16 de juliol del 2012

BERTA TREIG, I PREMI DE L'INSTITUT PER AL DESENVOLUPAMENT DE LES COMARQUES DE L'EBRE..


L'Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l'Ebre (IDECE) va lliurar el passat divendres els guardons de la primera convocatòria dels premis IDECE, creats amb l'objectiu de recompensar la qualitat dels treballs de recerca i projectes dels cicles formatius de grau superior d'alumnes ebrencs que versin sobre estudis relatius al desenvolupament integral de les Terres de l'Ebre. Dels onze treballs presentats, el primer premi, dotat amb 1.500 euros, fou per a Berta Treig Carranza pel treball "A l'aixopluc de les balmes. Visió antropològica de les coves de Flix".

El company Marià també s’ha fet ressò de la notícia al seu blog: “Berta Treig, guanyadora de l Premi de IDECE”, també ho fa la web de l’ajuntament de Flix. Sens dubte ens omple de satisfacció a la comunitat educativa flixanca llegir notícies en positiu com aquesta, i més en concret a l'IES Flix.. 

Vaig formar part del tribunal de professors que qualificar el treball de recerca de la Berta, treball que va merèixer la màxima nota. Força original,  amb un interessant treball de camp com és el inventariar i conèixer les coves o balmes del terme de Flix, 56 en total. Amb una descripció detallada des del punt de vista antropològic i etnològic de les coves més característiques, la proposta de cinc itineraris pel terme i la descripció de 10 rutes per donar a conèixer aquest patrimoni tan important del poble de Flix. 


Al seu moment va merèixer els elogis de tots els membres del tribunal, ara merèixer el reconeixement de les entitats més representatives del territori ebrenc és el millor premi que pot tenir aquest treball de recerca i, com no,  la seua autora !.

Moltes felicitats Berta !!!

(A la fotografia superior la Berta és la tercera per la dreta).

1 comentari:

Jaume Masip Llop ha dit...

Enhorabona a Berta!
I per acabar-ho d'arrodonir, s'hauria de publicar.