9 d’abril del 2011

INSÍGNIA LLUÍS COMPANYS

Aquest matí he anat a Barcelona per assistir a un acte especial: "80 anys de municipalisme" .  Més de doc-cents cap de llista d’Esquerra a les properes eleccions municipals s’han fet una fotografia davant les emblemàtiques quatre comunes de Puig i Cadafalch a les fonts de Montjuich.

Abans de la fotografia de grup, s’ha celebrat un petit acte d’homenatge als alcaldes que, després de com a mínim dues legislatures al capdavant dels seus ajuntaments, han decidit retirar-se. Així en Joan Puigcercós i Joan Ridao ens han entregat la insígnia Lluís Companys a Pau Blanco, alcalde d’Aitona, Antoni Soler, D’Ordal, Antoni Martín i Ortega de Montesquiu i Josep Cosconera de Guissona i a la meua persona, pels 14 anys a l'alcaldia de Flix.

La presentació de l’acte ha anat a càrrec del candidat d’Unitat per Barcelona, Jordi Portabella que ha posat en valor la tasca dels ajuntaments i del paper de Barecelona. A l’acte també hi ha intervingut l’alcaldessa de Santpedor, Laura Vilagrà, que ha apostat per suplir des dels ajuntaments les retallades de CiU en els serveis públics, i l’alcalde de Guissona, que ha fet un emotiu discurs del que ha suposat ser regidor i alcalde, després de vint anys al seu ajuntament.