7 de setembre del 2020

Flix, Covid-19, brots, crivatges i casos diagnosticats ( II ).

A Flix en pocs dies hem vist passar l'índex de risc pel covid-19 de 213, el 28 d'agost, a un deu vegades superior, 2.136,  l'1 de setembre, augmentant fins la xifra rècord de 2.980 el passat dijous  de 3 de setembre. Índex de risc que a partir de divendres ha anat disminuint molt poc a poc fins la 2.182. En dades concretes de casos positius s'ha passat de 6 casos acumulats els darrers 7 dies ( 9 els darrers 14 dies) a 30 positius ( 36 acumulats els darrers 14 dies) ahir diumenge. 

Així hem viscut deu llargs i preocupants dies, amb un confinament preventiu de desenes de famílies, amb crivatges realitzats el passat dijous i divendres, i bona part de la població pendent dels seus resultats, del informes del departament de Sanitat i sobretot preocupats per la salut de molts veïns i veïnes afectades per la maleïda pandèmia.

L'alcalde de Flix, Francesc Barbero, a les xarxes socials ens ha recordat que el nostre poble continua sent un dels municipis amb els índex de risc i d'incidència més alts del país i que "cal seguit l'esforç per a tenir una setmana tranquil·la i poder oferir amb garantis l'inici de curs escolar".