Aquest matí he participat en un debat a la SER de Tortosa i al vespre a un acte polític a Benifallet a costat de l'alcalde Jordi Monclús i el candidat-alcalde Dani Andreu, amb molt bona assistència. Demà, un cop travessat l'equador de la campanya, ERC fa l'acte electoral a Ca Don Ventura de Flix a les 7,30 hores del vespre. M'acompanyaran en els parlaments Carme Pelejà i el president del Parlament Ernest Benach, la presentació anirà a càrrec de l'amic de sempre Xavier Vega, director dels Serveis territorials de Cultura a les Terres de l'Ebre. No sé que dirà Xavier en la presentació, però l'escrit que acompanya aquesta entrada al bloc, publicat a la darrera Veu de Flix, és un dels millors suports que pot tenir un candidat en relació al seu poble:
"PERE MUÑOZ AL SENAT
La notícia política més important dels últims mesos per al poble de Flix és, sens dubte, que la direcció d’Esquerra Republicana de Catalunya ha proposat el nostre batlle, Pere Muñoz, com a candidat únic del partit al Senat per la circumscripció de Tarragona, en el marc de l’acord de l’Entesa Catalana de Progrés, on ERC va amb PSC i ICV. Al llarg de tot el procés de designació, la característica més notable és la unanimitat que el seu nom ha suscitat entre la nostra militància, perquè el Pere és un home que cau bé a tots els sectors, pel seu tarannà tranquil i la seua bonhomia.
Tothom és conscient que el capital polític que aporta al nostre projecte independentista és considerable. En primer lloc, l’experiència de gestió de quatre legislatures com a principal responsable de la nostra vila, una gestió feta des de la transparència i la honradesa, des de l’afany per millorar les condicions de vida dels seus convilatans i la creativitat. Perquè el Pere ha defugit sempre la concepció burocràtica i autoritària del municipalisme i ha optat per un model de lideratge de consens que, al capdavall, ha resultat del tot eficaç. Comptat i debatut, de la seua mà han arribat a Flix, amb els anys, les infrastructures més importants, des de la Llar d’Infants al CAP, des de la Biblioteca i la Llar de Jubilats al Centre d’Empreses, des de la Residència de la Gent Gran ja en marxa, a l’Escola Municipal de Música, sense oblidar la creació de Ràdio Flix, l’arranjament dels carrers del nucli antic o el Casal dels Joves.
En el seu full de serveis a Flix, cal anotar-hi, a més, el seu pas per la direcció de l’Escola de FP i de l’IES de Flix, una legislatura com a regidor, la presidència del Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre, els diversos llibres i publicacions sobre la història de la nostra vila i la seua aportació al municipi i a la Ribera com a president del Consell Comarcal i, actualment, com a vicepresident. Un currículum impressionant, on caldria afegir-hi la vicepresidència de la Federació de l’Ebre d’ERC i la seua condició de membre de la direcció de la Federació de Municipis de Catalunya, entre altres càrrecs.
Amb tot aquest capital polític, és important que el Pere arribi a Madrid amb l’empenta de la confiança dels flixancos i flixanques, sense distinció d’idees i edats. És important que sigui així, perquè a la capital de l’Estat hi necessiten una veu que combini la fermesa amb les bones formes, una actitud pedagògica que faci entendre que Espanya no pot seguir amb la seua política d’espoli fiscal, d’endur-se els nostres impostos sense revertir-los en serveis. La seua idea és que l’Ebre sigui, en els propers anys, la portada més important de les notícies de l’Estat espanyol, perquè necessitem infrastructures viàries i ferroviàries, perquè ens cal tenir més i millors equipaments, perquè tenim un problema objectiu amb l’aigua que en cap cas no pot passar pel transvasament que des de la dreta valenciana i espanyola es reclama, perquè el model de creixement sostenible no es pot basar en els camps de golf i la pressió urbanística sobre el litoral, perquè ens cal la reindustrialització de les zones nuclears, a partir de la bonificació de les tarifes elèctriques per al nostre territori. Perquè Catalunya és una nació mil·lenària, amb una llengua i una cultura pròpia que ja està cansada de ser maltractada i diu que ja n´hi ha prou.
És fonamental tenir un flixanco com el Pere a Madrid, al lloc on, mentre no canviïn les coses a millor, mentre estiguem lligats al jou espanyol, hi ha el veritable poder de decisió sobre la vida de cadascú de nosaltres, sobre Flix i sobre Catalunya."
28 de febrer del 2008
27 de febrer del 2008
GIRONA DECIDEIX: ERC O PP?
Avui els candidats al senat per ERC i el senador i portaveu Carles Bonet ens hem desplaçat a Girona per donar suport als candidats de la demarcació. Girona i Lleida són los úniques províncies en que el PP no té diputats. Diputats que a hores d'ara segons la llei d'Hondt per pocs vots son disputats amb els aconseguits per ERC fa quatre anys. Hem fet dues rodes de premsa i ens hem reunit amb els candidats gironins Canet i Puig. La segona roda de premsa l'hem realitzada a Sant Antoni de Calonge on des de Madrid es preveu realitzar unes actuacions als erspigons en contra dels interessos de la població. Com a candidat ebrenc he aprofitat per parlar dels punts comuns:
"Muñoz demana que la gestió de rodalies per la Generalitat inclogui des de Figueres fins a Ulldecona i Riba-roja d'Ebre
"Muñoz demana que la gestió de rodalies per la Generalitat inclogui des de Figueres fins a Ulldecona i Riba-roja d'Ebre
El candidat d'Esquerra per la demarcació de Tarragona, Pere Muñoz, ha acompanyat durant la jornada d'avui la resta de candidats a senadors d'Esquerra de tot Catalunya en un acte de suport a la candidatura d'Esquerra a Girona. Muñoz ha aprofitat l'acte per demanar un nou impuls al ferrocarril, creant una veritable malla ferroviària amb una jerarquia organitzada del serveis (mercaderies, rodalies - regionals i alta velocitat). Segons el candidat, cal que la xarxa ferroviària de les Terres de l'Ebre s’adeqüi, s’optimitzi i es modernitzi si volem que sigui útil de veritat i que vertebri el país. Muñoz ha afirmat que “la clau per donar un servei ferroviari útil i de qualitat a les Terres de l'Ebre passa per traspassar a la Generalitat del servei de rodalies i que aquest inclogui els regionals, de tal manera que el concepte rodalies - regionals gestioni de punta a punta de país, des de Figueres fins Ulldecona i Riba-roja”. Muñoz no entén com el candidat al Congrés del PSC, Francesc Vallés, podia afirmar ahir a Tortosa que havien fet els deures amb les Terres de l'Ebre. Segons el candidat republicà “la nul·la inversió del Ministeri de Foment a les Terres de l'Ebre en matèria d'infraestructures, i especialment en matèria ferroviària, hauria de fer ser més prudent en les seves declaracions al senyor Vallés”. Per finalitzar, Muñoz ha recordat que en quatre anys de legislatura el govern socialista no ha invertit ni un euro en ferrocarrils a les Terres de l'Ebre, per la qual cosa “si no porten a terme les millores que es requereixen a la línia Reus – Móra - Casp, d'aquí a poc temps estarem pitjor que les rodalies de Barcelona”. (nota de premsa)
26 de febrer del 2008
ACTE D'ERC A ULLDECONA
Ahir al vespre a Ulldecona vaig fer l'acte de campanya al costat de Dani Andreu i el senador Carles Bonet, presentà l'acte l'alcalde Lluís Milian. En el rerefons el debat entre les dues Espanyes de Machado, entre Rajoy i Zapatero. A Ulldecona el PHN, la Planta de Gas d'Alcanar sense consens al territori, la deixada línea de tren i estació, i la lentitud en tots els sentits del projecte d'autovia de l'interior entre l'argumentari territorial.
24 de febrer del 2008
INICI CAMPANYA: 22-23-24 DE FEBRER
Després de les campanades que donaren l'inici oficial de la campanya electoral. Divendres pel matí vaig atendre mitjans de comunicació, entre el que hauria de destacar pel seu contingut i extensió RNE, per la tarda a Gandesa vaig participar en el primer acte la Carme Pelejà i el conseller de cultura Joan Manuel Tresserras. Dissabte a les set de la tarda vaig fer el segon acte electoral amb la companyia en la tasca d'oradors de Josep Ma Saez i Bernat Pellissa, després a les 10 del vespre i a Riudoms vaig assistir a un sopar entranyable organitzat per la gent d'Esquerra de la població per reconèixer la personalitat política de Lluís Aragonés com a candidat al Congrés dels diputats. Unes 150 persones ompliren de gom a gom el restaurant d'un antic centre d'origen carlí. El president del Parlament Ernest Benach, la portaveu d'Esquerra Marina Llansana, el diputat Sergi de los Rios, Xavier Llauradó, president del Consell Comarcal i d'altres dirigents del Baix Camp donaren caliu a l'acte de llançament de la cursa vers el Congrés.
Aquest matí he visitat la Fira de l'Oli de Jesús (EMD) acompanyat entre d'altres per Lluís Salvadó, pels alcaldes de l'Aldea (Dani Andreu) i Roquetes (Paco Gas), dirigents i regidors d'Esquerra a l'ajuntament de Tortosa R. Forés i Valentí Marín, hem aprofitat per repartir entre els visitants de la Fira díptics de propaganda electoral i menjar la típica baldana amb all-i-oli. Al migdia ens hem dirigit a la Fira d'Amposta per participar en l'ambient gastronòmic de la tradicional "Carxofada", allí ens hem trobat entre d'altres amb Lluís Aragonés, la diputada Marta Cid i l'amic Carles Gonzàlez. A les 7 del vespre hem anat a fer un acte electoral a Bot, a una aula de les escoles l'amic Francesc Fidel ens ha donat la paraula a Carme Pelejà, a qui escriu i a la diputada,ex-senadora i ex-consellera Marta Cid. Esmentar que malgrat ser diumenge, començar a ploure i sobretot que jugava el Barça, unes trenta persones han assistit a l'acte.
