Toni Massanés, Carme Rovira Virgili .... i el premi al talent jove en la categoria de música: Maria Arnal i Marcel Bagés.
  • "Premi al talent jove en la categoria de música: el disc 'Verbena' de Maria Arnal i Marcel Bagés s'endu la grossa per “un projecte de revitalització del patrimoni oral que destaca tant per la dimensió social i ètica com per l'alta qualitat musical " (Timeout)
  • Música: Maria Arnal i Marcel Bagés, pel projecte 'Verbena'. És, segons el jurat "un projecte de revitalització del patrimoni oral que destaca per la dimensió social i ètica i per l'alta qualitat musical". (ARA, 2 de febrer 2017))
  • "Com moltes altres, aquesta història s’inicia d’una forma casual: “Vaig estudiar un any d’antropologia i estava fent l’arbre genealògic de la meva família. Vaig descobrir que tenia una besàvia nascuda a Orà i avantpassats d’Andalusia, Aragó... Això va portar-me a la música d’aquests llocs i així...”. Ho diu Maria Arnal, nascuda fa 29 anys a Badalona i Marcel Bagés, guitarra nascut fa 35 anys a Flix. Junts presenten el seu segon elapé, Verbena, una col·lecció de cançons que beuen del riu de la tradició entenent que com el mateix riu, aquesta tradició es mou, no és immutable."
“Nosaltres diem que fem un remix”, diu la Maria somrient, una cosa que fa amb molta facilitat. “La tradició és un riu en moviment: si la respectes molt i no la toques és com si s'aturés el riu, ho deixes estàtic. No pots acostar-te a la tradició com fa 100 anys”, diu Marcel, qui poques vegades obre la boca, parapetat en la riallera loquacitat de la seva companya."  (el PAÍS, 12 de març 2016)
La república cultural flixanca està d'enhorabona.
FELICITATS MARCEL I MARIA !