17 d’octubre del 2013

UN MATÍ PELS ESPAIS DE LA BATALLA DE L'EBRE


Avui amb els alumnes de 2n de batxillerat i 1r de batxillerat humanístic de l'institut de Flix hem fet una passejada pels principals Espais de la Batalla de l'Ebre. El seu 75è aniversari no podia passar per alt pels estudiants de batxillerat, així el COMEBE ens ha ofert aquesta immersió per una història que no podem oblidar.

Així hem estat a Corbera d'Ebre, el Pinell de Brai i Villalba del Arcs. A Corbera al Centre d'Interpretació "115 dies" on la nostra monitora, la Montse, ens ha ofert una pedagògica introducció al conflicte bèl·lic, després al Pinell hem visitat el el Centre "Les veus del front" i hem visitat l'exterior del magnífic celler modernista de César Martinell..

Acte seguit ens hem adreçat a Villalba dels Arcs, concretament a l'espai "Els Barrancs", espectacular línia de trinxeres que formà part de la xarxa de defensa republicana. Finalment de retorn hem fet una breu parada al vell mig entre la zona de Quatre Camins i Punta Targa, un dels capítols més impactants del que va significar la Batalla de l'Ebre, amb la desfeta del Terç de Montserrat, format per requetès catalans, per una acció absurda i sense sentit de l'ofensiva feixista.