23 de febrer del 2008
XVI ASSEMBLEA DELS CENTRES D'ESTUDIS DE PARLA CATALANA A FLIX
Aquest matí he asistit a la XVI assemblea general ordinària i la XI general extraordinària de la CCEPC ( Coordinadora de Centre d'Estudis de Parla Catalana) que s'ha celebrat a Flix. Unes setanta de persones vinculades a Centres d'Estudis dels Països Catalans s'han trobat per coordinar i concretar la feina feta i per fer de la entitat presidida per Josep Santesmases, amb el suport de l'Institut Ramón Muntaner. El CERE dirigit amb motiu del XV aniversari ha aconseguit amb encert que l'assemblea es realitzés al lloc de la seua seu del Casal Sant Jordi, però tenint en compte l'assistència confirmada ha decidit traslladar el lloc de reunió a la sala d'actes de l'Orfeó i Escola de Música de Flix. A final de l'assemblea s'ha anat a passar l'Ebre pel Pas de Barca i s'ha fet una visita al Castell Carlí.
22 de febrer del 2008
INICI CAMPANYA D'ESQUERRA A L'EBRE
"Les Terres de l'Ebre no poden seguir deixant escapar més trens de futur.
Els candidats d'Esquerra de l'Ebre inicien la campanya a l'estació de l'Aldea Pere Muñoz, candidat d'Esquerra a senador per la demarcació de Tarragona, acompanyat dels candidats a les eleccions generals de l'Estat per les Terres de l'Ebre, Carme Pelejà i Dani Andreu, han fet l'enganxada del cartell electoral d'inici de campanya al davant de l'estació de trens de l'Aldea. L'acte s'ha fet enmig d'un ambient festiu, que ha comptat amb la presència d'una cinquantena de militants entre els que es trobaven el president de la Federació d'Esquerra, Gervasi Aspa, el secretari d'organització de la Federació, Lluís Salvadó, i diversos alcaldes, regidors i coordinadors dels serveis territorials.
L'enganxada del cartell amb el títol "La veu de l'ebre a Madrid" i la cara del candidat al Senat Pere Muñoz, s'ha fet al davant de l'estació, com a símbol de la manca d'inversions del Ministeri de Foment a les Terres de l'Ebre. Muñoz ha manifestat que "Les Terres de l'Ebre no volem deixar escapar més trens de futur i per tant demanem ser tractats com un territori de primera. Per això exigim rebre inversions i serveis de primera, perquè paguem impostos de primera, però el que de moment hem rebut són serveis de tercera". En la seva intervenció també ha tingut paraules sobre el servei ferroviari; així ha opinat que "Les Terres de l'Ebre ens mereixem una estació de tren de l'Aldea de primera, amb més trens convencionals i aturada de l'Euromed, com la que té Calatayud. Esperem que els companys socialistes ens expliquen que hem fet les Terres de l'Ebre per a que no s'hagi invertit durant tota aquesta legislatura ni un euro en l'estació de l'Aldea ni en el manteniment de la línia Casp- Mora – Reus, quan mentrestant a Calatayud s'aturen cinc trens d'alta velocitat diaris".
Sobre les expectatives de la campanya Muñoz ha afirmat que "Estem esperançats en que la gent de l'Ebre torne a fer d'Esquerra la veu de l'Ebre a Madrid perquè el compromís que Esquerra va adquirir fa quatre anys l'hem complert". Muñoz ha finalitzat l'acte amb la promesa de que "Puc assegurar que la meva veu i la d'Esquerra serà forta, digna i insistent, tal com és la de la gent de les Terres de l'Ebre". Afirmació que ha estat rebuda amb aplaudiments pels assistents." (Comunicat de Premsa)
Els candidats d'Esquerra de l'Ebre inicien la campanya a l'estació de l'Aldea Pere Muñoz, candidat d'Esquerra a senador per la demarcació de Tarragona, acompanyat dels candidats a les eleccions generals de l'Estat per les Terres de l'Ebre, Carme Pelejà i Dani Andreu, han fet l'enganxada del cartell electoral d'inici de campanya al davant de l'estació de trens de l'Aldea. L'acte s'ha fet enmig d'un ambient festiu, que ha comptat amb la presència d'una cinquantena de militants entre els que es trobaven el president de la Federació d'Esquerra, Gervasi Aspa, el secretari d'organització de la Federació, Lluís Salvadó, i diversos alcaldes, regidors i coordinadors dels serveis territorials.
L'enganxada del cartell amb el títol "La veu de l'ebre a Madrid" i la cara del candidat al Senat Pere Muñoz, s'ha fet al davant de l'estació, com a símbol de la manca d'inversions del Ministeri de Foment a les Terres de l'Ebre. Muñoz ha manifestat que "Les Terres de l'Ebre no volem deixar escapar més trens de futur i per tant demanem ser tractats com un territori de primera. Per això exigim rebre inversions i serveis de primera, perquè paguem impostos de primera, però el que de moment hem rebut són serveis de tercera". En la seva intervenció també ha tingut paraules sobre el servei ferroviari; així ha opinat que "Les Terres de l'Ebre ens mereixem una estació de tren de l'Aldea de primera, amb més trens convencionals i aturada de l'Euromed, com la que té Calatayud. Esperem que els companys socialistes ens expliquen que hem fet les Terres de l'Ebre per a que no s'hagi invertit durant tota aquesta legislatura ni un euro en l'estació de l'Aldea ni en el manteniment de la línia Casp- Mora – Reus, quan mentrestant a Calatayud s'aturen cinc trens d'alta velocitat diaris".
Sobre les expectatives de la campanya Muñoz ha afirmat que "Estem esperançats en que la gent de l'Ebre torne a fer d'Esquerra la veu de l'Ebre a Madrid perquè el compromís que Esquerra va adquirir fa quatre anys l'hem complert". Muñoz ha finalitzat l'acte amb la promesa de que "Puc assegurar que la meva veu i la d'Esquerra serà forta, digna i insistent, tal com és la de la gent de les Terres de l'Ebre". Afirmació que ha estat rebuda amb aplaudiments pels assistents." (Comunicat de Premsa)
LA FOTO DE L'INICI DE CAMPANYA D'ESQUERRA
"En el míting de començament de la campanya que va pronunciar davant de 500 persones aquesta nit a Tarragona Ridao, al costat del president d'ERC, Josep-Lluís Carod-Rovira, i el secretari general del partit, Joan Puigcercós, a més dels candidats per Tarragona al Congrés, Pere Aragonès i Jaume Renyer, i al Senat per Entesa Catalana de Progrés, Pere Muñoz -qui va alertar de "l'amenaça" de transvasament de l'Ebre en cas de guanyar el PP-, va destacar la importància de les eleccions per "arribar a la independència".
Va dir que ERC "si hi ha partit, jugarà", malgrat que aquesta vegada van "més descreguts" i "escèptics" davant dels incompliments del Govern els últims quatre anys. Va erigir el vot a ERC com el de "l'afirmació", la "dignitat" i "del respecte" i "l'autoestima" dels catalans.
Carod va fer un paral·lelisme entre la negativa de l'Estat a reconèixer la independència de Kosovo i la negativa del Govern a acceptar l'Estatut del 30 de setembre. Va dir que l'executiu espanyol "està fent un ridícul internacional". Va criticar que "per sobre de la democràcia" el PP i el PSOE defensen la integritat de l'Estat. "Porten 300 anys que se'ns pixen a sobre i ens volen fer creure que plou. Doncs no plou!", ha afirmat." (Europa Press)
Va dir que ERC "si hi ha partit, jugarà", malgrat que aquesta vegada van "més descreguts" i "escèptics" davant dels incompliments del Govern els últims quatre anys. Va erigir el vot a ERC com el de "l'afirmació", la "dignitat" i "del respecte" i "l'autoestima" dels catalans.
Carod va fer un paral·lelisme entre la negativa de l'Estat a reconèixer la independència de Kosovo i la negativa del Govern a acceptar l'Estatut del 30 de setembre. Va dir que l'executiu espanyol "està fent un ridícul internacional". Va criticar que "per sobre de la democràcia" el PP i el PSOE defensen la integritat de l'Estat. "Porten 300 anys que se'ns pixen a sobre i ens volen fer creure que plou. Doncs no plou!", ha afirmat." (Europa Press)
21 de febrer del 2008
ACTE D'ESQUERRA A RASQUERA
Ahir vaig participar amb Emili Valdero, secretari de comerç i turisme, un dels economistes més brillants d'Esquerra, i Bernat Pellissa, alcalde de Rasquera, a un acte pre-electoral a Rasquera davant d'unes 90 persones. Sens dubte al sud de la comarca de la Ribera d'Ebre hi trobem unes poblacions on la petjada d'ERC està molt arrelada, on elecció rera elecció treunen majories, son els casos de Miravet, Benissanet i Rasquera, amb alcaldes joves i ajuntaments amb trets ben característics. Rasquera, en concret, durant els darrers cincs anys, amb Bernat al capdavant, ha tingut una més que positiva transformació urbanística.
