18 d’abril del 2007

RECORD DEL 19 D'ABRIL DEL 1979

El 19 d'abril és el Dia del Municipi en record de la constitució dels primers ajuntaments democràtics el 19 d'abril del 1979, després de les primeres eleccions municipals del 3 d'abril.
Qui varem viure com aprotagonistes directes aquells moments determinants no podem deixar de passar per alt la importància d'aquelles dates. A Flix els resultats electorals del 3 d'abril havien estat majoritaris per la candidatura d'esquerres l'Entesa de Flix que encapçalava: 8 regidors de l'Entesa, 4 de la UCD i 1 de CiU.
De 3.843 electors: 1.758 votaren l’Entesa, 816 la UCD i 337 CiU. La resta de caps de llista de les diferents formacions polítiques havient estat: Jordi Ferrer Granolleras per Centristes de Catalunya-UCD i Juan Antoni Catalá Llop per CiU. Han passat 28 anys i el record d'aquell dia és inesborrable. Amb els meus 24 anys accedir a l'alcaldia amb un discurs aprés de l'atenenc Pèricles sobre la democràcia. Una sala de plens de gom a gom amb persones de totes les edats i la emoció de la gent d'edat en veure restablerta la democràcia, a una banda de la sala d'espectadors el darrer consistori franquista. Avui un record per tots els components d'aquells primer consistori democràtic amb els que vaig viure quatre anys intensos practicant un govern de consens malgrat les diferències polítiques. I molt especialment per als companys que ja no estan entre nosaltres per recordar-ho: els senyors Ramon Garciapons, Marcel Guiu, Joan Casadó i Jordi Ferrer.

Composició d'aquell primer ajuntament de Flix:

Pere Muñoz Hernàndez (Entesa de Flix)
Marcel Guiu Biosca (Entesa de Flix)
Ramón Garciapons Beà (Entesa de Flix)
Joan-Francesc Prunera Vidal (Entesa de Flix)
Joan Casadó Ibànez (Entesa de Flix)
Joan Treig Sànchez (Entesa de Flix)
Magda Clúa Montaña (Entesa de Flix)
Jaume Pros Perelló (Entesa de Flix)
Jordi Ferrer Granolleras (Centristes de Catalunya-UCD)
Josep Arnaiz Musset (Centristes de Catalunya-UCD)
Josep Pena Visa (Centristes de Catalunya-UCD)
Francesc Enseñat Prió (Centristes de Catalunya-UCD)
Joan Antoni Català Llop (Convergència i Unió)