21 de maig del 2007

LA VEU DE FLIX 325

Acaba de sortir la Veu de Flix del mes d'abril dedicada a les eleccions municipals. Són 40 pàgines d'informació flixanca, on les activitats de les diverses entitats i associacions de tota mena hi tenen cabuda. Hi ha set pàgines dedicades a la propaganda electoral de les candidatures que es presenten a les eleccions del proper 27 de maig. Dels articles d'opinio n'hi ha un que m'agradaria destacar per les seves reflexions polítiques, un article titulat "El Capità Maragall" escrit per Josep Maria Recha, primer tinent d'alcalde socialista a principis dels anys noranta. Una reflexió sobre la seva visió del pais després de la retirada de Maragall, reflexionat sobre les actituds polítiques a Flix diu el següent:
"No voldria acabar l'article sense comentar l'interrogant i espectació que em desperta l'estratègia que empraran ERC, PSC i CIU per acostar-se als votants havent estat quatre anys en un govern de consens. Dit d'una altra manera, cap d'ells dispòsa de justificació per a la crítica a tot el que s'ha fet, tots en són responsables perquè tots hi han dit "amen", no hI ha hagut oposició. Per aquesta raó PSC i CIU hauran de buscar arguments difícilment entenedors per a convèncer que és necessari canviar el nom de l'alcalde (...)
Amb diners, adequada planificació i les possibilitats tècniques d'avui gairebé es poden fer miracles, si es vol, l'obra podrà estar acabada. Em refereixo a l'arranjament de C. Major i A. Catalunya que, a diferència de molts ajuntaments, a un mes de les eleccions municipals, em sorpren que no s'intensifiqui costi el que costi el curs de les obres per tal de tallar la cinta i sortir a la foto de la inauguració. Voldria creure que no és a causa de manca d'eficàcia ni organització sino a la manca d'afany electoralista. De ser així, enhorabona a l'actual ajuntament per la noble actitud i l'estalvi de costos al municipi sense perjudici, però, que caldria donar explicació del perquè aquestes referides obres en les vies de màxima concurrència local s'ha allargat tant amb el consequent perill pel vianants".
Comentari, aquest cop com alcalde: Les reflexions finals sobre les obres tenen un resposta lògica i coherent , resposta que l'autor de l'article bon coneixedor del funcionament de l'ajuntament dona a entreveure. Una entrada de bloc ha de ser curta, demà parlaré en detall de les esmentades obres!!!

1 comentari:

Marc Ferreres ha dit...

Pere,
Un polític com tu no pot sinó arribar a ocupar l'alcaldia. Ànims des d'Amposta!

Marc F
www.marcferreres.com
www.aramarta.cat