I mentres aquest vespre comença la campanya electoral, qu en el meu cas constarà de dues parts. A les 20:30 i a l' Estació de Renfe de l'Aldea farem l'acte simbòlic d' nici de campanya amb el protagonisme de Dani Andreu, candidat al Congrés i alcalde de la població. Després ens traslladarem a Tarragona per participar a l'acte Central d'Esquerra al Tinglado num 1 del Port, on després d'un sopar i música en directe. L'acte serà presentat per Marina Massagué, i hi intervindrem Jaume Renyer, Pere Muñoz, Carme Pelejà, Lluís Aragonés, Joan Puigcercós, Josep Lluís Carod-Roviera i Joan Ridao.
20 de febrer del 2008
AGENDA ELECTORAL COM A CANDIDAT AL SENAT
Agenda d'esdeveniments:
20.02.2008 19:30 Sala Polivalent Rasquera
Acte públic a càrrec de... Pere Muñoz, candidat al Senat, i Emili Valdero, director de Comerç i Turisme de la Generalitat de Catalunya.
21.02.2008 20:30 Estació de Renfe L'Aldea
Inici de campanya a càrrec de... Pere Muñoz, candidat al Senat; Carme Pelejà, candidata al Congrés, i Dani Andreu, candidat al Congrés
23:00: Inici de campanya a TARRAGONA, Acte Central d'Esquerra.
22.02.2008 20:00 Palau del Castellà Gandesa
Acte públic a càrrec de... Pere Muñoz, candidat al Senat; Carme Pelejà, candidata al Congrés; Lluís Aragonès, candidat al Congrés, i Joan Manel Tresserras, conseller de Cultura de la Generalitat.
23.02.2008 19:00 Casal Cultural Miravet
Acte públic a càrrec de... Pere Muñoz, candidat al Senat.
24.02.2008 10:00 Jesús
Pere Muñoz a... la Fira de l'Oli de Jesús
24.02.2008 12:30 Pavelló de fires Amposta
Pere Muñoz i Lluís Aragonès a... la Festa de la Carxofa d'Amposta
24.02.2008 19:00 Col·legi Públic Bot
Acte públic a càrrec de... Carme Pelejà, candidata al Congrés; Pere Muñoz, candidat al Senat, i Marta Cid, diputada al Parlament.
25.02.2008 20:00 Casa de Cultura Ulldecona
Acte públic a càrrec de... Carme Pelejà, candidata al Congrés; Pere Muñoz, candidat al Senat, i Dani Andreu, candidat al Congrés.
26.02.2008: 22:00 : Acte públic a Falset amb Xavier Vendrell, diputat i vicepresident d'ERC, Lluis Aragonés i Pere Muñoz, candidats al Congrés i al Senat.
27.02.08: Girona: Jornada de suport als candidats de Girona.
28.02.2008 20:00 Casal Municipal Benifallet
Acte públic a càrrec de... Pere Muñoz, candidat al Senat; Carme Pelejà, candidata al Congrés, i Dani Andreu, candidat al Congrés
28.02.2008 22:00 Cinema Victòria El Perelló
Acte públic a càrrec de... Pere Muñoz, candidat al Senat; Carme Pelejà, candidata al Congrés, i Dani Andreu, candidat al Congrés.
29.02.2008 19:30 Ca Don Ventura Flix
Acte públic a càrrec de... Ernest Benach, president del Parlament, i Pere Muñoz, candidat al Senat per les Terres de l'Ebre.
01.03.2008 19:00 Sala Municipal d'Actes Vilalba dels Arcs
Acte públic a càrrec de... Pere Muñoz, candidat al Senat; Carme Pelejà, candidata al Senat, i Marta Cid, diputada.
01.03.08: 11 h. Barcelona. Acte amb els candidats al Senat i Joan Ridao.
01.03.2008 21:00 Sala d'Actes Municipal Corbera d'Ebre
Acte públic a càrrec de... Pere Muñoz, candidat al Senat; Carme Pelejà, candidata al Senat, i Marta Cid, diputada.
02.03.2008 19:00 Sala Polivalent de la Casa de la Vila La Fatarella
Acte públic a càrrec de... Pere Muñoz, candidat al Senat, i Carme Pelejà, candidata al Senat.
03.03.2008 20:00 Casal Municipal Amposta
Acte públic a càrrec de... Marta Cid, diputada; Pere Muñoz, candidat al Senat; Lluís Aragonès, candidat al Congrés, i Joan Puigcercós, conseller i secretari general d'Esquerra
04.03.2008 19:00 La Llanterna Móra d'Ebre
Acte públic a càrrec de... Pere Muñoz, candidat al Senat; Lluís Aragonès, candidat al Congrés, i Ernest Benach, president del Parlament.
05.03.08: Acte Central a Reus. Amb Josep Lluís Carod Rovira, Ernest Benach, President del Parlament, Lluís Aragonés i Pere Muñoz, candidats al Congrés i al Senat.
06.03.2008 20:00 Auditori Felip Pedrell Tortosa
Josep-Lluís Carod Rovira a... l'auditori Felip Pedrell de Tortosa, us oferirà el míting de tancament de campanya, juntament amb Pere Muñoz i Lluís Aragonès, candidats al Senat i al Congrés.
07.03.2008 19:30 Casal Cultural Tivissa
Acte públic a càrrec de... Pere Muñoz, candidat al Senat, i Carme Pelejà, candidata al Congrés.
07.03.2008 21:00 Casal Municipal Benissanet
Acte públic a càrrec de... Pere Muñoz, candidat al Senat; Carme Pelejà, candidata al Congrés, i Lluís Salvadó, delegat del Govern de la Generalitat a les Terres de l'Ebre
20.02.2008 19:30 Sala Polivalent Rasquera
Acte públic a càrrec de... Pere Muñoz, candidat al Senat, i Emili Valdero, director de Comerç i Turisme de la Generalitat de Catalunya.
21.02.2008 20:30 Estació de Renfe L'Aldea
Inici de campanya a càrrec de... Pere Muñoz, candidat al Senat; Carme Pelejà, candidata al Congrés, i Dani Andreu, candidat al Congrés
23:00: Inici de campanya a TARRAGONA, Acte Central d'Esquerra.
22.02.2008 20:00 Palau del Castellà Gandesa
Acte públic a càrrec de... Pere Muñoz, candidat al Senat; Carme Pelejà, candidata al Congrés; Lluís Aragonès, candidat al Congrés, i Joan Manel Tresserras, conseller de Cultura de la Generalitat.
23.02.2008 19:00 Casal Cultural Miravet
Acte públic a càrrec de... Pere Muñoz, candidat al Senat.
24.02.2008 10:00 Jesús
Pere Muñoz a... la Fira de l'Oli de Jesús
24.02.2008 12:30 Pavelló de fires Amposta
Pere Muñoz i Lluís Aragonès a... la Festa de la Carxofa d'Amposta
24.02.2008 19:00 Col·legi Públic Bot
Acte públic a càrrec de... Carme Pelejà, candidata al Congrés; Pere Muñoz, candidat al Senat, i Marta Cid, diputada al Parlament.
25.02.2008 20:00 Casa de Cultura Ulldecona
Acte públic a càrrec de... Carme Pelejà, candidata al Congrés; Pere Muñoz, candidat al Senat, i Dani Andreu, candidat al Congrés.
26.02.2008: 22:00 : Acte públic a Falset amb Xavier Vendrell, diputat i vicepresident d'ERC, Lluis Aragonés i Pere Muñoz, candidats al Congrés i al Senat.
27.02.08: Girona: Jornada de suport als candidats de Girona.
28.02.2008 20:00 Casal Municipal Benifallet
Acte públic a càrrec de... Pere Muñoz, candidat al Senat; Carme Pelejà, candidata al Congrés, i Dani Andreu, candidat al Congrés
28.02.2008 22:00 Cinema Victòria El Perelló
Acte públic a càrrec de... Pere Muñoz, candidat al Senat; Carme Pelejà, candidata al Congrés, i Dani Andreu, candidat al Congrés.
29.02.2008 19:30 Ca Don Ventura Flix
Acte públic a càrrec de... Ernest Benach, president del Parlament, i Pere Muñoz, candidat al Senat per les Terres de l'Ebre.
01.03.2008 19:00 Sala Municipal d'Actes Vilalba dels Arcs
Acte públic a càrrec de... Pere Muñoz, candidat al Senat; Carme Pelejà, candidata al Senat, i Marta Cid, diputada.
01.03.08: 11 h. Barcelona. Acte amb els candidats al Senat i Joan Ridao.
01.03.2008 21:00 Sala d'Actes Municipal Corbera d'Ebre
Acte públic a càrrec de... Pere Muñoz, candidat al Senat; Carme Pelejà, candidata al Senat, i Marta Cid, diputada.
02.03.2008 19:00 Sala Polivalent de la Casa de la Vila La Fatarella
Acte públic a càrrec de... Pere Muñoz, candidat al Senat, i Carme Pelejà, candidata al Senat.
03.03.2008 20:00 Casal Municipal Amposta
Acte públic a càrrec de... Marta Cid, diputada; Pere Muñoz, candidat al Senat; Lluís Aragonès, candidat al Congrés, i Joan Puigcercós, conseller i secretari general d'Esquerra
04.03.2008 19:00 La Llanterna Móra d'Ebre
Acte públic a càrrec de... Pere Muñoz, candidat al Senat; Lluís Aragonès, candidat al Congrés, i Ernest Benach, president del Parlament.
