28 de novembre del 2017

PENÚLTIM ERO D'ERCROS A FLIX



4 de març 2013: Darrera movilització flixanca a la Diagonal de Barcelona


La plantilla vota a favor de la proposta d'acord de l'empresa per acomiadar una cinquantena de treballadors. És el penúltim ERO d'Ercros.

VIA Empresa, diari digital empresarial de Catalunya, ens ofereix la notícia flixanca del dia:

"Els treballadors de la planta que Ercros té a Flix (Ribera d'Ebre) han aprovat la proposta d'acord de l'empresa per acomiadar una cinquantena de treballadors. Aquesta mesura forma part de l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) que comportarà també el cessament total de l'activitat de la planta de Cardona (Bages) i part de l'activitat de la de Vila-seca (Tarragonès). A la planta de Flix, amb una plantilla de 110 persones, la votació ha tingut un 57,3% de participació. En total s'han emès 63 vots, dels quals 49 han estat favorables a l'acord, 7 en contra i 7 en blanc.

La proposta no té, en canvi, el vistiplau dels treballadors del Bages, que consideren que l'oferta d'indemnització per als qui no acceptin un trasllat a una altra factoria de la companyia és molt baixa. La proposta ha estat rebutjada per 21 vots en contra i 7 a favor.

L'Expedient de Regulació d'Ocupació d'Ercros afecta 132 treballadors de les plantes de Cardona (34), Flix (50) i el complex de Tarragona (48). L'empresa justifica l'ERO per la decisió de la UE, que fixa l'11 de desembre d'aquest any com a data límit per deixar de fabricar clor utilitzant mercuri. De les tres plantes, Ercros preveu tancar del tot la de Cardona. També s'aturarà una part important de l'activitat de Flix, fet que obligarà els seus treballadors a haver de desplaçar-se fins a alguna altra fàbrica del grup si volen conservar la feina. 

La direcció d'Ercros ha explicat als representants sindicals que després de les 145 peticions de jubilació anticipada i voluntària, la companyia està en disposició de no acomiadar a ningú de la plantilla i solucionar l'ERO amb un pla de recol·locacions del personal afectat en altres centres de producció del grup químic."


24 de novembre del 2017

DESCONTAMINACIÓ DESPRÉS DE LA CORRUPCIÓ D'ACUAMED.



Dos anys després de l'engany de l'empresa pública ACUAMED anunciant que s'havien descontaminat el gairebé milió de tones de residus de l'embassament de Flix, i després de l'escàndol de la corrupció (cas Acuamed - operació Frontino), ja tenim un nou pressupost (44,6 milions), una nova empresa (TRAGSA) i uns nous terminis (18 mesos).


  • "La corrupció d’Acuamed li costarà a l’Estat 54 milions més per netejar els llots tòxics de Flix

La idea, segons investiga l’Audiència Nacional, era repartir-se presumptes suborns a canvi de contractes públics que es complien només a mig fer, i la víctima va acabar essent l’embassament, que mai va arribar a netejar-se íntegrament. Ara, el major treball de descontaminació hídrica de la història d’Espanya li costarà a l’Estat, previ pas per la corrupció del Cas Acuamed, 54 milions d’euros més, a sumar als 138 ja invertits -tot això diner, recordem, públic, gran part d’ell europeu-.(...) " (El Mundo, 22-11-17)


  • "La societat estatal Acuamed encarrega a l’empresa pública Tragsa l’extracció pendent de 79.300 metres cúbics de contaminants.


Sense fer soroll, la societat estatal Acuamed ha adjudicat per 44,6 milions d’euros la neteja dels 79.300 metres cúbics de llots tòxics que encara romanen sepultats al fons del llit del riu Ebre, al costat del complex químic ara d’Ercros. El volum suposa prop d’un 10 per cent de tots els llots que s’havien abocat al pantà. (...) El tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Flix, Francesc Barbero, ha rebut la notícia, filtrada ahir a un mitjà d’àmbit estatal, amb prudència i satisfacció. (...) (Diari de Tarragona,  23-11-17)


  • " Caldran 45 milions d’euros i 18 mesos més per acabar de netejar el pantà de Flix.

