15 d’abril del 2011

PRESENTACIÓ DE LA CANDIDATURA D'ERC DE FLIX



Aquest vespre a la Plaça Major, tot coincidint amb el 14 d'abril, diada de la proclamació de la República Catalana, i davant una plaça plena d'assistents, hem fet la presentació pública de la candidatura d'ERC a les municipals amb un excel.lent discurs de presentació per part de la nostra cap de llista, Fina Carranza. Abans, precedits i acompanyat pel grup musical Vitrubi, hem intervingut la Neus Guiu qui ha conduit l'acte, presentant els candidats i jo mateix, com a cap de cartell el 2003 i el 2007, amb una intervenció plantejada amb  el passat, present i futur d'ERC a Flix. Fina Carranza ha tancat l'acte amb les paraules que acompanyo:

"... S’han aconseguit moltes coses materials però també d’altres no tangibles tant o més importants. Esquerra va iniciar fa vuit anys unes noves maneres de fer a l’Ajuntament aconseguint que tots los regidors aparquessin diferències i es posessin a treballar units pel poble. 

Enrere queda el temps on només uns quants tenien la veritat sobre com havia de ser Flix tot i que a vegades semble que encara haigo gent que preferixo l’enfrontament davant la suma de totes les sensibilitats que conformen Flix.

Si hagués de dir una sola raó per la que em presento us diria que crec que és molt necessari. És molt necessari que Esquerra segueixo sent la força decisiva a l’Ajuntament de Flix. I en esta època que mos ha tocat viure, calia que presentéssim una força renovada i amb les idees clares. En aquesta presentació podeu veure quina joventut hi ha.

Avui no és el dia de feus un llarg parlament sobre el nostre programa electoral. Segur que tindrem temps per això i en tindreu prou informació. Però sí que us volem fer cinc cèntims de com veiem lo Flix del futur.

Esta capacitat de síntesi que ara “m’auto-demano” per no allargam massa, ja la vam fer amb tots los companys quan havíem d’escollir el lema de la campanya. Com en totes les posades en comú, van sortir moltes coses fruit de les diferents vivències de cadasgú: tots flixancos, però com veieu, tots amb característiques diferents.

La primera paraula va ser la del SÍ: SOM LOS DEL SÍ. Som la generació del sí. Gent que SÍ que lluita per allò que creu. Gent que sí que vol estar a Flix i que ho demostra. Gent que SÍ que té la valentia de donar un pas endavant estant avui aquí per donar el millor de naltres mateixos.

Som gent optimista que diem sí a un Flix que mos faigo sentir orgullosos a l’ensenya’l als nostres amics, un sí al turisme emergent, un sí a una agricultura que volem potenciar, un sí a treure més suc d’allò que ja tenim, com ara la gran tradició esportiva, musical i cultural;  un sí a un territori cohesionat on Flix ocupo el lloc que li pertoca treballant també amb una comarca ben entesa; un sí a una altra manera d’entendre la democràcia, més participativa i on no mos fa por preguntar a la gent quin futur volen. Per al seu poble i per al seu país. També en això som los del sí a la llibertat. Sí en definitiva, a tot allò que ens fa sentir orgullosos del nostre poble i que no podem malvendre a canvi de promeses buides.

I l’altra paraula és FUTUR. L’hem escollit perquè el més sensat quan estàs construint un camí, és saber allà on vols arribar. Si no saps on vas, per molt positiu que sigos o per més i millors coses que tingos, este camí deixa de tindre sentit. Només es pot fer camí quan saps on vas. Naltres escollim anar cap a la diversificació econòmica perquè mos la creiem.

Quan fas una aposta, no t’ho pots jugar mai tot a una sola carta.  Per això la nostra aposta no passa per Cementiris nuclears que van pel camí contrari. Perquè quedarien tallats sectors econòmics que ara desperten i que ajuden i ajudaran a sumar per Flix. Perquè en economia tot suma i com més sectors actius i més empreses hi haigo a Flix més trumfos tindrem a la mà. I per tant, necessitem ajudar des del petit autònom que està tot sol fins a les empreses que es vulgon instal·lar al poble. Però sobretot a tota la franja del petit i mitjà comerciant, que són los que donen vida al dia dia al poble. Un poble sense botigues és un poble mort.  

Volem feina a Flix i ja hem explicat que tenim eines per sortimon. Però també volem que Flix sigo cada dia un lloc millor on viure. Perquè per més llocs de treball que aconseguíssim si Flix deixa de ser un bon lloc on pujar als xiquets, un bon lloc on fer-se vell, no haurem aconseguit res. Tots sabem de pobles amb molts llocs de treball però on no hi viu ningú i no volem això per Flix. El futur se guanya en el present i es per seguir construint este Flix on tothom hi càpigo i del que tothom se pugo sentir orgullós que us demanem de no equivoca’ns de camí en esta cruïlla.
                  
Com va dir el poeta,

 "Vinc de molt lluny i
vaig molt lluny encara,
ple de somnis i llum."

Amb l’equip que m’acompanya i amb la gent de Flix estic segura que triarem el bon camí. Només me queda dir SÍ A FLIX, SÍ AL FUTUR!"