05.03.08: Acte Central a Reus. Amb Josep Lluís Carod Rovira, Ernest Benach, President del Parlament, Lluís Aragonés i Pere Muñoz, candidats al Congrés i al Senat.
06.03.2008 20:00 Auditori Felip Pedrell Tortosa
Josep-Lluís Carod Rovira a... l'auditori Felip Pedrell de Tortosa, us oferirà el míting de tancament de campanya, juntament amb Pere Muñoz i Lluís Aragonès, candidats al Senat i al Congrés.
07.03.2008 19:30 Casal Cultural Tivissa
Acte públic a càrrec de... Pere Muñoz, candidat al Senat, i Carme Pelejà, candidata al Congrés.
07.03.2008 21:00 Casal Municipal Benissanet
Acte públic a càrrec de... Pere Muñoz, candidat al Senat; Carme Pelejà, candidata al Congrés, i Lluís Salvadó, delegat del Govern de la Generalitat a les Terres de l'Ebre
19 de febrer del 2008
ESLOGAN D'ESQUERRA A L'EBRE
Aquest migdia a la seu d'ERC a Tortosa hem fet una roda de premsa per presentar el cartell i eslogan propis com a candidat al senat i representant del territori ebrenc per la demarcació, a més hem presentat els actes públics de campanya destacant la participació de Joan Manuel Tresseras (Gandesa), Ernest Benach (Flix i Móra d'Ebre), Joan Puigcercós (Amposta) i Josep Lluís Carod Rovira (acte central l'Auditori Felip Pedrell de Tortosa), aixímateix hem explicat l'acte d'inici de campanya a l'estació de tren de l'Aldea. Si l'anterior legislatura el simbolisme en l'inici el va jugar el riu ara el jugarà l'estació. Com a símbol de la manca d'inversions durant aquesta legislatura, sobretot en matèria ferroviària tant en la linia Casp-Flix-Móra-Reus, com en l'estació de l'Aldea i el corredor del Mediterrani. La notícia que ha trascendit de la roda de pemsa als mitjans de comunicació ha estat la següent:
"ERC ha apostat per un cartell i un eslògan de campanya propi per atraure el vot de l'electorat de les Terres de l'Ebre el pròxim 9 de març. Així, personalitzat en el cap de llista al Senat per al demarcació de Tarragona i alcalde de Flix, Pere Muñoz, l'eslògan incideix amb el protagonisme que tindrà el riu Ebre durant la pròxima legislatura. Amb 'Pere Muñoz, la veu de l'Ebre a Madrid', els republicans han volgut significar la importància que 'per bé o per mal' tindrà el riu en els pròxims quatre anys. Muñoz ha recordat que en el pròxim mandat s'iniciarà la descontaminació de l'embassament de Flix i diverses obres de restauració mediambiental a l'Ebre i al Delta; i ha augurat que caldrà estar alerta amb les 'polítiques de regadiu' o projectes urbanístics com el dels Monegros (Saragossa) que volen impulsar PP i PSOE."
"ERC ha apostat per un cartell i un eslògan de campanya propi per atraure el vot de l'electorat de les Terres de l'Ebre el pròxim 9 de març. Així, personalitzat en el cap de llista al Senat per al demarcació de Tarragona i alcalde de Flix, Pere Muñoz, l'eslògan incideix amb el protagonisme que tindrà el riu Ebre durant la pròxima legislatura. Amb 'Pere Muñoz, la veu de l'Ebre a Madrid', els republicans han volgut significar la importància que 'per bé o per mal' tindrà el riu en els pròxims quatre anys. Muñoz ha recordat que en el pròxim mandat s'iniciarà la descontaminació de l'embassament de Flix i diverses obres de restauració mediambiental a l'Ebre i al Delta; i ha augurat que caldrà estar alerta amb les 'polítiques de regadiu' o projectes urbanístics com el dels Monegros (Saragossa) que volen impulsar PP i PSOE."
18 de febrer del 2008
JOAN GRIMALT: «Amb l'aigua del riu no hi ha problema; jo hi menjo i bec tranquil, a Flix»
El doctor del CSIC Joan Grimalt, un dels científics més respectats d'aquest país i un dels autors de l'estudi - denúncia de la greu contaminació química del riu Ebre a l'embassament de Flix, COORDINADOR DELS ESTUDIS SOBRE ELS LLOTS DE FLIX, de l'Institut d'Investigacions Químiques i Ambientals que el Consell Superior d'Investigacions Científiques a Barcelona, i coordinador dels treballs científics que es varen fer públics fa uns dies a Tarragona. Ha realitzat un seguit de declaracions al diari el PUNT que per la seua importància insereixo al blog:
"Com s'explica que els peixos i les aus estiguin contaminats però que els aliments i l'aigua es puguin consumir?
-«Les partícules contaminants, normalment, es troben als sediments, no dissoltes o en suspensió. En els cas de les espècies triades com a marcadors tenim que la carpa és un peix escombriaire que remena els fangs per menjar-se els animals i la matèria orgànica que hi troba, i que el silur és el predador suprem, el que és al capdamunt de la cadena, i cada cop que puges un esglaó en la cadena tròfica la concentració de contaminants es multiplica per 3,5. A més, el silur menja molt de cranc americà, que també viu al fang. La bioacumulació explica que els peixos i les aus s'hagin contaminat i que els contaminants puguin passar a les persones si aquestes ingereixen animals contaminats, però no si beuen aigua perquè els contaminants, a l'aigua, no hi són.»
-Fa molts anys que coneix l'embassament, vostè. Sempre que ha anat a Flix ha begut aigua de l'aixeta?-
«Sí. Els estudis que s'han presentat a Tarragona tenen dos anys, jo en fa 14 que estudio l'Ebre. El 1983 vaig fer una tesi sobre els contaminants al Delta, als sediments de mar obert, i en veure el que hi vam trobar ens vam fixar en el riu. Va ser a posteriori perquè el tema deixava moltes preguntes obertes. Amb l'aigua del riu no hi ha cap problema des del punt de vista de la salut, jo bec i menjo a Flix ben tranquil des de fa temps. D'estudis sobre la salut de la gent de Flix, se n'han fet i la conclusió general és que els valors són els de la mitjana de tarragonins.»
-Els estudis han de continuar, però vostès ja han fet públiques les conclusions d'uns treballs fets en uns fangs que s'han acumulat al llarg de cent anys. Per què es fan públics ara i no s'hi va actuar abans?
-«Els resultats i les conclusions són fiables i quan s'acabi el projecte es faran unes altres jornades. El congrés no s'ha preparat amb gaire temps, però tampoc hem volgut que fos res més que una reunió operativa, una convocatòria interna. Tot i que no en vam fer gaire publicitat, només per internet, han vingut una vintena de científics estrangers, principalment d'Holanda, Suècia i la Gran Bretanya, on tenen problemes amb contaminants semblants. I si no ho hem fet abans és perquè els científics investiguem quan tenim diners.»
-El seu col·lega Narcís Prat semblava un nen amb sabates noves quan es va inaugurar el congrés…
-«Estem molt contents del suport rebut amb aquest contracte específic. Els anteriors governs de la Generalitat també van treballar, però el 1983 no sabíem què hi havia. Quan ho vam veure s'hi va implicar el ministeri i el cert és que l'entesa de les administracions, en aquest cas a més de diferents partits, amb ERC a l'Ajuntament de Flix, ICV al Departament de Medi Ambient i el PSOE al ministeri, ha estat molt bona.»
-Se'l veu molt satisfet tot i que té un problema molt gros.
- «Satisfet no només per haver pogut fer l'estudi, sinó sobretot pel fet de veure que els científics no hi som per decorar i perquè després no s'hi faci res, sinó que volem veure canvis, com s'actua per millorar. Ha estat una investigació polèmica perquè a ningú li agrada trobar-se una cosa així a casa, però la bona resposta política i social ha posat en marxa uns grups d'investigació molt potents que serveixen com a model i són exemplars, ho diuen els científics estrangers que han vingut.»
-Aquest és el projecte científic de la seva vida?
-(Riu) «Sí, es podria dir que ho és. Però també que no és només meu, sinó de tots els que hi hem participat. Em sembla que podem dir que tenim un alt grau de satisfacció.»
-Com veu el futur de Flix?
-«El veig positiu perquè com a investigadors ens plau no només haver identificat el problema sinó l'acord per resoldre'l. Quan es posi en marxa haurem de fer-ne el seguiment, verificar que tot es fa correctament i, un cop acabat, comprovar que la millora ambiental des de Flix fins a la desembocadura ha estat important.»
-I el futur de la fàbrica? Com a científic, què en pensa dels requeriments ambientals i de les sancions per incompliment?
-«La legislació actual està bé, però s'ha d'aplicar. El de Flix és un problema històric i actualment crec que les empreses, globalment, treballen bé i segons els criteris legals, aquests hi són per determinar responsabilitats però aquestes les ha de fixar un jutge. Mentrestant, hi ha el compromís de totes les empreses, totes les que treballen l'electròlisi amb mercuri, de substituir aquest procés industrial pel de membranes, sense mercuri.»
-Creu que l'empresa ha de pagar?
-«Això ho ha de dir un jutge, personalment crec que estaria bé que pagués, encara que sigui simbòlicament. Hi ha llocs, com Espanya, on estem acostumats que quan hi ha problemes ambientals és l'Estat el que se'n fa càrrec. Tenim els exemples del Prestige i de Doñana, on la responsabilitat particular ha estat molt limitada.»
-Com fa uns dies al al Francolí?
