31 de gener. Festivitat de Sant Joan Bosco, patró de l’Escola d’Aprenents.
Foto de grup de l’Escola de l’Escola d’Aprenents.
3 de febrer. Constitució formal del nou ajuntament de Flix segons la normativa de l’època franquista: tres representants elegits per la representació familiar, tres en representació sindical i tres més en representació de les entitats. A part hi ha l’alcalde Josep Barbero Ballester. Jaume Vidal Mata, regidor per la part de les entitats des del 1970, serà el primer tinent d’alcalde, i Fernando García Garreta, escollit pel terç familia el 1973, serà el segon tinent d’alcalde. La resta de regidors: Teresa Mata Ferrús, Ramon Armora Català, Joan Viñado Mora, Joep Bagés Sangrà, Bagés Sangrà, Benigno Corbella Mestres, Josep Ma Sabaté Pena i Agustí García Guiu.
D'esquerra a dreta: A. Treig, F. García Garreta, B.Corbella, J. Vidal, J. Viñado i J. Sabaté.
8è curs d’EGB
22 de març, ho diu La Vanguardia:
"Flix: Se precisan con urgencia doscientas nuevas viviendas. La villa de Flix, en la Ribera del Ebro, necesita con urgencia de nuevas viviendas dado el movimiento y crecimineto industrial de la población. A pocos kilómetros, y dentro del termino de Ascó, se levantarà la Central Nuclear ..."
3 d’abril. Darrer número de la revista Antorcha després de 18 anys d’existència. El darrer director és el mestre Félix Ruiz Forcada.
30 d’abril. La Fàbrica de Flix és definitivament integrada a la S.A. Cros.
18 de maig. Primer número de la Voz de Flix, revista que substitueix la “Antorcha”. Revista quinzenal. El seu director fou Josep Jardí Gual. El preu de la publicació era de 8 pta. Destacar que l’editorial fou escrita en català, la resta de la revista ho fou en castellà excepte una poesia. El segon número de la “Voz” serà totalment en castellà. Deixarà de sortir després de molts entrebancs el 10 de desembre de 1976 després de 36 números, el preu del darrer era 20 pta, el número anterior fou en data 30 d’octubre.
6 de juliol. Festa - verbena dels quintos amb l'orquestra Montgrins i el conjunt Los de la Torre.
4 d’agost. Es constitueix la Peña Blanquiazul de Flix, inaugurada per Manuel Meler, president del RCD Espanyol.
El president del RCD Espanyol Manuel Meler amb tres joves seguidors de l'Espanyol al davant.
14 d’agost. El doctor químic Luís Espada Recarey, pregoner de la Festa Major.
Tardor. El Sindicat (o Cooperativa) agrícola registra la campanya de verema més gran de la seva història: 586.109 kg de raïm.
Setembre. El mestre Juan Martínez Segura, nou director de las Escuelas Nacionales, escoles que compartien aules a l'edifici del CLA (nou institut).
30 d’octubre. Incendi als magatzems i dependències de la Cooperativa Agrícola.
8 de desembre. Presentació del Grupo de Majorettes de Flix.
4 desembre. En servei al transit del nou pont a Ascó.
Diario Español: "En la tarde de ayer fue puesto en servicio el nuevo puente sobre el río Ebro, construido mediante aportaciones de la Comisión Provincial de Servicios Técnicos, Diputación, Empresa Hidroeléctrica del Ribagorzana, Electroquímica de Flix y Fuerzas Eléctricas de Cataluña".
12 de desembre. Ramon Masot Fontanet nou alcalde de Flix en substitució de José Barbero Ballester.
Ramon Masot prometent el càrrec. Fotografia de l'Arxiu Municipal de Flix (AMFL)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada