7 de maig del 2008

PRIORITATS DE L'ENTESA AL SENAT

ÚS DEL CATALÀ, FINANÇAMENT, INFRAESTRUCTURES, ESTATUT I PROTAGONISME DEL SENAT

Els 16 senadors i senadores del grup parlamentari del Senat, Entesa Catalana de Progrés (PSC, ERC i ICV-EUiA), ens reunirem el divendres 9 de maig en la seu del Parlament de Catalunya per a establir les prioritats del grup per a aquesta Legislatura que es traduiran en iniciatives parlamentàries en el Senat.
L'Entesa és el tercer grup de la Cambra Alta en nombre de membres, com a coalició representa la voluntat del Govern de Catalunya i sota aquesta responsabilitat actuarà al llarg de la Legislatura.
Els temes que preocupen a l'Entesa i que proposarà a debat parlamentari són la necessària reforma del finançament autonòmic i el concepte de solidaritat territorial; el seguiment del compliment de l'Estatut de 2006, en el que es refereix principalment a inversions i traspassos, amb atenció especial al traspàs de rodalies en condicions i en un model de gestió dels aeroports catalans on la Generalitat hi tingui un paper determinant; a més de que en totes les activitats del Senat es normalitzi l'ús de les llengües oficials de l'Estat.
L'Entesa Catalana de Progrés continua ferma en la seva voluntat de reformar el Senat per tal què s'adapti a la realitat territorial i sigui fòrum del debat autonòmic, però mentrestant és fonamental que, fins que no es reformi, el Senat adquireixi major protagonisme en el seu paper autonòmic. L'Entesa creu que és recomanable la celebració dels Debats de l'Estat de les Autonomies i les Conferències de Presidents autonòmics així com que la Comissió General de les Comunitats Autònomes del Senat sigui el fòrum de debat dels temes que afecten i enfronten a tots els territoris, com són el finançament o l'aigua.
A més, cada senador o senadora representarà al seu territori i presentaran iniciatives parlamentàries i de control per a servir de nexe entre els ciutadans de Catalunya i el Govern d'Espanya.