-«És clar. Però també com haurien de pagar els urbanistes i promotors que planifiquen i construeixen en llocs on no hi ha aigua i on després la gent ha de reclamar a l'Estat que la faci arribar, i aquest ho fa per pressions econòmiques, polítiques, etcètera.»
-Quina relació manté amb la gent de Flix i amb l'empresa?
-«Amb l'empresa hi tinc una relació cordial i al poble hi tinc molts amics. La gent, com jo, vol que l'empresa continuï, però no a qualsevol preu, que ho faci bé perquè els problemes mediambientals són una bona excusa per tancar una empresa quan va malament. Si un deixa que l'empresa es degradi, que la tecnologia sigui obsoleta, serà la primera que tancarà quan arribi una crisi. Si, en canvi, l'empresa reinverteix per estar en les millors condicions no tancarà perquè amb la inversió anterior podrà superar la crisi i recuperar les despeses amb beneficis per tornar a invertir.» ".
J.P.
"Com s'explica que els peixos i les aus estiguin contaminats però que els aliments i l'aigua es puguin consumir?
-«Les partícules contaminants, normalment, es troben als sediments, no dissoltes o en suspensió. En els cas de les espècies triades com a marcadors tenim que la carpa és un peix escombriaire que remena els fangs per menjar-se els animals i la matèria orgànica que hi troba, i que el silur és el predador suprem, el que és al capdamunt de la cadena, i cada cop que puges un esglaó en la cadena tròfica la concentració de contaminants es multiplica per 3,5. A més, el silur menja molt de cranc americà, que també viu al fang. La bioacumulació explica que els peixos i les aus s'hagin contaminat i que els contaminants puguin passar a les persones si aquestes ingereixen animals contaminats, però no si beuen aigua perquè els contaminants, a l'aigua, no hi són.»
-Fa molts anys que coneix l'embassament, vostè. Sempre que ha anat a Flix ha begut aigua de l'aixeta?-
«Sí. Els estudis que s'han presentat a Tarragona tenen dos anys, jo en fa 14 que estudio l'Ebre. El 1983 vaig fer una tesi sobre els contaminants al Delta, als sediments de mar obert, i en veure el que hi vam trobar ens vam fixar en el riu. Va ser a posteriori perquè el tema deixava moltes preguntes obertes. Amb l'aigua del riu no hi ha cap problema des del punt de vista de la salut, jo bec i menjo a Flix ben tranquil des de fa temps. D'estudis sobre la salut de la gent de Flix, se n'han fet i la conclusió general és que els valors són els de la mitjana de tarragonins.»
-Els estudis han de continuar, però vostès ja han fet públiques les conclusions d'uns treballs fets en uns fangs que s'han acumulat al llarg de cent anys. Per què es fan públics ara i no s'hi va actuar abans?
-«Els resultats i les conclusions són fiables i quan s'acabi el projecte es faran unes altres jornades. El congrés no s'ha preparat amb gaire temps, però tampoc hem volgut que fos res més que una reunió operativa, una convocatòria interna. Tot i que no en vam fer gaire publicitat, només per internet, han vingut una vintena de científics estrangers, principalment d'Holanda, Suècia i la Gran Bretanya, on tenen problemes amb contaminants semblants. I si no ho hem fet abans és perquè els científics investiguem quan tenim diners.»
-El seu col·lega Narcís Prat semblava un nen amb sabates noves quan es va inaugurar el congrés…
-«Estem molt contents del suport rebut amb aquest contracte específic. Els anteriors governs de la Generalitat també van treballar, però el 1983 no sabíem què hi havia. Quan ho vam veure s'hi va implicar el ministeri i el cert és que l'entesa de les administracions, en aquest cas a més de diferents partits, amb ERC a l'Ajuntament de Flix, ICV al Departament de Medi Ambient i el PSOE al ministeri, ha estat molt bona.»
-Se'l veu molt satisfet tot i que té un problema molt gros.
- «Satisfet no només per haver pogut fer l'estudi, sinó sobretot pel fet de veure que els científics no hi som per decorar i perquè després no s'hi faci res, sinó que volem veure canvis, com s'actua per millorar. Ha estat una investigació polèmica perquè a ningú li agrada trobar-se una cosa així a casa, però la bona resposta política i social ha posat en marxa uns grups d'investigació molt potents que serveixen com a model i són exemplars, ho diuen els científics estrangers que han vingut.»
-Aquest és el projecte científic de la seva vida?
-(Riu) «Sí, es podria dir que ho és. Però també que no és només meu, sinó de tots els que hi hem participat. Em sembla que podem dir que tenim un alt grau de satisfacció.»
-Com veu el futur de Flix?
-«El veig positiu perquè com a investigadors ens plau no només haver identificat el problema sinó l'acord per resoldre'l. Quan es posi en marxa haurem de fer-ne el seguiment, verificar que tot es fa correctament i, un cop acabat, comprovar que la millora ambiental des de Flix fins a la desembocadura ha estat important.»
-I el futur de la fàbrica? Com a científic, què en pensa dels requeriments ambientals i de les sancions per incompliment?
-«La legislació actual està bé, però s'ha d'aplicar. El de Flix és un problema històric i actualment crec que les empreses, globalment, treballen bé i segons els criteris legals, aquests hi són per determinar responsabilitats però aquestes les ha de fixar un jutge. Mentrestant, hi ha el compromís de totes les empreses, totes les que treballen l'electròlisi amb mercuri, de substituir aquest procés industrial pel de membranes, sense mercuri.»
-Creu que l'empresa ha de pagar?
-«Això ho ha de dir un jutge, personalment crec que estaria bé que pagués, encara que sigui simbòlicament. Hi ha llocs, com Espanya, on estem acostumats que quan hi ha problemes ambientals és l'Estat el que se'n fa càrrec. Tenim els exemples del Prestige i de Doñana, on la responsabilitat particular ha estat molt limitada.»
-Com fa uns dies al al Francolí?
-«És clar. Però també com haurien de pagar els urbanistes i promotors que planifiquen i construeixen en llocs on no hi ha aigua i on després la gent ha de reclamar a l'Estat que la faci arribar, i aquest ho fa per pressions econòmiques, polítiques, etcètera.»
-Quina relació manté amb la gent de Flix i amb l'empresa?
-«Amb l'empresa hi tinc una relació cordial i al poble hi tinc molts amics. La gent, com jo, vol que l'empresa continuï, però no a qualsevol preu, que ho faci bé perquè els problemes mediambientals són una bona excusa per tancar una empresa quan va malament. Si un deixa que l'empresa es degradi, que la tecnologia sigui obsoleta, serà la primera que tancarà quan arribi una crisi. Si, en canvi, l'empresa reinverteix per estar en les millors condicions no tancarà perquè amb la inversió anterior podrà superar la crisi i recuperar les despeses amb beneficis per tornar a invertir.» ".
J.P.
PRESENTACIO ENTESA AL SENAT
"D'esquerra a dreta: Jordi Guillot (ICV-EUiA), Isidre Molas (PSC), Judith Alberich (PSC), Pere Muñoz (ERC), Ramon Aleu (PSC) i Carles Bonet (ERC)."
Aquest matí davant el mercat de Tarragona, en plena restauració gràcies a una esmena del grup d'Entesa Catalana de Progrés als pressupostos de l'Estat, ens hem trobat davant els mitjans de comunicació els candidats de l'Entesa per la demarcació de Tarragona: Judith Alberich, Ramon Aleu i Pere Muñoz, havent estat acompanyats pels portaveus dels PSC, ERC i IC-EUiA.
Entre els principals objectius conjunts de l'Entesa Catalana s'ha recordat la 'indispensable' reforma del Senat, l'impuls de la 'pluralitat' i la consolidació de la 'legitimitat' de l'ús del català a la cambra alta. Tot això, sota la premissa de ser 'la veu del Govern de la Generalitat a Madrid'.
17 de febrer del 2008
FESTA DE LA CLOTXA I TRES TOMBS
Aquest migdia hem anat a la ja tradicional Festa de la Clotxa a Garcia, festa promoguda des del Consell Comaral de La Ribera d'Ebre que cada any s'organitza a un poble diferent. Enguany el lloc de Garcia on s'ha realitzat era magnífic, vora el riu. El polifacètic Jordi LP ha estat enguany el convidat - pregoner de la Festa de la Clotxa als nombrosos visitants, prop d'un miler de persones. Després hem anat a la festa tradicional del Tres Tombs de Móra la Nova, curiosa i simpàtica desfilada de traginers, carros i carruatges d'època i de tota mena.
DE LES GARRIGUES AL MONTSIÀ
Ahir dissabte fou un dia dens en actes dels anomenats de pre-campanya, a cinc dies de l'inici oficial de la campanya electoral, l'establiment de lligams de complicitat al llarg del territori estan a l'ordre del dia. Després del primer acte electoral a la Ribera d'Ebre, més concretament a Móra la Nova el divendres, ahir vaig passar el matí amb els companys d'Esquerra a Lleida convidat pel senador Josep Ma Esquerda, així a Arbeca (Garrigues) entre d'altres vaig saludar a Carles Bonet, senador, Carmel Mòdol, diputat al Parlament, Jordi Ausàs (candidat al Congrés i alcalde de la Seu), Jaume Gilabert, president de la Diputació de Lleida, Miquel Pueyo, Delegat de Generalitat, Miquel Angel Estradé, diputat i alcalde de les Borges, i molt especialment al vell amic Vidal Vidal, a qui per cert vaig donar el meu condol per la mort del seu avi amb 103 anys d'edat. Després de visitar el castell varem fer una complerta visita la fortalesa iber dels Vilars, un magnífic conjunt arqueològic on s'estan fent important troballes.
