1 de novembre del 2009

LA LEAR, PLOU SOBRE MULLAT



Ahir dissabte amb responsables del comitè de treballadors d'Ercros vaig anar a Tortosa per participar a la manifestació convocada per donar suport als treballadors i treballadores de la Lear de Roquetes. Dissabte 24 d'octubre ja vaig tenir l'oportunitat d'acompanyar a Joan Puigcercós a l'ajuntament de Roquetes on ens vàrem reunir amb el comitè d'empresa i amb alguns treballadors. Així mateix el passat dilluns a les 6 de la tarda vaig poder acompanyar als alcaldes de Roquetes, Tortosa, Benifallet... a la primera manifestació del treballadors/es entre els dos ajuntaments de les poblacions més afectades... Amb tot i malgrat tot, podem dir que plou sobre mullat...

Quan el passat maig es plantejà l'ERO d'Ercros i es produí el tancament exprés d'Inquide Flix, la delicada situació de la Lear de Roquetes estava en boca de tots i totes... La greu crisis econòmica a les comarques de l'Ebre que s'agreujava primer per la crisi del sector del moble, seguit del sector químic i acabant en el sector dels components pel sector de l'automòbil. Una crisi anunciada des de fa mesos i que ara per ara no té alternatives. Una crisi que accentuarà l'atur arreu i a tots els sectors, i que, com vàrem poder constatar en les mobilitzacions de Flix desencadena un seguit de reaccions comprensibles de marginació històrica del nostre territori, d'abandó i marginació en les grans infraestructures i de les grans inversions públiques... Amb el sentiment que únicament se'ns té en compte quan es necessita aigua, llocs per posar abocadors, o ubicacions per atendre les necessitats de la demanda energètica, i darrerament per ubicar el MTC, altrament dit cementiri nuclear... Mentres tant, 515 persones poden perdre el seu treball... i la sensació que les coses no seran mai més com eren plana a les seues converses.
L'èxit de la manifestació d'ahir hauria de ser un toc d'alerta. En el cas del'ERO d' Ercros a Flix s'ha aconseguit minimitzar l'impacte, en el cas de la LEAR, malgrat la trajectòria de tancaments duta fins ara per l'empresa, malgrat el record del tancament de Cervera, l'objectiu hauria de ser el mateix.