16 de febrer del 2010

ABONAMENTS ENTRE REUS I TARRAGONA

La Comissió de Foment del Senat debatrà demà dimecres 17 de febrer una moció que vaig registrar el 27 de gener de l’any 2009 en la que demano abonaments de tren entre Reus i Tarragona de tipus mensual o de deu viatges. Aquesta mateixa petició ja va ser aprovada pel Senat l’1 de juny de 2005 a proposta d’ERC, però l’empresa estatal ha fet cas omís durant tot aquest temps a aquell mandat de les Corts espanyoles.

Es dóna la paradoxa que un usuari pot comprar un abonament entre Reus i Altafulla, o entre Tarragona i les Borges del Camp, però no entre les dues grans ciutats, les quals es troben separades per 14 minuts de trajecte ferroviari. A més a més, resulta més econòmic comprar l’abonament de Reus a Altafulla o de Tarragona a les Borges, que comprar cada dia un bitllet senzill entre Reus i Tarragona.

Aquesta vegada no es tracta de que la moció s’aprovi al Senat, sinó que que l’Estat la porti a terme, a l’igual que s’ha fet amb una de les mocions que vaig aconseguir aprovar el passat 5 de març a la mateixa Comissió de Foment i que passat els mesos he pogut comprovar que alguna de les mesures aprovades ja és efectiva : permetre pagar a les taquilles els abonaments de Mitja Distància amb targeta de crèdit, cosa que llavors no estava permesa. Això demostra que si RENFE Operadora vol, pot fer cas als mandats que li vénen del Senat; demà en nom de l’Entesa Catalana de Progrés demanaré el mateix que el juny de 2005; desitjo que s’aprovi un altre cop però encara més que RENFE ho porti a la pràctica, perquè serà una millora del servei per als usuaris de Tarragona i de Reus.

(A dalt fotografia amb els alcaldes de Reus i Tarragona)