5 de maig del 2010

AMB EL SECRETARI DE JOVENTUT AL SENAT


Aquest matí he acompanyat a Eugeni Villalbí, Secretari de Joventut de la Generalitat de Catalunya, qui ha comparegut, a petició de l'Entesa Catalana de Progrés, concretament de la portaveu Judith Alberich, davant la "Comisión Especial de Estudio para la elaboración de un Libro Blanco para la Juventud en España". Una compareixença complexa i delicada. Demanant respecte al marc competencial català i deixant clar que "el Libro Blanco para la Juventud en España 2020" és innecesari. Villalbí ha recordat que Catalunya té competències exclusives en matèria de joventut i ha afegit que ja existeix un Llibre blanc europeu de la joventut.
Ha estat molt interessant el retrat dels joves i de la política transversal del seu departament a Catalunya, ha recordat que la franja d'edat entre 16 i 29 anys representa el 18,7 per cent dels habitants, que ha baixat del 22 per cent que representava l'any 2000, que 1 de cada 4 joves es emigrant i que el 29,9 per cent del joves catalans són a l'atur.

1 comentari:

Eugeni Villalb� ha dit...

Pere només dir-te que em va fer molt content i molta il·lusió que ens acompanyessis durant la compareixença i després a dinar. Sobretot tenint en compte que no havies d'estar al Senat i que vinguessis espressament.

Amic, moltes gràcies.
Eugeni