Per la tarda vaig desplaçar-me a Sant Carles de la Ràpita (Montsià) per participar en un acte de campanya al costat del secretari general d'Esquerra Joan Puigcercós al centre els Masets. Un cop més vaig compobar l'excel.lènt argumentació i oratòria de l'ex-diputat K, un dels polítics més rellevants de la recent història i amb més futur del nostre país. Vaig poder saludar a molts companys de la Rapita, poble del Delegat del Govern Lluís Salvadó i felicitar a Dani Andreu, alcalde de l'Aldea, per l'acord del Consell de Ministres del divendres de licitar la llargament reivindicada i desitjada variant de l'Aldea.
Per la tarda vaig desplaçar-me a Sant Carles de la Ràpita (Montsià) per participar en un acte de campanya al costat del secretari general d'Esquerra Joan Puigcercós al centre els Masets. Un cop més vaig compobar l'excel.lènt argumentació i oratòria de l'ex-diputat K, un dels polítics més rellevants de la recent història i amb més futur del nostre país. Vaig poder saludar a molts companys de la Rapita, poble del Delegat del Govern Lluís Salvadó i felicitar a Dani Andreu, alcalde de l'Aldea, per l'acord del Consell de Ministres del divendres de licitar la llargament reivindicada i desitjada variant de l'Aldea.
15 de febrer del 2008
TROBADA AMB JOVES EMPRENEDORS
Bon clima en tots els nivells en la segona visita del Secretari General de Joventut de la Generalitat Eugeni Villalbí a Flix, acompanyat per Montserrat Perelló, directora dels serveis jovenils a les Terres de l'Ebre. La primera visita ara fa un any, amb motiu de conèixer de primera mà el Casal de Joves i l'obres del Centre d'Empreses, i avui per donar a conèixer les ajudes econòmiques del seu departament a la promoció del Viver d'Empreses del Centre d'Empreses "La Ribera", així com entrar en contacte amb una representació dels joves emprenedors/res locals que darrerament han decidit crear la seua pròpia empresa al nostre poble.
14 de febrer del 2008
DISCULPIN LES MOLÈSTIES
"Disculpin les molèsties" és un llibre únic i sorprenent escrit per Xavier Vendrell, vicesecretari general d'Esquerra, llibre que fou presentat ahir dimecres dia 13 a la Biblioteca Comarcal de Móra d'Ebre. La seua particularitat rau en ser un llibre que ens parla de la generació nascuda pels volts del mític any 1968, una generació del baby boom educada ja en democràcia, una nova generació nascuda al voltant dels moviments en defensa de la llengua i que avui representen la joventut consolidada independentista d'ERC: Puigcercós, Ridao, Portabella... o el mateix Vendrell.
Ahir fou un dia ple d'iniciatives polítiques de precampanya, al migdia vaig participar en una roda de premsa a Tortosa amb el diputat Pep Andreu i l'alcalde de l'Aldea i candidat Dani Andreu, la premsa digital entre d'altres ha escrit:
" Els diputats i candidats d'ERC a les pròximes eleccions generals han proposat que l'estació de l'Aldea albergue l'intercanviador d'ample ibèric a ample europeu al corredor mediterrani amb l'objectiu d'aconseguir que l'estació puga ampliar de forma considerable el nombre de parades de tren d'alta velocitat i de llarg recorregut. Els republicans consideren viable la possibilitat que el tram de via entre Vandellòs i la Secuita del corredor, ara en construcció, tinga ample europeu, cosa que en possibilitaria la ubicació a l'Aldea. En aquests moments, el govern estatal preveu situar l'intercanviador al sud de l'aeroport de Reus, una opció que consideren poc efectiva, atesa la proximitat amb l'estació de l'alta velocitat al Camp de Tarragona. ERC també ha criticat durament el "forat negre" inversor del govern estatal en infraestructures a les Terres de l'Ebre, tot citant el retard de l'aprovació de l'execució de la variant de l'Aldea, el projecte de l'autovia de l'interior i les millores a la línia ferroviària Reus-Móra la Nova-Casp..."
Després em vaig traslladar a Amposta per tenir una primera trobada amb la direcció del PIMEC Montsià, una associació nascuda ara fa un any que traspua el dinamisme empresarial de la comarca del Montsià. Pep Andreu i la diputada Marta Cid m'acompanyaren a la trobada.
Després de dinar em vaig desplaçar a Tarragona per realitzar una altra roda de premsa amb la resta de candidats al Congrés amb Lluís Aragonés denunciant els dèficits fiscals i pressupostaris. Entre d'altres la premsa digital ha significat:
"La pressió demogràfica cada dia és més gran, i és gent també significa més mobilitat i més necessitat de serveis públics. El finançament actual no s’ajusta a la realitat socioeconòmica de Catalunya. A Madrid ho saben molt bé, i per això no volen publicar els resultats de les balances fiscals, i Catalunya ha de recórrer a altres estudis econòmics paral.lels per esbrinar aquests números. El nostre Govern, els nostres consells comarcals, els nostres ajuntaments, en definitiva, les nostres administracions, han de poder atendre les demandes de sanitat, d’educació, d’habitatge, d’ajuts socials, de competitivitat a les empreses i tantes i tantes demandes socials i ho han de fer amb unes condicions econòmiques molt malmeses. Aquest és el gran problema: l’espoli econòmic ofega la ciutadania, el teixit socioeconòmic i productiu i les administracions..."
VAGA A L'ENSENYAMENT PÚBLIC
Avui faig vaga a l'IES Flix, com ho fan la majoria dels professors del CEIP Enric Grau Fontseré, com ho fan la majoria les centres eduactius de la Ribera, com ho estan fent la immensa majoria dels centres publics del país. La "proposta" de Llei d'Educació Catalana presentada pel conseller E. Maragall ha aconseguit un fet insòlit: la unió de tots els sindicats de l'ensenyament.
"Els sindicats USTEC-STEs, ASPEPC·SPS, CCOO, ANPE, FETE-UGT i CSI-CSIF, en defensa de l’ensenyament públic i de qualitat convoquen:
14 DE FEBRER VAGA.
No volem aquesta llei! Rebutgem el contingut de la proposta de bases per una Llei d’Educació a Catalunya (LEC) i fem una crida al professorat i al conjunt de la ciutadania a mobilitzar-se per aconseguir la seva retirada.1. La millora de l’educació pública no passa per una gestió jeràrquica i empresarial de les escoles ni per la lògica del mercat, sinó per un augment seriós de la inversió, que possibiliti abordar tota la problemàtica i les necessitats dels centres i de l’alumnat.2. La Llei obre noves vies de privatització de l’educació. Promou formes de gestió privada al centres públics, que podrien passar directament a mans d’entitats vàries.3. La Llei aposta per una desregulació de les condicions laborals del professorat. A través d’aquesta Llei, l’Administració pretén eludir la seva responsabilitat en la marxa de l’ensenyament públic, tot traspassant-la als propis centres."
12 de febrer del 2008
10 de febrer del 2008
COMPROMÍS AMB LES TERRES DE L'EBRE
"Compromís amb les Terres de l'Ebre": Sota aquest significatiu titular demà participaré com a representant d'ERC a la Cambra Oficial de Comerç, Navegació i Navegació de Tortosa a una taula rodona amb la resta de forces polítiques amb representació parlamentària, on tindré l'ocasió d'exposar el compromisos i propostes de futur per als propers quatre anys.
"La Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Navegació de Tortosa convida als caps de llista de la demarcació dels diferents partits polítics amb representació parlamentària al Congrés dels Diputats a exposar les seues propostes per a les properes eleccions generals.
L’acte, que es celebrarà el proper dilluns 11 de febrer a les 19,30 h. a la Sala Valentín Faura de la Cambra, estarà delimitat amb tres grans blocs: Política territorial, Política econòmica i social, i Compromís per al reequilibri territorial.
Es comptarà amb la intervenció de: Ramon Aleu-PSC, Isabel Salas-PP, Jordi Jané-CIU, Pere Muñoz-ERC i Lluís Sunyé-IC, i serà moderat per: José Luis Mora Bertomeu, president de la Cambra."
Mentrestant aquest matí i al magnífic palau del Paborde de la Selva del Camp he participat en un acte de proximitat amb la gent d'esquerra del Baix Camp, un acte dirigit per Josep Lluís Carod Rovira, acompanyat per Ernest Benach i Lluís Aragonés entre d'altres.
"La Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Navegació de Tortosa convida als caps de llista de la demarcació dels diferents partits polítics amb representació parlamentària al Congrés dels Diputats a exposar les seues propostes per a les properes eleccions generals.
L’acte, que es celebrarà el proper dilluns 11 de febrer a les 19,30 h. a la Sala Valentín Faura de la Cambra, estarà delimitat amb tres grans blocs: Política territorial, Política econòmica i social, i Compromís per al reequilibri territorial.
Es comptarà amb la intervenció de: Ramon Aleu-PSC, Isabel Salas-PP, Jordi Jané-CIU, Pere Muñoz-ERC i Lluís Sunyé-IC, i serà moderat per: José Luis Mora Bertomeu, president de la Cambra."
Mentrestant aquest matí i al magnífic palau del Paborde de la Selva del Camp he participat en un acte de proximitat amb la gent d'esquerra del Baix Camp, un acte dirigit per Josep Lluís Carod Rovira, acompanyat per Ernest Benach i Lluís Aragonés entre d'altres.
