10 d’abril del 2010

PUBLICAT A "MÉS EBRE"

Pròxima parada, l’Aldea

Objectiu, aconseguir l’aturada de l’Euromed a l’Aldea

Esquerra presenta una Proposició no de Llei al Congrès


Tal com es va comprometre fa unes setmanes el secretari general i portaveu d'Esquerra al Congrés, Joan Ridao, amb representants de la Cambra de Comerç de Tortosa, Esquerra continua encapçalant iniciatives parlamentàries per aconseguir que l'Euromed s'aturi a l'estació de l'Aldea com a mínim un cop al dia, tant en direcció cap a Barcelona com cap a Alacant.

Davant l'incompliment de la moció que, a proposta del senador republicà Pere Muñoz, es va aprovar a la Comissió de Foment del Senat, el 18 de novembre de 2008, Esquerra ha portat en forma de proposició no de llei l'acord a la Comissió de Foment del Congrés. Per a Ridao «aquest és un tema prioritari per a les Terres de l'Ebre i el compromís d'Esquerra és fer al màxim d'accions per aconseguir que l'Euromed s'aturi a l'Aldea». El senador Pere Muñoz, que durant aquest darrer any ha formulat diverses preguntes parlamentàries al Govern espanyol sobre aquesta qüestió, ha manifestat que «la negativa del Govern espanyol a complir un acord del Senat pel qual l'Euromed s'hauria d'aturar un cop al dia a l'estació de l'Aldea és un menyspreu cap a les Terres de l'Ebre i una manca de respecte al Senat».

Segons Pere Muñoz «que s'aturi o no l'Euromed a l'Aldea és una qüestió de voluntat política i el Govern espanyol fins ara no vol que l'Euromed s'aturi a l'Aldea, malgrat que passa per l'estació més d'una dotzena de cops al dia».

La proposició no de llei presentada per Esquerra a la Comissió de Foment del Congrés de Diputats demana que es fixi una aturada mínima d'un Euromed diari a l'estació de l'Aldea, en sentit Alacant i en sentit Barcelona, que el servei ferroviari es pugui prestar a partir del mes de maig de 2010, i que es facin les adequacions necessàries a l'estació perquè es pugui prestar aquest servei. El senador republicà després de recordar que la moció aprovada a la Comissió del Senat demanava que el servei d'aturada d'un Euromed diari a l'Aldea es prestés a partir del mes de gener de 2009, ha demanat que «tots els diputats catalans i en especial els de les Terres de l'Ebre donin suport a la moció».

Publicat el 09-04-2010 per Redacció