11 de maig del 2007

IES FLIX I EL PROJECTE COMENIUS

SPIRIT, Es el nom del PROJECTE COMENIUS en que participa des del curs 2005/06 l'IES Flix a partir d'un programa europeu SOCRATES. L'objectiu principal del qual pretén millorar la qualitat de l'educació escolar i reforçar la seva dimensió europea, promovent la consciència de la diversitat cultural a partir de projectes de treball interdisciplinari dins els centres.
El novembre de 2005, a la trobada preparatòria duta a terme a Raalte (Holanda), es trobaren els centres educatius europeus que participaren en el projecte fins al 2009:
" Carmel College Salland, de Raalte (Holanda) -escola coordinadora del projecte-" Private Heimvolksschule Wartenberg, de Wartenberg (Alemanya)" Collège St. Dominique et Lycee Notre Dame, de Guingamp (Bretanya)" Launen Peruskoula, de Lahti (Finlàndia)" Antonio Meucci, de Turin (Itàlia)
En aquesta trobada preparatòria es va concretar que SPIRIT seria el nom del projecte. Aquesta paraula resulta de les sigles dels temes que es tractaran al llarg d'aquests cursos: Sociologia, Política, Identitat, Recerca i Tecnologies de la Informació.
Aquest dies la trobada dels sis centres educatius es fa a Flix, i entre les activitats que han realitzat, que els ha permés conéixer el nostre poble i la nostra comarca, aquesta tarda a les 7 l'ajuntament els hi oferirà una recepció on se'ls lliurarà records de la seva estada. S'ha de felicitar a la direcció i professorat de l'institut de Flix per portar a nivell europeu les seves experiències docents en els àmbits del projecte Comenius.

1 comentari:

alfons guiu ha dit...

Després de l'ajuntament han vingut a l'escola de música i he de dir que ens han felicitat per tot el que han vist i el petit concert que els hem ofert (F. Manfredini "concerto grosso en re M"). La representant francesa, i no ha estat la única, ens ha dit que estava sorpresa. La italiana, que ha demostrat ser una gran coneixedora de la música del barroc, ha valorat molt positivament el treball de l'orquestra. Tant de bo ens surti algun intercanvi amb una escola d'aquests països!!! Gràcies a l'IES per donar-nos l'oportunitat de mostrar la nostra feina i felicitats per l'organització.