14 d’octubre del 2021

Presentació "La història de Cassola i altres fets violents a la Terra Alta al segle XIX".

 

Les Jornades del Patrimoni Històric que organitza l'Associació la Cana" ahir van tenir com a protagonista La història de Cassola i altres fets violents a la Terra Alta al segle XIX, publicació que ja va per la segona edició. A darrera hora va excusar la seua participació a l'acte un dels seus autors, Josep Sánchez Cervelló,  i li va correspondre realitzar la presentació a l'altre autor, Pere Rams Folch

Josep Sánchez Cervelló (Flix, 1958), catedràtic d'Història Contemporània de la URV, membre de la Reial Acadèmia de la Història, és un dels historiadors actuals més reconeguts. Autor de nombroses publicacions, entre d'altres és un dels principals especialistes en la República, la Guerra Civil i el franquisme, les transicions polítiques ibèriques, la història contemporània de Portugal, les descolonitzacions i el carlisme.

Pere Rams Folch (Batea, 1974), llicenciat en Història per la URV, combina la feina de pagés amb la d'arqueòleg, ha treballat en nombroses excavacions arqueològiques, museització de jaciments i recuperació d'espais de la Batalla de l'Ebre. A Flix és força conegut per les publicacions a la col·leció lo Pedrís de la  Cana i pels seus treballs al refugi del carrer sant Josep, el refugi dels pontoners i al molí d'Oriol.


Collage realitzat gràcies a les fotografies de J. A Collazos i M. Monclús.