Estos són els diners i el temps que costarà acabar les obres de descontaminació del pantà de Flix. La societat estatal Acuamed ha adjudicat a l’empresa pública Tragsa les tasques de neteja per extraure els 79.300 m3 de llots tòxics que Ecros ha anat acumulant al llit del riu en el seu pas per Flix. (...) (Aguaita, 23-11-17)

20 de novembre del 2017

RECORD IV RECREACIÓ DEL FINAL DE LA BATALLA DE L'EBRE


"A les 22 hores, després del pas del 6 tancs i 6 blindats de la línia de cobertura, es va tallar el cable de la comporta que els havia passat. Una hora más tard s'ordenà a la 13a Brigada replegar-se cap a Flix, es completava així la retirada a les 4 de la matinada.

Els darrers en creuar pel pont de ferro de Flix foren Pedro Mateo Merino, comandant de la 35a Divisió i part del seu Estat Major. Enrera només quedaven el cap d'enginyers de la Divisió i un reduït nombre de soldats amb la missió de fer volar l'emblemàtic pont de ferro. Amb la seva boladura a les 4.45 hores del 16 de novembre de 1938 acabava la Batalla de l'Ebre i començava la fi de la Catalunya republicana."

(Text del flyer repartit durant els actes de Recreació a Flix del final de la Batalla de l'Ebre - 19 de novembre de 2017).

16 de novembre del 2017

EN SUPORT A JOAN FERRÚS I "EL JUEVES".

"El flixanco Joan Ferrús declararà com investigat per un pressumpte delicte d'injúries, arran d'un article publicat a "el Jueves". Així era el titular de la notícia que ahir donava oferia Radio Móra d'Ebre, tot recordant que Joan Ferrús és el subdirector de la revista i director de l'apartat web.

Si realitzèssim una llista d'exalumnes excel·lents a tots els sentits que han estudiat l'ESO i el Batxillerat a l'Institut de Flix Joan segurament estaria entre els primers llocs. Tot i que si cerquem informació seua per les xarxes trobarem que Joan fa temps va assegurar que Kobe Bryan i Pablo Iglesias el van criar a un poble de la província de Càceres. Un Joan que es definí al "Racó Català" com hereu de casa seva, guionista i escriptor per obligació, esclavista de felins i justicier emmascarat per vocació que li agraden els adjectius i les coses amb gust de coco.

"Radio Móra d'Ebre" va desvetllar un dels grans misteris de les xarxes en dir que Joan és de Flix. Avui, tot coincidint amb dues dates de vergonya, un mes de la presó del dels Jordis i una setmana de la presó de mig govern de la Generalitat amb Oriol Junqueras al capdavant, tot just avui, Joan Ferrús ha comparegut davant el jutjat d'instrucció 20 de Barcelona i ha estat imputat per injúries.

Segons "eldiario.es" Joan ha defensat davant la magistrada que el seu article sobre la cocaïna i els antidisturbis no cercava injuriar ja que forma part d'una secció de notícies falses, de fet la notícia dels antidisturbis anava acompanyat per una altra informació sobre l'afiliació al PP del president Carles Puigdemont.

A part de diaris digitals com "eldiario.es", també podem ampliar la notícia a "Vilaweb" on , "Directe.cat", "La Vanguardia" o "ARA" entre d'altres digitals, en tots els mitjans es destaca: "Joan ha lamentat haver de fer didàctica de l'humor davant la justícia".

"És quan tusso que hi veig clar". De moment més d'un centenar de dibuixants, còmics i guionistes han signat un manifest en defensa de la llibertat d'expressió i contra la persecució i amenaces que, diuen, pateix l'humor a l'Estat espanyol. Joan adherit al manifest destaca que l'humor s'està judicialitzat amb l'únic objectiu de buscar l'autocensura, ho diu quan fa ben poc s'ha celebrat els 40 anys d'història de la revista "El Jueves".



14 de novembre del 2017

FLIX, RECREACIÓ DEL FINAL DE LA BATALLA DE L'EBRE.



Flix, el proper cap de setmana, tornarà a reviure la recreació del final de la Batalla  de l'Ebre. 

Divendres 17 de novembre i a Ca Don Ventura tindrem la projecció del documental "Entre Pandols i Montsant" i la xerrada sobre la identificació dels desapareguts a càrrec de Roger Heredia. Dissabte 18 i a el saló de cinema de la Unió Social es projectarà "Incerta Glòria" d'Agustí Villaronga, adaptació cinematogràfica de la gran novel·la de Joan Sales. I el diumenge 19 pel matí, a partir de les 11 hores al riu de baix i al Passeig de l'Ebre, reviurem un any més la recreació del final de la Batalla.  

Recordar que concretament el 16 de novembre de l'any 1938 a les 4,45 hores el tinent coronel Manuel Tagüena acompanyat pel conseller soviètic Soroka i el comisari del XV cos de l'exèrcit de la República, José Fusimaña, un cop tots els seus soldats s’havien retirat a la riba dreta del riu, feia volar el pont de ferro de Flix. Era el final de la Batalla de l'Ebre. 

La quarta recreació història del final de la Batalla de l’Ebre ha estat organitzada per l’Ajuntament de Flix, l’Associació cultural La Cana, el grup de recreació "Voluntarios de Fayón" i Flexus Teatre.

12 de novembre del 2017

11N, UN CLAM PER LA LLIBERTAT DELS PRESOS POLÍTICS.

  Ahir també vam participar al carrer Marina a una de les manifestacions més espectaculars realitzades fins ara, tot reclamant la llibertat dels nostres consellers i dels nostres representants de l'ANC i Omnium Cultural. 

Oriol Junqueras, Jordi Turull, Josep Rull, Joaquim Forn, Mertixell Borràs, Dolors Bassa, Raül Romeva, Carles Mundó, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.
 
Com a record al blog he realitzat aquest col.lage de tres fotos realitzades amb el mòbil i una de les més espectaculars que circulen per les xarxes socials, amb milers i milers de persones, 750 mil segons la guardia urbana i 1.600.000 segons experts en calcular manifestacions.

9 de novembre del 2017

FLIX 8N, ATURADA DE PAÍS.


Ahir 8 de novembre el poble de Flix va seguir l'ATURADA DE PAÍS, així tots els serveis públics com l'ajuntament o els centres educatius, comerços i bars van aconseguir que l'aturada fos pràcticament general,  i a les 18 hores davant l'ajuntament la plaça de l'església es va tornar a omplir de veïns i veïnes per exigir la llibertat dels presos polítics:

Jordi Cuixart, Jordi Sánchez, Oriol Junqueras, Jordi Turull, Josep Rull, Joaquim Forn, Raül Romerva, Dolors Bassa, Meritxell Borràs i Carles Mundó.

3 de novembre del 2017

FLIX PER LA LLIBERTAT DELS PRESOS POLÍTICS


Una vegada més la plaça de l'Església plena de gom a gom davant l'ajuntament de Flix. Aquest vespre 3 de novembre a les 7 els regidors, l'alcalde en funcions i el president local de l'Assemblea Nacional Catalna han desplegat una pancarta per la llibertat del presos polítics. Pancarta que en acabar la concentració s'ha col·locat a la balconada central de l'ajuntament. Així, entre crits de "llibertat" pels Govern de la Generalitat empresonat i pels dirigents d'Omnium i de l'ANC, ha parlat en primer lloc l'alcalde en funcions, Francesc Barbero, qui ha llegit un comunicat i en segon lloc el president local de l'ANC, Andreu Carranza,  en acabar l'acte s'ha cantat els Segadors.

Col·lage realitzat a partir de tres fotos de:  Jordi Pujol Lacruz, Norma Pujol Farré i una meva feta amb el mòbil.

2 de novembre del 2017

LLIBERTAT, LLIBERTAT, LLIBERTAT...


 Ni democràcia ni estat de dret.
Avui empresonen el Govern legítim de Catalunya. Avui empresonen la democràcia.
 Però no saben que és impossible empresonar la llibertat !


Foto del mòbil: concentració comarcal davant ajuntament de Móra d'Ebre per la llibertat dels presos polítics (7 tarda ).