24 de juliol del 2023

23-J : Flix - Resultats Eleccions al Congrés.

Flix - Eleccions Generals al Congrés

Partit

Vots

%

ERC

685

38,03%

PSC

455

25,26%

JxCAT - JUNTS

230

12,77%

SUMAR - ECP

130

7,21%

PP

127

7,05%

CUP-PR

71

3,94%

VOX

51

2,83%

PACMA

18

0,99%

PCTC

9

0,49%

FRENTE OBRERO

3

0,16%

PDeCAT-E-CiU

2

0,11%

EVR

0

0,00%

RECORTES CERO

0

0,00%

UNIDOS SI

0

0,00%

 

Cens total:

2.555




Vots comptabilitzats:

1.833

71,74%

Abstencions:

722

28,25%

Vots nuls:

32

1,74%

Vots en blanc:

20

1,11%

 No ha pogut ser, Norma Pujol no ha pogut repetir com a diputada al Congrés. A diferència de les eleccions de l'any 2019, a les quatre demarcacions catalanes s'ha imposat el PSC-PSOE. Per primer cop en anys les Terres de l'Ebre no tindran representació parlamentaria al Congrés.

https://blogdepere.blogspot.com/2019/11/10n-resultats-flix-norma-pujol-renova.

20 de juliol del 2023

Francesc Barbero Escrivà, president del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre.

 

Ahir es va constituir el nou Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, un dels actes comarcals més importants. Punt de trobada dels representants dels alcaldes i regidors elegits després de les passades eleccions municipals. Acte al que hi vaig assistir convidat com expresident de l'entitat, càrrec que vaig accedir enguany tot just fa 20 anys.

Un cop van accedir al càrrec els nous consellers comarcals, l'alcalde de Flix, Francesc Barbero, presentat com a candidat pel grup d'ERC, va ser elegit per majoria absoluta.  Així es convertí en el setè president del Consell des de la creació dels organismes comarcals, substituint a Gemma Carim, ex alcaldesa de Vinebre, qui ha ocupat el càrrec els darrers dos mandats.  

Des del blog els millors desitjos de bon govern a tots els representants del nou Consell Comarcal, especialment al nou president.   

FELICITATS.

15 de juliol del 2023

'Princi i Vögel', el Petit Príncep albanès.

 

Els períodes de vacances venen acompanyats per l'aportació de noves versions del Petit Príncep, regals d'amics/amigues  que han tingut la sort de viatjar a països com per exemple Albània. Així  Sus ens ha portat dues versions en albanès del Princi i Vogël. Una traduida  al dialecte Tosc  (parlat pel 25 per cent dels albanesos)  i  l'altra al  Gegh (parlar pel 70 per cent dels albanesos ).

L'albanès és una llengua indoeuropea parlada per uns 6 milions de persones, la major part a Albània,  Macedònia del Nord i parcialment a Kosovo. També hi ha comunitats a Grècia i Itàlia.

Recordar que l'albanès té tres dialectes: Tosc (25 per cent dels albanesos), Gheg  (70 per cent del albanesos) i Elbasan (parlar de transició).

Ismaïl Kadaré és l'escriptor en albanès més conegut internacionalment.

5 de juliol del 2023

Mar Carranza pregonera de la Festa Major de Flix 2023

 


Sens dubte, és la noticia flixanca del dia,   Mar Carranza serà la pregonera de la Festa Major 2023,  així ens ho comunica la web de l'ajuntament de Flix:

"Flixanca de tota la vida, va decidir apostar per Flix i aquí hi continua. Mar, per alguns, Mar Carranza i per a molts la filla d’Aurora, sens dubte la seua primera “influencer”.

Des ben petita, paral·lelament als estudis prescriptius, va estudiar solfeig i piano amb la senyora Maria Sirisi, Anna Velando i Dolors Montagut les quals li van fer estimar i viure la música. Es va vincular als Petits Cantaires des dels seus inicis i posteriorment a l’Orfeó de Flix. A més a més, va formar part de l’Esbart Dansaire de Flix  amb el guiatge d’Asunción Garciapons.

L’estima per les tradicions, per la llengua catalana i per la cultura han estat els trets que ha importat a la seva professió.

L’any 1985 va obtenir el títol de Llicenciada en Filosofia i Ciències de l’Educació amb l’especialitat de Pedagogia Terapèutica per la URV. El mateix any, va ser contractada a la mateixa universitat per ocupar una plaça a l’ICE (Institut de Ciències de l’Educació).

El maig del 86 va opositar per la plaça de professora adjunta del Departament de Didàctica de la mateixa universitat i, de sobte, una trucada telefònica li va canviar la vida. El 2 d’agost del 86 es va casar amb  el seu company de vida, Pep Treig.

El gener del 1987 va ser nomenada directora de la revista local La Veu de Flix i va iniciar el que esdevindria la seua passió, la docència a Flix. D’aquesta manera, va exercir de professora a l’Escola Municipal de Formació Professional fins que l’Escola d’FP es va fusionar  amb l’Institut de Flix i va passar a ser professora de Llengua al nou  centre anomenat IES Flix. El 1990 es va titular en Logopèdia i juntament amb Tere Moreno, Mª José Franquet i, posteriorment, amb Carolina Rofes, va obrir a Flix el que acabaria sent un referent a la població i a la comarca: el Gabinet Psicopedagògic AIXA.

L’any 1994 va donar a llum a la seua filla Berta i es va treure les oposicions de psicopedagoga obtenint la plaça a l’Institut de Flix, passant a ser la directora del centre l’any 2004 fins al 2021 que va deixar el càrrec i un any més tard es va jubilar.

Mar assegura que ha estat un total de trenta-sis anys fent de la seva passió, la seva professió. Generacions i generacions d’alumnes amb qui ha compartit aprenentatges, confidències i moltes lliçons de vida, ja que, tal com ella assegura, “en el nostre petit món que és l’Institut de Flix tots som mestres i aprenents alhora”.

Ara, ja jubilada, continua jugant al joc de la vida i aquest any podrà afegir un nou epígraf a la seua biografia convertint-se en la pregonera de la Festa Major de Flix del 2023."


ENHORABONA, MAR !!!