26 de febrer del 2007

ECOCITY

El canvi climàtic, la presa de consciència de la indústria i de les ciutats i pobles per la sostenibilitat, la preocupació de la societat pel medi ambient, són els aspectes clau que es podran conèixer i debatre en el marc d'ECOCITY, Saló de l'Equipament per a les Ciutats i el Medi Ambient que es farà entre el 27 de febrer i el 2 de març al recinte firal de la Gran Via de Barcelona. Demà 27 el col.legi d'Enginyers Industrials de Catalunya ha organitzat la III Jornada de descontaminació de sòls i aqüífers, havent estat convidat com alcalde de Flix a la taula rodona (a les 17 hores ) que clourà la jornada juntament amb Albert Palanques, investigador del CSIC i vice-rector de l'Institut de Ciències del Mar, un representat de la Direcció General de Qualitat Ambiental i un representant de l'Associació d'empresaris que tracten llots. En Josep Maria Serena, president de la Comissió de Medi Ambient, moderarà la taula rodona.
El Actes comencen a les 10,30 del matí amb la intervenció de Maria Comella, directora general de Qualitat Ambiental, i Joan Vallvé, president de l'Associació d'Enginyers Industrials de Catalunya. Al Llarg de la jornada hi participaran científics experts en sòls contaminats com Joan Grimalt, Josep Dolç, Vicens Martí... Així com responsables de l'ACA, ARC, ENRESA
El sanejament dels llòds i sediments de l'embassament de Flix així com l'experiència d'Aznalcóllar mereixeran una atenció especial. Tot coincidint una setmana després de la reunió der la Comissió de Seguiment om es fixà el calendari actuacions per part del Ministeri de Medi Ambient.

2 comentaris:

ErrareHumanumEst ha dit...

Osti això de la descontaminació de sòls i aqüìfers ha d'estar interessant jo que soc de Vic i tenim purins fins i tot al nas... Suposo que el nostre és un problema més gros dónat que descontaminar un lloc com Vic pot portar uns 1.000 anys, a més, l'escala d'incidència és tota la plan, o sigui molt gran, per això suposo que això de descontaminar aqüìfers deu anar més encarat a contaminacions puntuals no?...

P ha dit...

El tema de l'aembassament de Flix es greu i puntual, la contaminació per purins de la vostra zona es diferent i molt preocupant.