13 de juliol del 2008

PRESIDENT DEL CONSELL NACIONAL D'ESQUERRA

Ahir, i després de dos dies de contactes i reflexions de tota mena, vaig accedir a la Presidència del Consell Nacional d'Esquerra, no ha estat una decisió fàcil, les circunstàncies de vegades ens posen davant situacions en que al final el compromís personal s'ha d'imposar. Ahir va ser un dia ple en tots els sentits, de la constitució del Consell Nacional a Sant Celoni afegir un estracte de les cròniques oficials:

"Aquest matí ha tingut lloc la constitució del Consell Nacional, en la que ha estat la seva primera sessió després del 25è Congrés Nacional, d'acord amb el que preveuen els estatuts del partit i el reglament del mateix Consell Nacional. Els representants d'aquest òrgan han escollit com president a Pere Muñoz, alcalde de Flix i senador, per 130 vots a favor i 36 en blanc. D'aquesta manera, Muñoz ocuparà d'ara endavant una plaça a l'Executiva Nacional d'Esquerra. La resta de la mesa del Consell Nacional la formaran Rosa Mas (109 vots a favor, 49 en blanc i 1 nul), tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Guissona, com a vicepresidenta; Gemma Lago (107 vots a favor, 49 en blanc i 1 nul), membre de la Direcció Nacional de les JERC, com a secretària; Jordi Rallo (112 vots a favor, 49 en blanc i 1 nul), president de la Comissió Sectorial de Gais i Lesbianes d'Esquerra, com a vocal; i Laia Cañigueral (110 vots a favor, 49 en blanc i 1 nul), exdiputada al Congrés i presidenta de la Federació Comarcal del Gironès, com a vocal.

El Consell Nacional també ha ratificat per 144 vots a favor, cap en contra i 4 en blanc, el nou Consell Assessor Municipal, format per alcaldes i regidors de tots els Països Catalans. El seu president, Jordi Calpe, d'Hostalets de Pierola, també ocuparà una plaça a l'Executiva Nacional.

El secretari general d'Esquerra, Joan Ridao, ha assegurat que la direcció del partit 'ha buscat en tot moment acords amb les diferents sensibilitats'. En aquest sentit, Ridao ha anunciat que s'ha acordat amb Esquerra Independentista el nom de Jordi Anguera (121 vots a favor, 42 en blanc i 2 nuls) per a la Comissió de Comptes, que estarà acompanyat per Jordi Caire (117 vots a favor, 46 en blanc i 2 nuls) i per Jordi Roig (113 vots a favor, 50 en blanc i 2 nuls). Per a la Comissió de Garanties, la direcció ha acordat amb Reagrupament el nom de Pau Furriols (121 vots a favor i 44 en blanc), que estarà acompanyat per Àngels Egea (119 vots a favor i 46 en blanc) i per Josep Aguirre (116 vots a favor i 49 en blanc).

El nou president del Consell Nacional, Pere Muñoz, ha assegurat que té 'voluntat d'integració, de posada en comú de totes les sensibilitats del partit'. 'La gent ens demana força, unitat i valentia de cara al futur', ha dit, i ha afegit que 'tots hem de fer esforços per ser generosos perquè si ens posem a la pell dels votants i dels que volen una Catalunya lliure veurem que la gent espera aquesta generositat i aquesta unitat de cara al futur'."

3 comentaris:

emigdi ha dit...

moltes felicitats, una bona notícia per a la teua carrera política i per al territori ebrenc. Sempre necessitem veus de casa.
salut des de Campredó

Unknown ha dit...

Enhorabona , i moltissima sort .

EMILI NIETO ALCOVER ha dit...

Enhorabona Pere. A banda d'altres virtuts, tens molt marcada la facilitat per ser persona de consens.