8 de febrer del 2008
LLUÍS ARAGONÉS: RIUS PARAL.LELS
Aquests dies el riu Ebre i l'embassament de Flix han estat de plena actualitat, els resultats dels estudis científics en relació al medi ebrenc i la fixació del calendari de la neteja dels residus han omplert pàgines del diaris. Mentrestant el riu Francolí ha sofert un greu episodi de contaminació química que comparativament ha passat de puntetes per alguns mitjans i l'opinió pública. Amb tot, permeteu-me que inclogui al bloc l'escrit de Lluís Aragonés, cap de llista d'ERC per la demarcació de Tarragona al Congrés dels Diputats, amb un excel.lent anàlisi de l'impacte en tots els seus aspectes, tot recordant amb el títol el poema del recordat Marius Torres, versionat per Lluís Llach: "Rius paral.lels" ( Cançó de Mahalta):
"Dilluns, l’alcalde de Flix, candidat d’Esquerra al Senat i amic Pere Muñoz, l’alcalde de la bondat a la cara, em comentava la seva futura participació dimecres en les jornades de la Universitat Rovira i Virgili sobre contaminació industrial en rius, efectes en la qualitat de les aigües, organismes aquàtics i agricultura. Tot plegat, aquesta jornada, a hores d’ara ja celebrada, ha girat a l’entorn de la contaminació del riu Ebre a causa dels fangs acumulats al pantà de Flix. Aquests llots tenen el seu origen en l’activitat de la indústria electroquímica que, des de fa moltes dècades, està instal·lada en aquell indret de la Ribera. Els científics han conclòs que l’Ebre té un problema ambiental per contaminació de fangs, causat pels vessaments de l’activitat industrial esmentada, producció desenvolupada durant molts anys de manera irresponsable i amb uns controls més aviat escadussers. Paral·lelament, avui ens hem despertat amb la notícia inquietant que, un altre riu nostre, el Francolí, era agredit per un vessament accidental, diuen, de l’empresa Repsol. Els tècnics de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya l’han catalogat de greu i calculen que més de 1.500 peixos ja han mort o moriran en les properes hores.... Volem un territori de primera, dèiem l’altre dia a la Cambra de Comerç de Tarragona. I, per fer-ho realitat, una de les assignatures pendents, importants i més difícils d’aprovar és, precisament, la conciliació entre les activitats industrials químiques o petroleoquímiques com les de Flix o de Tarragona i la protecció i el respecte al medi ambient. En aquest àmbit, el Govern de la Generalitat està fent els deures darrerament i els ajuntaments també, però massa sovint encara es veuen impotents davant determinades situacions i actuacions industrials. Fruit d’aquesta actitud decidida del Govern de la Generalitat i els ajuntaments, i amb el Pere Muñoz al capdavant de la reclamació i de les actuacions polítiques, l’Estat s’ha compromès a invertir 350 milions d’euros per a la descontaminació del pantà de Flix, d’on cal retirar els llots acumulats i que posen en perill la salubritat del riu. Els científics han determinat que l’aigua del riu és potable i no representa cap risc, però que hi ha peixos i aus que ja no són aptes pel consum humà. La complexa retirada dels fangs -que encara no ha començat- està previst que duri aproximadament uns quatre anys. Calia encara aquesta acció valenta que significarà una millora mediambiental pionera i de primer ordre. Crec, però, que no es tracta només que l’administració actuï posant remei a aquestes situacions de deteriorament mediambiental -que ho ha de fer i és molt important-. L’actuació fonamental és mirar de fer les coses bé des de l’inici. Cal que les indústries que actuen en aquests espais tan sensibles ho facin amb totes les condicions i garanties de seguretat, i per això cal que inverteixin el que calgui en mesures mediambientals i de seguretat, o, senzillament, que desisteixin de l’activitat. S’ha d’acabar amb situacions com la d’Ercros, companyia hereva de la que ha anat contaminat el pantà de Flix durant un segle, que quan sorgeix a la llum pública el problema es giren d’esquena i es desentenen de finançar o cofinançar els costos d’aquesta descontaminació i prefereixen anar als tribunals... Com tampoc és adequat que Repsol vulgui treure importància a aquest darrer vessament i digui que simplement ha estat un incident de caràcter lleu. La convivència entre la indústria química i la seguretat ambiental només serà possible quan aquesta entengui que la inversió en seguretat ens surt més a compte a tots i és més bon remei que pagar la sanció quan s’ha fet el mal. "
(Fotografia del passat dimarts amb motiu de la conferència de Llúis Aragonés a la Cambra de Comerç de Tarragona).
DÍPTIC CONJUNT ARQUEOLÒGIC DE SEBES
La Reserva Natural de Sebes de Flix dóna a conèixer a aquest nou díptic un nou centre d'interès afegit a la Reserva de Fauna Salvaltge. Des de l'any 2005 un equip d'arqueòlegs dirigits per Jaume Noguera i Carme Belarte de la Universitat de Barcelona i de l'Institut d'Arqueologia Clàssica ha realitzat intervencions arqueològiques al poblat i a la necròpolis de Sebes. Dataant un polblat dels primers del Ferro (s. VII aC) i una necròpolis d'incineració contemporànea al poblat, a uns 200 ,etres d'aquest, a l'extrem sud de la segona terrassa fluvial. Dir que el poblat s'ubica sobre un turó des d'on es domina tant el curs de l'Ebre com l'aiguabarreig del barranc de Sant Joan, antic camí natural cap a les terres de Ponent. Al poblat s'allotjava entre 80 i 150 habitants. Com a dada significativa esmentar que s'ha gtrobat material ceràmic fenici del s VII aC, testimoni dels contactes comercials i socials entre els seus pobladors i el comerç fenici. El poblat estaria relacionat amb la talaia del Barranc del Mosselló ubicada a l'altra riba del riu i que garantia el control del curs de l'Ebre.
6 de febrer del 2008
EBRE: ESTUDIS I DATES NETEJA CONTAMINANTS
Aquest matí a la sala d'actes de la Facultat de Ciències Jurídiques de la URV s'ha fet fet un estudi monogràfic científic sobre l'estudi de riscos dels fangs acumulats a l'embassament de Flix sobre les aigües, en ecosistemes i les activitagts humanes en l'àrea d'influència del tram baix del riu Ebre. Coordinats pels científics Joan Grimalt i Narcís Prats un total de 50 investigadors hi han participat i estan en marxa unes 10 tesis doctorals. Segurament és el tram de riu més estudiat d'Europa. Segurament una de les conclusions que demà la premsa destacarà serà quan els científics Jordi Catalán i Xavier Ruiz han presentat les ponències sobre "l'impacte sobre els peixos i organismes aquàtics" i "l'impacte sobre zones protegides". La majoria dels peixos analitzats, carpes i sulurs, tenen un contingut de compostos organoclorats i mercuri (metilmercuri) que es troba per sobre de les normatives acceptables per al consum humà. Aixímateix els ocells situats a l'entorn de l'embassament, dins la Reserva de Sebes, mostren un impacte clar per mercuri i organoclorats.
Per la tarda s'ha fet la reunió a la sala de Plens de l'Ajuntament de Flix presidida pel secretari general per al Territori i la Biodiversitat del Ministeri de Medi Ambient, Antonio Serrano, qui ha informat a la "Comissió de seguiment per a la descontaminació de l'embassament de Flix" que està previst iniciar les actuacions d'eliminació dels fangs contaminats el proper mes d'abril, un mes després de la seva adjudicació, prevista per al març. Tot i que el termini de presentació per a l'adjudicació de les obres encara no ha finalitzat, ja són 40 les empreses que han retirat del plec de condicions. Des de la societat Acuamed (Aguas de las Cuencas Mediterráneas) es calcula que es crearan entre cinc i deu unions temporals d'empreses (UTE) a tal efecte. Esmentar la presència a l'inici de la reunió del Conseller de Medi Ambient i Habitatge Francesc Baltasar qui ha agrait tot el treball realitzat per les diferentes administracions.
5 de febrer del 2008
AMB LES DACTERES DE FLIX
"Per Santa Àgueda l'hivern s'enfada"
Avui dia de santa Àgueda, Àgata o Santagda, les dones mantenint la tradició fan la seua festa. A les onze del matí després d'assistir a l'ofici religiós presidint per la dactera major, la senyora Montsita Aguilar, i on s'han bebeit els panets de costum, m'han invitat a participar en l'obertura de treballs artesanals i manufacturats a ca Don Ventura.
4 de febrer del 2008
SANT BLAI, SEBES I LES CIGONYES
Visitar la Reserva Natural de Fauna Salvatge de Sebes ( segons els exploradors estrangers per l'Ebre al segle XIX, "el soto de las cebollas"), sempre és recomanable, però fer-ho per aquestes dates encara ho és més, i més si pots contemplar les cigonyes que van arribant poc a poc per fer la seua particular estada al nostre poble. Enguany, diuen els entesos, han avançat el seu retorn gairebé dues o tres setmanes. Els espanyols diuen "por San Blas las cigüeñas veràs", però enguany per Sant Antoni ja hi eren. Segons l'amic Pere Josep algunes d'elles la seua particular migració ha consistit en anar a Lleida ciutat i tornar.
Ahir dia 3 de febrer, entremig del Carnestoltes, la Candelera i abans de Santa Agata, visitar el Mas de les Cigonyes de la Reserva de Sebes era veure-les en el seu medi natural fent companyia als cavalls. És curiós el costumar i català en relació a Sant Blai i les cigonyes:
Ahir dia 3 de febrer, entremig del Carnestoltes, la Candelera i abans de Santa Agata, visitar el Mas de les Cigonyes de la Reserva de Sebes era veure-les en el seu medi natural fent companyia als cavalls. És curiós el costumar i català en relació a Sant Blai i les cigonyes:
"Per Sant Blai, la cigonya per l'espai; si no l'hi veus, senyal de neus."
