6 d’abril del 2011

MTC... JA SÓN TRES LES RESOLUCIONS DEL PARLAMENT.

Ahir, als pasadissos del Senat el ministre d’Industria, Miquel Sebastián, ens va recordar que ara per ara el tema del Cementiri Nuclear, o MTC, va per a llarg, que es resoldrà més enllà de les eleccions municipals del 22 de maig,  i quan s’hagi resolt la problemática dels greus accidents de les plantes nuclears del Japó. Mentres, avui, el Parlament de Catalunya ha renovat el seu rebuig a la instal·lació a Catalunya del Magatzem Temporal Centralitzat (MTC) de residus nuclears, mitjançant el vot favorable de CiU, PSC, ICV-EUiA i ERC.

 El diputat al Parlament d’Esquerra Republicana de Catalunya Marc Sanglas, portaveu a la Comissió de Territori i Sostenibilitat, ens ha explicat el suport d’Esquerra a la proposta de resolució que avui s’ha aprovat i que reafirma l’oposició del Parlament a la instal·lació a Ascó del magatzem temporal centralitzat de residus nuclears.

La designació del lloc del cementiri nuclear està pendent des de fa mesos. Malgrat aquest retard per part del govern espanyol, Sanglas ha subratllat que ‘la instal·lació del magatzem temporal centralitzat requereix del consens territorial, social i polític i això no existeix a Catalunya’. De fet, avui s’ha aprovat per tercera vegada un pronunciament del Parlament en contra del MTC, les anteriors vegades van ser l’11 de març de 2008 i l’11 de març de 2010.

Així, ens hem de felicitar per la ferma actitud  de CiU, ja que ha tornat un cop més a ratificar-se en contra de la instal.lació de la sitja nuclear, oficialmente dit magatzem temporal centralitzat i popularment cementiri nuclear. Però aquesta vegada, tenint la força política de ser els partits que conformen el Govern de Catalunya.