"Per Sant Blai, la cigonya per l'espai,i si bon estiu vols, l'hi veuràs a grans vols"
"Per Sant Blai, cigonyes veuràs, i si no en veus, mal any
passaràs"
"San Blai mullat, cigonyes aviat; Sant Blai eixut, cigonyes no han vingut"
3 de febrer del 2008
RIDAO TORNA A L'EBRE
Seguint la particular marató preelectoral de Joan Ridao, ahir va tornar visitar l'Ebre: Tortosa, Móra d'Ebre, Flix, Amposta i Deltebre. Tot reiterant que, malgrat tot i amb tot, solament per haver estat decisius el grup dEsquerra en evitar el transvassament de l'Ebre va valdre la pena els pacte de fa quatre amb el PSOE. Amb el seu permís copio un retall de les seus apunts de les novetats electorals d'ahir dissabte 2 de febrer:
"Mentre baixàvem cap al Sud vam tenir coneixement de dues notícies i quan ja de nit tornàvem cap a Barcelona vam conèixer-ne més detalls. Senzillament escandalós. Crec que en política es pot fer de tot excepte robar i mentir. La candidata del PSC-PSOE va prometre una inversió en trens per a Catalunya que va vendre com si fos nova -per tapar els 5000 milions promesos per Zapatero als Rodalies de Madrid- però que en realitat ja estan contemplats en les inversions previstes per l'Estatut. I al de CiU se li va veure el llautó: dilluns va explicar a bombo i plateret que havia constituït un equip d'assessors econòmics de renom i vuit dels 12 que figuraven a la llista de Duran van dir ahir públicament que no en sabien res i que no s'havien compromès a assessorar Duran, que el que únicament van fer per cortesia va ser acudir a un esmorzar a què se'ls havia convocat per parlar de temes econòmics com acostumem a fer tots els partits. Crec que han volgut enganyar la ciutadania de Catalunya. I no vull se jo qui jutgi els seus actes, us adjunto dos enllaços amb dues notícies perquè sigueu vosaltres mateixos els qui en tragueu les vostres pròpies conclusions:
El Periódico 'Set experts econòmics neguen ser assessors de Duran Lleida'
El Punt 'El PSC promet 12685 milions ja pactats per a la xarxa ferroviària' ..."
El Periódico 'Set experts econòmics neguen ser assessors de Duran Lleida'
El Punt 'El PSC promet 12685 milions ja pactats per a la xarxa ferroviària' ..."
12.685 milions d'euros anunciats per la xarxa ferroviària que caldria veure quants en tenen pensats destinar a l'arranjament de la deixada xarxa de la Catalunya Nova, és a dir, del Baix Camp, Priorat, la Ribera d'Ebre (Reus - Mora - Casp), del Baix Ebre i el Montsià.
(Instantànies del dinar amb militants i simpatitzants a Flix)
EBRESFERA: POLÍTICS AMB BLOCS?
La darrera taula redona de l’Ebrebloc 2008 que s'ha realitzat a Roquetes ha comptat amb l’assistència d'una representació de polítics ebrencs, en nom d'ERC he estat convidat a participar-hi per parlar de la meua modesta experiència en la blocosfera i la relació amb la política. Com s'ha dit més d'una vegada, "es conegut l’hàbit d’alguns polítics d’actualitzar els seus espais personals quan arriben les eleccions (per allò que només se’n recorden de santa Bàrbara quan trona), o el fet que molts d’ells no permeten que els lectors hi puguen deixar comentaris. Però, per una altra banda, hi ha polítics que utilitzen el bloc assíduament, bé donant a conèixer el seu parer sobre els diferents aspectes de la vida política (i no tant política), bé explicant-nos la feina que porten endavant dia a dia, i debatent amb els lectors les seues idees i propostes." Moderà l'acte Sílvia Tejedor (Cadena Ser - Ràdio Ebre) i hi participàrem: Joan Sabaté (PSC) Francesc Sancho (CDC) Jaume Forcadell (IC) Pere Muñoz (ERC)
Així vèrem tenir l'oportunitat d'explicar les nostres experiències, dedicació i ús del bloc com una nova eina de comunicació immediata. Amb el meu cas vaig explicar l'oportunitat que m'ofereix de tenir una mena de contracte no escrit, entre el meu bloc i la gent amb que tinc alguna mena de relació , ja sigui el poble de Flix, de la Ribera, de l'Ebre i més enllà qui mitjançant la globalització pel motiu que sigui es poden interessar pel petit país en que visc, sempre des de d'una visió personal.
(Foto:elPunt)
Així vèrem tenir l'oportunitat d'explicar les nostres experiències, dedicació i ús del bloc com una nova eina de comunicació immediata. Amb el meu cas vaig explicar l'oportunitat que m'ofereix de tenir una mena de contracte no escrit, entre el meu bloc i la gent amb que tinc alguna mena de relació , ja sigui el poble de Flix, de la Ribera, de l'Ebre i més enllà qui mitjançant la globalització pel motiu que sigui es poden interessar pel petit país en que visc, sempre des de d'una visió personal.
(Foto:elPunt)
1 de febrer del 2008
TORTOSA, AL TREN !!!
Aquesta tarda he participat a una acció reivindicativa organitzada perls companys d'Esquerra a Tortosa. L'acció ha consistit en repartir unes 3 mil octavetes entre els vianants tortosins i tortosines al centre urbà de la ciutat. Octavetes amb el títol TORTOSA, AL TREN !, en que Esquerra Tortosa demana a Renfe un seguit de reivindacions, que en altres paraules, podriem dir que clamen al cel!. La reforma de l'estació, l'augment de la freqüència i de capacitat dels tren regionals Barcelona - València, que renovi els combois, que uneixi la ciutat amb Tarragona, Barcelona i Valpència com els intercity, que reformi l'estació de Campredó, amb espenedores de bitllets i serveis públics, que tots els tren ARCO i de llarga distància s'aturin a l'estació de l'Aldea-Tortosa-Amposta, i que s'adeqüi el preu a l'oferta, ja que és injust pagar més per quilòmetre amb tren regional que amb AVE.
Un seguit de reivindicacions que si ens situem en la línia Reus-Mora-Flix direcció Saragossa, la reivindicació és pràcticament idèntica. Amb els anys hem anat endarrere, fa 25 o 30 anys les estacions estaven en millors condicions, hi havia més freqüència de tren regionals i de llarga distància, per esmentar algunes diferències. En els moments de l'alta velocitat, mentres un regionals va una velocitat de 86 quilòmetres per hora entre Reus i Barcelona, mentre transcòrre per la Ribera d'Ebre i el Priorat no supera els 68 km/h.
SALVADOR CARDÚS: BEN EDUCATS
Èxit en tots els sentits de la conferència d'ahir al vespre de Salvador Cardús a Flix. La sala municipal d'actes de Ca don Ventura va quedar petit per part dels nombrossos assistents a la conferència. Tot i ser Dijous Jarder la sala s'omplí de gent de totes les edats, i s'ha de dir que un cop finalitzada la conferència, gairebé de 90 minuts, la satisfacció i els elogis eren generals. Salvador Cardús és un excel.lent comunicador, amb un lleguatge aparentment planer conecta ràpidament amb els oients, el civisme i l'educació són radiografiats des d'un òptica crítica i alhora optimista. L'elogi de les convencions, convenir, és a dir, anar al materix lloc. La distinció entre ser ben educats o bona gent, les convencions necessàries, la distinció entre convencions i conviccions: el sentit de dir "bon dia" com a convenció pròpia de gent ben educada... Les referències al meu llibre preferit, el Petit Príncep... l'espontaneïsme... l'autoritat transparent... tot un desplegtament d'arguments per tornar a la lectura de la seua obra i més en concret la publicació: Ben educats, publicada el 2003 a edicions La Campana.
Subscriure's a:
Missatges (Atom)
-
1875 Fa 150 anys, 19 de juny de 1875, després d'un setge de 16 hores es rendeix el castell de Flix . Uns 150 soltats carlistes...
-
Jueus de la colònia química alemanya de Flix 19 d'abril, presentació "ELS PRIMERS MESTRES DE FLIX - Des del segle XIX...
-
L'edifici de La Societat Cooperativa Electra , més conegut com Economat , un dels primers edificis que es construïren a la colònia ...
-
El setmanari satíric, republicà i anticlerical de Madrid, El Motín , al número del 27 de novembre de 1913, oferí a pàgina sencera una ...
-
Amb el recull de paraules de l'exposició "sentiment flixanco", realitzat pels alumnes de l'Escola de Flix amb motiu...
-
He provat un nou sistema per veure les fotografies del poblat : Cliqueu Aquí Observació: Problemes de blocatge a l'ordinador del progra...
-
327 entrades avui al bloc és el doble del promig d'entrades diàries al meu blog. Suposo que l'interés per saber les reaccions als re...
-
Maria de las Nieves de Braganza y de Bor bon, dona del germà del pretendent carlí a la tercera guerra carlina Alfonso Carlos de Borbon y Aus...
-
31 de gener. Festivitat de Sant Joan Bosco, patró de l’Escola d’Aprenents. Foto de grup de l’Escola de l’Escola d’Aprenents. 3...
-
És la notícia flixanca del dia, Sarai Sarroca i Cervelló serà la pregonera de la Festa Major de Flix 2017. Va nàixer a Flix l’11 de...